Suomen MM-karsinnat huipentuvat, kaikki vielä mahdollista

Suomen MM-karsinnat huipentuvat, kaikki vielä mahdollista
Kuvalähde: GettyImages

Suomi pelaa seuraavan MM-karsinnan Bosniassa. Se on pakkovoiton paikka. Viimeinen karsintapeli on Ranskaa vastaan.

Suomi on altavastaaja Bosniassa


Suomella on kaksi MM-karsintaottelua jäljellä, ja tiukoillehan tämä menee. Tällä hetkellä Ranskan voi laskea jo varmaksi kisamaaksi. Sillä on kuuden matsin jälkeen 12 pistettä. Ukraina on kakkosena seitsemän ottelua pelanneena yhdeksällä pisteellä. Jos Suomi oli onnistunut nipistämään edes yhden pisteen kotiottelusta Ukrainaa vastaan, niin nyt Suomella olisi lohkon kakkospaikalla kaikki valtit omissa käsissä.

Suomen on ehdottomasti voitettava Bosnia lauantaina vieraissa. Bosnia ja Ukraina pelaavat lohkon viimeisellä kierroksella keskinäisen ottelun Bosniassa. Suomen viimeinen matsi on kotipeli Ranskaa vastaan. Tässä Suomen mahdollisuus on siinä, että mitä todennäköisemmin Ranska on jo ennen viimeistä kierrosta varmistanut lohkovoittonsa. Suomi motivoituneena kotikentällä Ranskan kakkosjengiä vastaan ei ole aivan mahdoton paikka, jos suomalaisilla vielä peli kulkee.

Jos Suomi voittaa Bosniassa ja ottaa pisteen Ranskalta, niin sitten Ukrainan olisi voitettava viimeisellä kierroksella Bosniassa. Jos näin kävisi, niin Suomi ja Ukraina olisivat tasapisteissä, ja silloin kakkospaikka ratkaistaan maalierolla. Tällä hetkellä Ukrainan maaliero on 9-8 ja Suomen 7-7.

Vetomarkkinoilla Suomi on Bosniaa vastaan altavastaaja. Esimerkiksi Bet365:llä kertoimet ovat kolme päivää ennen ottelua 2.00 - 3.30 - 3.75. Veikkausbonukset.com tarjoaa otteluun vankan pelivihjeen sekä vielä podcast-spesiaalin.Kuka on kunnossa, kuka ei


Kimurantti tilanne lohkossa, joka selviäisi parhaiten sillä, että Suomi voittaisi molemmat jäljellä olevat ottelunsa. Missä kunnossa Suomen pelaajat sitten tällä hetkellä ovat?

Lukas Hradecky pelaa jatkuvasti täysiä minuutteja Bayer Leverkusenin maalilla. Hradeckyn pelaaminen on Suomelle elinehto.
Teemu Pukki pelaa jatkuvasti Valioliigaa Norwichin avauskokoonpanossa, mutta tämän kauden Norwich on ainakin tähän saakka ollut surullinen tapaus. Viime viikonloppuna joukkue kuitenkin otti kauden ensimmäisen voittonsa, ja Pukki teki maalin rankkarista. Pukilla on nyt kasassa kolme Valioliigan maalia, ja kaksi näistä on rankkareista. Kehno maalivire ei kyllä ole pelkästään Pukin syytä, Norwichin keskikenttä on ollut surkeaa ja tarjoilu kärkille olematonta.Joel Pohjanpalo pelaa nyt Turkin liigaa Rizesporin joukkueessa. Viime matseissa Jolle on jo ollut avauksessa, mutta maaleja on seitsemässä ottelussa tullut vasta kaksi, ja ne molemmat Pohjanpalo teki Galatasarayn verkkoon.

Glen Kamara pelaa lähes aina 90 minuutin matseja Glasgow Rangersin avauksessa. Viime viikonloppuna oli tosin huilivuoro. Ilmeisesti hänellä on jonkinlainen vamma nilkassa, toivottavasti ei kuitenkaan niin paha, että maaottelut jäisivät väliin. Kamara teki kauden ensimmäisen maalinsa puolitoista viikkoa sitten, kun Rangers voitti Motherwellin 6-1.Sparvin aika on jo ohi


Maajoukkueen monivuotinen runkopelaaja Tim Sparv on loukkaantuneena sivussa, ja muutenkin aika alkaa jo olla ohittanut Sparvin. 34-vuotias Sparv saattaa jo hyvinkin olla pelannut viimeisen maaottelunsa.
Kun Sparv ei ole mukana, niin luultavimmin keskikentän keskustassa pelaa toisena Djurgårdenin Rasmus Schuller. Schuller on Djurgårdenissa avauksen mies, joten pelituntuma on kohdallaan.

Puolustuksen pelaajista topparit Arajuuri ja Toivio pelaavat seurajoukkueidensa avauskokoonpanoissa. Jukka Raitala on Minnesotassa penkkimies. Jere Uronen pelaa Ranskan Ligue 1:n Brestissä vähäisiä minuutteja. Brestin viidessä viime matsissa Uronen on ollut kerran loukkaantuneena, kahdesti penkillä, kerran pelannut neljä minuuttia ja viime ottelussa Lorientia vastaan jo 68 minuuttia. Urosella on viimeisten uutisten mukaan ongelmia nilkan kanssa, ja pelaaminen maaotteluissa on epävarmaa.