Zlatan palaamassa maajoukkueeseen!

Zlatan palaamassa maajoukkueeseen!
Zlatan Ibrahimovic on palaamassa Ruotsin sinikeltaisiin. Mahdollisesti Zlatan pelaisi kesän EM-turnauksessakin.
Zlatan Ibrahimovic on palaamassa Ruotsin jalkapallomaajoukkueeseen. 39-vuotias Zlatan ei ole pelannut maajoukkueessa sitten kesän 2016 Ranskan EM-turnauksen. Uutisten mukaan Zlatan olisi mukana maaliskuun MM-karsintaotteluissa Georgiaa, Kosovoa ja Viroa vastaan.
Ilmeisesti Zlatan olisi sitten myös ehdolla Ruotsin joukkueeseen tulevan kesän EM-turnauksessa.
Zlatanin paluu maajoukkueeseen on ollut ilmassa jo pidempään. Hän ilmeisesti piti neuvotteluja Ruotsin maajoukkueen päävalmentajan Janne Anderssonin kanssa jo viime marraskuussa.

Zlatan on ollut tällä kaudella jälleen mainiossa kunnossa. Serie A:n AC Milanille hän on tehnyt jo 14 liigamaalia. Zlatan on Serie A:n maalipörssissa jaetulla neljännellä sijalla Lazion Ciro Immobilen kanssa. AC Milan on viime kausina ollut vaisu, mutta nyt seura on sarjataulukossa kakkosena.

Zlatan olisi vahvistus Ruotsin joukkueeseen, ainakin pelitaitojen puolesta. Tällä hetkellä Ruotsin joukkueen ykköskärjet ovat Venäjän liigan Krasnodarissa pelaava, jo 34-vuotias Marcus Berg, Bundesliigaa Mainzissa pelaava Robin Quaison sekä Real Sociedadissa 12 maalia tällä kaudella jo tehnyt, vasta 18-vuotias Alexander Isak. Isak on tulevaisuuden pelaaja, mutta toki Zlatan on nykyjoukkueessa vielä selvä ykköskärki.

Zlatan on myös Ruotsin maajoukkueessa eniten maaleja tehnyt pelaaja. Yhteensä hän on tehnyt 62 maaotteluosumaa.

Zlatan on maaliskuun alussa AC Milanin sairastuvalla


Tällä hetkellä Zlatan on sivussa AC Milanin peleistä lihasvamman vuoksi. Ilmeisesti AC Milanin Eurooppa-liigan ottelu Manchester Unitedin Old Traffordilla jää väliin, mutta se ei estänyt Zlatania esiintymästä Italian Sanremon musiikkifestivaaleilla maaliskuun alussa.Zlatanilla on voitettuna valtava määrä erilaisia mestaruuksia seuratasolla, mutta maajoukkueessa ei sen kummempaa menestystä ole tullut. Zlatan on voittanut Hollannin mestaruuden Ajaxin kanssa kahdesti, Serie A:n mestaruuden Inter Milanin ja AC Milanin kanssa yhteensä neljä kertaa, Barcelonan kanssa La Ligan kerran ja Ranskan mestaruuden PSG: kärkenä neljä kertaa.

Ensimmäisen kerran Zlatan pelasi Ruotsin maajoukkueessa vuonna 2001 ystävyysmatsissa Färsaaria vastaan. 2002 MM-turnauksessa Japanissa ja Etelä-Koreassa Zlatan kävi kentällä kahdessa ottelussa.
2004 EM-lopputurnauksessa Zlatan jo näytti mitä tuleman pitää. Ottelussa Italiaa vastaan hän teki 85. minuutilla tasoituksen kantapäällä. Maali valittiin myöhemmin koko turnauksen parhaaksi maaliksi.
2016 Ranskan EM-turnauksessa Zlatan pelasi jokaisen peliminuutin, mutta ei saanut juuri mitään aikaan. Maaleja ei tullut hänelle yhtään, eikä laukauksia maalia kohtikaan tullut kuin yksi. Ruotsi jäi turnauksessa alkulohkonsa viimeiseksi.