Top 5 - Naisjalkapalloilijat

Julkaistu: 14.01.2016 08:00


Top 5 - Naisjalkapalloilijat
Viisi kovinta naisfutaria kautta aikojen, nauttikaa!
Naisjalkapalloilijat sekä naisten jalkapallo jää usein miesten urheilun varjoon. Moni osaa varmasti luetella omasta mielestään miesten kaikkien aikojen viisi parasta futaria, mutta mites naisjalkapalloilijat? Kuka on paras naisjalkapalloilija sinun mielestäsi?

Me listasimme viisi omasta mielestämme parasta naisfutaria kautta aikain. Katso listaus ja videot alta. Muista myös, että jalkapallon miesten MM-kisat lähestyvät hurjaa vauhtia. Voit tutustua niihin lisää Jalkapallon MM-kisat 2018 -sivultamme.

Homare Sawa
38-vuotias Japanin maajoukkuepelaaja on tehnyt jo hienon uran jalkapallon parissa. Sawa on kaikkien aikojen japanilainen jalkapalloilija naisten puolella, hän on maajoukkueen kaikkien aikojen eniten maaleja tehnyt pelaaja. 15-vuotiaana maajoukkueessa debytoinut Sawa on valittu Aasian vuoden pelaajaksi 2004 ja 2008.

Keskikenttäpelaaja ansaitsee ehdottomasti olla tällä listalla.

Michelle Akers
Vuonna 2000 Akers valittiin vuosisadan naisjalkapalloilijaksi. Legendaarinen Pelé valitsi Akersin toisena naisena FIFA:n kaikkien aikojen 100 jalkapalloilijan joukkoon.

Akers pelasi Yhdysvaltojen maajoukkueessa vuosina 1985-2000 ja teki 153 ottelun aikana peräti 105 maalia. Vuonna 2004 hänet valittiin National Soccer Hall of Fameen. Akersilla on takataskussaan maailmanmestaruudet vuosilta 1991 ja 1999.

Christine Sinclair
1983 vuonna syntynyt Kanadan maajoukkueen kapteeni on pelannut vuodesta 2000 asti naisten maajoukkueessa. 230 ottelun aikana Sinclair on täräyttänyt 158 maalia.

Tällä hetkellä Portland Thomasissa pelaava Sinclair on lähes parhaassa iässään ja tulee vielä rikkomaan maaliennätyksiä naisten puolella. Sinclair on ollut Ballon D´Or ehdokkaana peräti kuusi kertaa.

Marta
29-vuotias brasilialainen on ollut jalkapallon ystävien huulilla jo pitkään. 2002 asti Brasilian maajoukkueessa pelanneella Marta Vieira da Silvalla on vasta 70 maaottelua takana, mutta niissä hän on iskenyt jo 78 maalia.

Tällä hetkellä Western New York Flashissa kymppipaikalla pelaava Marta on tehnyt seurajoukkueurallaan kovaa jälkeä maalien saralla. Marta on seurajoukkueissaan iskenyt peräti 178 maalia.

2007 MM-kisojen supertähti muistetaan harmillisesti finaalissa epäonnistuneesta rankkaristaan, siitäkin huolimatta tästä mimmistä kuullaan vielä.

Mia Hamm
Jo uransa päättänyt Hamm on jaetulla toisella sijalla naisten kansainvälisten ottelujen maalitilastoissa 158 osuman turvin. Hamm pelasi urallaan 276 naisten maaottelua, tehden 158 maalia ja antaen 142 maalisyöttöä.

Yhdysvaltalainen on voittanut kaksi kertaa Olympiakultaa ja kerran joutunut tyytymään hopeaan. 2004 uransa lopettanut Hamm on valittu kaksi kertaa maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi. Meidän listauksessamme Mia Hamm saa arvon olla paras naisjalkapalloilija.