Zlatanille uran päättävä pelikielto ja jättisakko?

Zlatanille uran päättävä pelikielto ja jättisakko?
Ruotsalaislegenda Zlatan Ibrahimovicin Bethard-omistuksesta on noussut valtava kohu, joka uhkaa pahimmillaan lopettaa hyökkääjän ammattilaisuran.
Zlatanin paluu eurooppalaiseen huippufutikseen on sujunut pelillisesti erinomaisesti, mutta kentän ulkopuolella kuohuu jälleen. Ruotsalaiskärkeä uhkaa pahimmillaan jopa kolmen vuoden pelikielto, mikä suurella todennäköisyydellä lopettaisi Zlatanin uran ainakin ihan terävimmällä huipulla. Mikäli Zlatanin todetaan rikkoneen Fifan eettistä säännöstöä, luvassa lienee pelikiellon lisäksi myös muhkea sakko.

Kaiken takana on Zlatanin omistus Maltalla majaansa pitävästä Bethard-vedonlyöntiyhtiöstä. Sekä FIFA että UEFA kieltävät jyrkästi pelaajilta minkäänlaiset taloudelliset intressit uhkapeliyhtöihin, joten Zlatanin oman yhtiönsä kautta tekemä noin 10% sijoitus Bethardiin on melkoinen punainen vaate kattojärjestöille.

Entistä sekavammaksi asian tekee se, että Zlatan teki sijoituksensa oletettavasti vuoden 2018 tienoilla, jolloin hyökkääjä myös aloitti sivuston keulakuvana julkisuudessa. Tällöin Zlatan kuitenkin pelasi Yhdysvaltojen MLS-sarjaa eikä kilpaillut kansainvälisillä kentillä UEFA:n tai FIFA:n alaisuudessa. Myös Ruotsin jalkapalloliiton kerrotaan olleen perillä asioista tuolloin, sillä hyökkääjälle ei olisi herunut pelilupaa vuoden 2018 MM-kisoihin.

Zlatan kuitenkin teki komean paluun huippufutiksen pariin keväällä 2021 AC Milanin paidassa, jolloin hän samalla myös rikkoi sekä UEFA:n että FIFA:n sääntöjä räikeästi. Nähtäväksi jää, minkälaiseen rangaistukseen kärkipelaaja tuomitaan. Melko turvallisesti voi ennakoida, että mikäli 39-vuotias peluri saa useamman vuoden pelikiellon, ainakin kansainvälinen ura on ohi.

Maaliskuussa Zlatan palasi jälleen myös kansainvälisiin otteluihin, kun kärki nähtiin Ruotsin A-maajoukkueessa. Samalla Zlatan teki myös historiaa olemalla vanhin Ruotsin miesten maajoukkueessa pelannut pelaaja. Esitys karsintamatseissa Georgia ja Kosovoa vastaan oli myös sen verran väkevä, että suurella todennäköisyydellä legenda nähdään mukana myös kesän EM-kisoissa Ruotsin paidassa.