Siirtoikkuna aukeaa tammikuun alussa, tuleeko jättikauppoja?

Siirtoikkuna aukeaa tammikuun alussa, tuleeko jättikauppoja?
Kuva: Getty Images

Tammikuun siirtoikkunassa olisi ostajia, mutta onko myyjiä?

Jalkapallon talven siirtoikkuna aukeaa La Ligaa ja Serie A:ta lukuun ottamatta lauantaina 1.1.2022. Espanjassa ja Italiassa siirtohommiin päästään maanantaina 3.1.2022. Siirtoikkuna suljetaan kaikkialla maanantaina 31.1.2022.

Newcastle


Paljon on jälleen painetta pelaajakaupoille. Newcastle sai uudet omistajat Saudi-Arabiasta, ja nyt seuralla olisi rahaa. Newcastle on tällä hetkellä vaarassa pudota alasarjaan, ja varmasti uudet omistajat antavat rahaa, että katastrofi estettäisiin. Mutta kuka haluaa Newcastleen?

Barcelona


Barcelonan alkukausi La Ligassa oli onneton. Ronald Koeman sai potkut, ja vihdoin manageriksi tuli seuralegenda Xavi. Barca haluaa uusia pelaajia, Xavi on jo ilmoittanut haluavansa hinnalla millä hyvänsä Mo Salahin Liverpoolista.

Manchester United


Manchester Unitedissakin alkukausi on ollut vaisu, ja seurassa on viime vuosina ollut tapana laittaa rahaa palamaan, kun peli ei suju. Viime talven siirtoikkunassa Man United osti Bruno Fernandesin, ja siitä alkoi viime kauden loppupuolella peli kulkea.

Tottenham


Tottenham vaihtoi managerinsa kehnojen pelien jälkeen, ja Nuno Espirito Santon tilalle tuli Antonio Conte. Conte haluaa varmasti uusia pelaajia, hän ei juurikaan suostu kompromisseihin.

Siirtoikkunan kuumat nimet


Useammankin huippupelaajan siirrolla on spekuloitu, mutta kesken kauden seuran vaihtaminen ei ole enää kovin yleistä. Käydään läpi muutamia siirtomarkkinoiden kuumia nimiä.

Mbappe Madridiin, mutta ei vielä?


Kylian Mbappe oli lähdössä PSG:n joukkueesta jo viime kesänä. Ilmeisesti Leo Messin tulo joukkueeseen ei innostanut Mbappea. Real Madrid on mainittu Mbappen todennäköisimpänä uutena seurana, mutta kisassa ovat varmaan kaikki Euroopan suurseurat. Unibetin siirtokertoimissa Mbappen seura tammikuun lopulla on lähes täydellä varmuudella edelleen PSG. Sille Unibet antaa kertoimeksi vain 1.01. Real Madridin kerroin tässä listassa on 8.00, Chelsean 17.00, Liverpoolin 19.00 ja Manchester Unitedin 21.00.
Ensi kesänä tilanne on sitten toinen. Kesän siirtoikkunan jälkeen Mbappe on Unibetin mukaan todennäköisesti Real Madridin mies, tälle kerroin on vain 1.35.

Dortmundin Erling Håland on toinen haluttu pelaaja. Håland on vain 21-vuotias, ja jo nyt yksi Euroopan parhaista maalintekijöistä. Se on selvää, että ei Dortmund pysty kauan pitämään Hålandia. Talvella ei Unibetin mukaan tapahdu mitään. Håland jatkaa Dortmundissa kauden loppuun -vaihtoehto saa Unibetilla minikertoimen 1.02. Kesällä tilanne on toinen. Unibetin kerroin sille, että Håland pelaa ensi kauden joko PSG:ssä tai Real Madridissa on 2.75. Chelsean kerroin on 3.00, Manchester Unitedin 3.25 ja Dortmundin 5.00.Joko Pogba viimein lähtee?


Paul Pogban siirtoa pois Manchester Unitedista on odoteltu jo pitempään. Vieläkään Pogballa ei mene erityisen hyvin Valioliigassa. Vetomarkkina on kuitenkin edelleen sitä mieltä, että Pogba ei lähde tammikuussa mihinkään. Pogba jatkaa Unitedissa saa Unibetilta kertoimeksi vain 1.03. PSG:n kerroin on 10.00, Juventuksen 15.00, Real Madridin 21.00 ja Bayern Munchenin 24.00.

Newcastle käy pelajakaupoilla aivan varmasti. Uusi manageri Eddie Howe tarvitsee paremman ryhmän, putoaminen sarjasta ei tule kysymykseenkään. Newcastlen yhteydessä ollaan mainittu nyt ainakin Aaron Ramsey ja Jesse Lingard. Ramseyn siirto on päässyt vetolistoille asti. Unibetilla ja Betssonilla saa kertoimen 1.35 sille, että Ramsey jatkaa Juventuksessa. Siirto Newcastleen saa kummallakin kertoimeksi 3.50. Myös Arsenal, Everton ja Tottenham ovat Ramsey-listalla mukana.

Lukaku pudotti Wernerin kakkoseksi


Unibetin kertoimet antavat hieman myös vinkkiä siitä, että Chelsean Timo Wernerillä olisi kiinnostusta palata Saksaan. Romelu Lukakun tulon jälkeen Werner on jäänyt Chelseassa kakkoskärjeksi. Unibetin listalla kerroin sille, että Werner pelaa Lontoossa kauden loppuun on vain 1.01, mutta Bayern Munchen, Dortmund ja Leipzig ovat myös mainittu.

Raheem Sterlingin siirrolla pois Manchester Citystä on spekuloitu, mutta vetolistolla ei vielä Sterlingiä ole. Sterling ei ilmeisesti ole tyytyväinen vähäiseen peliaikaan Manchesterissa, mutta mikä olisi miehen uusi seura? Entä sitten Eden Hazard? Hän on ollut Real Madridissa floppi, olisiko aika ottaa uusi alku muualla?