NHL starttaa Ylellä - katso ohjelma ja aikataulut!

NHL starttaa Ylellä - katso ohjelma ja aikataulut!
Yle näyttää kevään aikana 25 NHL-ottelua sekä kaikki Stanley Cupin finaalit suorina lähetyksinä. (Kuva: GettyImages)
Yle tiedotti joulukuussa 2021 hankkineensa oikeuksia tarunhohtoiseen lätkäsarjaan NHL:ään jo tästä kaudesta alkaen. Tämän ja ensi kauden osalta Ylen oikeudet kattavat 25 NHL-ottelua sekä Stanley Cupin finaalit. NENT Groupin kanssa tehty sopimus takaa Ylelle myös laajennetut uutisoikeudet kolmelle seuraavalle kaudelle. Käytännössä tämä tarkoittaa enemmän huippuhetkiä erityisesti suomalaispelaajien osalta kaikissa Ylen kanavissa.

Ylen tarina NHL:n parissa alkaa tammikuun lopulla, kun homma polkaistaan käyntiin sunnuntaina 30. tammikuuta New York Rangersin ja Seattle Krakenin välisellä ottelulla. Jatkossa Yle lupaa näyttää vähintään yhden suoran NHL-ottelun kuukaudessa parhaaseen katseluaikaan. Käytännössä tämä tarkoittaa ainakin runkosarjan osalta viikonloppuisin pelattavia ns Euro Prime Time-matseja.

Suomalaiset framilla


Kuten avausvalinnastakin voi nopeasti päätellä, Ylen fokus on vahvasti suomalaispelaajien tuomisessa esiin. "Ensi-iltana" tulessa ovat Rangersin Kaapo Kakko ja Krakenin Joonas Donskoi. Jatkossakin Yle pyrkii valitsemaan näyttämänsä ottelut niin, että nimenomaan suomalaisyleisöä kiinnostavia sinivalkoisia pelureita olisi tarjolla.

Yle on julkaissut neljän ensimmäisen ottelunsa lähetysaikataulut ja suomalaisherkkua tosiaan on luvassa. Helmikuun ottelussa nähdään vastakkain Carolina, jonka riveissä esiintyvät mm. Sebastian Aho sekä Teuvo Teräväinen sekä Jesse Puljujärven ja Mikko Koskisen Edmonton. Maaliskuussa Ylellä nähdään myös Nashville (Juuse Saros, Mikael Granlund), St. Louis (Niko Mikkola) ja Philadelphia (Rasmus Ristolainen).

Sunnuntai 30.1.
Klo 20:00 NY Rangers–Seattle

Sunnuntai 27.2.
Klo 20:00 Carolina–Edmonton

Lauantai 12.3.
Klo 19:30 Nashville–St. Louis
Klo 22:00 Carolina–PhiladelphiaTahti kiihtyy kevään myötä


Yle palaa NHL:n myötä huippukiekon pariin. Kevään huipputapahtumia eli talviolympialaisten jääkiekkoturnausta tai jääkiekon MM-kisoja ei tänäkään vuonna Ylen kanavilla nähdä, joten NHL tarjoaa ainakin pienen lohdun tälle osastolle.

Kaikkiaan Yle omaa siis oikeudet 25 otteluun sekä kaikkiin Stanley Cupin finaaleihin. Nopeammallakin matematiikalla on helppo huomata, että lähetykset painottuvat kauden ratkaisuhetkille. NHL:n runkosarja päättyy huhtikuun lopussa, joten runkosarjan ratkaisumatseihin ja pudotuspeleihin riittää paljon kiekkoherkkua myös kansallisen yleisradioyhtiön toimesta.

Kirsikkana kakussa ovat tottakai kauden huipentavat Stanley Cupin finaalit. Finaaleja sekä kaikkia muitakin otteluita on mahdollista seurata niin Ylen TV2:ssa kuin live streameina suoratoistopalvelu Areenassa. Kaikki Ylen NHL-lähetykset ovat suoria ja täysin ilmaisia, joten viimeistään nyt on syytä heittäytyä toden teolla maailman parhaan jääkiekon maailmaan!