U20 Leijonat nimetty Ruotsia vastaan pelattaviin harjoitusotteluihin

U20 Leijonat nimetty Ruotsia vastaan pelattaviin harjoitusotteluihin
Suomen Nuoret Leijonat kohtaavat Ruotsin Juniorkronornan kolmesti marraskuun alussa Ruotsissa. Pelit ovat valmistavia otteluita tuleviin nuorten jääkiekon MM-kisoihin.
Vuosi 2020 on tulossa kohti loppuaan ja samalla se tarkoittaa sitä, että jääkiekon nuorten MM-kisat ovat jo oven takana. Vuodenvaihteessa (26.12.-5.1) 2020-21 pelattavat kisat vedetään läpi NHL:stä tutussa kuplassa Albertan provinssissa Edmontonissa sekä Red Deerissä.

Suomi valmistautuu historian 45. kisoihin kohtaamalla Ruotsin nuoret kolmessa harjoitusottelussa marraskuun alussa. Ottelut pelataan Mälmössä 5. – 7. marraskuuta. Maajoukkueen valmentaja Antti Pennanen on nimennyt joukkueensa harjoitusotteluihin. Mukana muun muassa runsaasti Mestis-pelaajia:


Maalivahdit:
Blomqvist Joel, Hermes Kokkola
Piiroinen Kari, TUTO Hockey Turku
Taponen Roope, Kiekko-Espoo

Puolustajat:
Hatakka Santeri, Ilves Tampere
Heinola Ville, Lukko Rauma
Kokkonen Mikko, Jukurit Mikkeli
Luoto Mico, K-Vantaa
Niemelä Topi, Kärpät Oulu
Pulli Valtteri, TPS Turku
Puutio Kasper, Kärpät Oulu
Rafkin Ruben, TPS Turku
Rajaniemi Matias, Pelicans Lahti
Viro Eemil, TPS Turku

Hyökkääjät:
Helenius Samuel, JYP Jyväskylä
Hirvonen Roni, Ässät Pori
Järventie Roby, Ilves Tampere
Korhonen Benjamin, KalPa Kuopio
Lambert Brad, JYP Jyväskylä
Lundell Anton, HIFK Helsinki
Mäntykivi Matias, SaiPa Lappeenranta
Nikkanen Henri, Jukurit Mikkeli
Petman Mikko, Lukko Rauma
Puhakka Petteri, Tappara Tampere
Pyyhtiä Mikael, TPS Turku
Pärssinen Juuso, TPS Turku
Räty Aku, Kärpät Oulu
Saarela Antti, Ilves Tampere
Simontaival Kasper, TUTO Hockey Turku

Ruotsissa pelattujen otteluiden jälkeen maajoukkue vetää hetken henkeä ennen kuin nuoret suomalaiset suuntaavat viimeistelyleirille Kanadaan. Nuoret Leijonat kohtaavat lopullisissa MM-kenraaliotteluissa 21. joulukuuta Tshekin sekä 23. joulukuuta Yhdysvallat. U20 Leijonien ensimmäinen virallinen MM-ottelu pelataan Tapaninpäivänä, kun Suomi ottaa mittaa Saksasta.

Luvassa kaikkien aikojen kisat?Tulevista Alle 20-vuotiaiden MM-kisoista saattaa hyvinkin muodostua niin sanotusti kaikkien aikojen U20-turnaus. Oman pienen mausteensa vuodenvaihteen kisoihin tuo NHL:n tilanne. Uusi NHL-kausi alkaa näillä näkymin vasta tammikuussa ja huhujen mukaan NHL saattaa päästää sarjan alle 20-vuotiaat pelaajat MM-jäille edustamaan kotimaitansa. Tämä tarkoittaisi käytännössä sitä, että kahden edellisen NHL-draftin ykkösvaraukset Jack Hughes sekä Alexis Lafreniere voisi pelata MM-kisoissa. Suomalaisista NHL-pelaajista vastaavasti MM-sankari Kaapo Kakko voisi pukea jälleen ylleen nuorten Leijona-paidan.

Maajoukkueen valmentaja Pennanen on kommentoinut asiaa seuraavanlaisesti: ” Se on NHL-organisaation asia. Mielelläni Kakko nähtäisiin meidän joukkueessa, mutta se asia ei ole meidän käsissämme. Mikäli NHL-seurat vapauttavat pelaajia käyttöön, niin tulee todella kovatasoiset MM-kisat, Pennanen avaa.”