Suomen tie jalkapallon MM-turnaukseen

Suomen tie jalkapallon MM-turnaukseen
Kuvalähde: GettyImages

Muutama kanto kaadettavana ennen kuin Suomi pelaa jalkapallon MM-turnauksessa 2022. Ensin pitäisi hoitaa Ranska.
Suomella on yksi MM-karsintaottelu pelaamatta, ja kaikki on omissa käsissä. Loistavan Bosnia-voiton jälkeen Suomi on nyt lohkokakkonen, ja siltä paikalta pääsee jatkokarsintoihin.
Spekuloidaan ensin Suomen mahdollisuuksilla pitää kakkospaikka, ja katsotaan sitten hieman jatkokarsintojen tilannetta.

Tällä hetkellä Suomella on 11 pistettä ja maaliero 10-8. Ukrainalla on yhdeksän pistettä ja maaliero 9-8.
Suomen viimeinen ottelu on kotikentällä Ranskaa vastaan. Ranska on jo selvittänyt lohkon ja se on menossa kisoihin. Joukkueella ei ole sen kummempaa motiivia pelata. Suomessa on vielä marraskuussa kylmää, pimeää ja surkeaa. Luulisi, että Kylian Mbappe olisi mieluummin jo Pariisissa ja Antoine Griezmann Madridissa. Suomella ei ole parempaa paikkaa voittaa suurmaa kuin nyt. Raphael Varane varmaan olisi missä vain mieluummin kuin Manchesterissa.
Tasapeli riittää Suomelle varmasti, jos Ukraina ei voita Bosniaa. Jos Ukraina voittaa Bosnian ja Suomi pelaa tasan, niin sitten katsellaan maalieroa. Jos Ukraina voittaa vähintään kahdella tässä tilanteessa, niin se on lohkokakkonen.Jos Suomi selvittää kakkospaikan, niin matka karsintojen kautta Qatarin kisoihin on mutkikas. Jatkokarsinnoissa pelaavat kymmenen karsintalohkon kakkosta sekä vielä kaksi joukkuetta Kansojen liigan puolelta. Ainoastaan kolme koko ryhmästä pääsee MM-turnaukseen.

Portugali, Puola tai vaikka Ruotsi


Karsintakierroksella mukana tulee olemaan kovia futismaita. Paikkansa tässä ryhmässä ovat jo varmistaneet, tai sitten tähän joutuneet tyytymään, muun muassa Portugali, Ruotsi ja Puola. Italia tai Sveitsi tulee myös olemaan mukana karsintakierroksella.

Suomen ottelu Ranskaa vastaan tiistaina kolealla Helsingin Olympiastadionilla tulee varmasti olemaan loppuun myyty. Suomen pelisysteemissä saattaa olla muutoksia Bosnia-otteluun verrattuna. Bosniassa Suomi pelasi 3-5-2 -systeemillä, mutta Ranskaa vastaan tämä ei tule toimimaan. Suomi pelannee 4-4-2 -systeemillä. Maalipaikat tulevat vastaiskuista ja erikoistilanteista. Bosniassa Suomen avausmaali tuli parinkymmenen syötön ketjun päätteeksi. Ranskaa vastaan tällaista tuskin nähdään.

Laitapakkien merkitys tulee olemaan iso. Jukka Raitala ajettiin Bosniassa kentältä, ja hän on nyt sivussa. Raitala olisi muutenkin hivenen hitaanpuoleisena pelaajana hasardimies Ranskaa vastaan. Ligue 1:n Brestissä pelaava Jere Uronen tullee mukaan, ja toisella laidalla saattaisi olla vaikka Albin Granlund.
4-4-2 -systeemissä Kamara, Pukki, Schuller ja Lod ovat varmasti mukana. Loppukokoonpano onkin sitten pienoinen arvoitus.

Suomi - Ranska MM-karsinta -vetovihjeen löydät veikkausbonukset.com -sivun vihjeosiosta!