Tasoitusveto

Tasoitusveto tarkoittaa vetoa, jossa toiselle joukkueelle tai pelaajalle annetaan etulyöntiasema ennen pelin alkua.

Tasoitusvedoista on kaksi erilaista versiota: asian handicap eli aasialainen tasoitusveto ja eurooppalainen tasoitusveto.

Asian handicap eli aasialainen tasoitusveto


Asian Handicap eli aasialainen tasoitusveto on vedonlyöntitermi, jota käytetään kuvaamaan tasoitusvedonlyöntiä muun muassa jalkapallossa ja jääkiekossa. Tasoitukset vaihtelevat tyypillisesti neljäsosa-maalista (-0,25) useaan maaliin (+2,5).

Termi on nimetty Asian Handicapiksi sen itämaisen alkuperän takia. Aasialaiset tasoitusvedot ovatkin saavuttaneet paljon suosiota viime vuosina ja niitä löydät tänä päivänä jokaisen vedonlyöntisivuston kohdelistalta.

Valitse parhaat vedonlyöntibonukset aasialaisiin tasoitusvetoihin:

Arvostelu

Bonus

Koodi

Pelaa

1.Mr Green - Lue arvosteluMr Green2 x 25€ ilmaisvetoEt tarvitsePelaa nyt
2.LeoVegas - Lue arvosteluLeoVegas50€ bonus + 10€ ilmaisvetoEt tarvitsePelaa nyt
3.Betser - Lue arvosteluBetser100% bonus 100€ astiEt tarvitsePelaa nyt
4.Expekt  - Lue arvosteluExpekt 200% bonus 100€ astiEt tarvitsePelaa nyt
5.Veikkaushuone - Lue arvosteluVeikkaushuone100% bonus 100€ asti VEIKKAUSHUONE100Pelaa nyt
6.Betsafe - Lue arvosteluBetsafe100% bonus 200€ astiEt tarvitsePelaa nyt
7.Mr Win - Lue arvosteluMr Win100% bonus 100€ astiEt tarvitsePelaa nyt
8.Guts - Lue arvosteluGuts100% bonus 100€ asti SPORTPelaa nyt
9.Nordicbet - Lue arvosteluNordicbet100% bonus 100€ astiEt tarvitsePelaa nyt
10.Unibet - Lue arvosteluUnibet100% bonus 100€ astiEi bonuskoodiaPelaa nyt
11.Mobilebet - Lue arvosteluMobilebet200% / 40€ tai 100% / 300€Et tarvitsePelaa nyt
12.Bet365 - Lue arvosteluBet365100% bonus 100€ asti Et tarvitsePelaa nyt
13.Bethard - Lue arvosteluBethard125% bonus 125€ astiEt tarvitsePelaa nyt
14.TonyBet - Lue arvosteluTonyBet50% bonus 100€ astiVICTORY100Pelaa nyt
15.Betsson - Lue arvosteluBetsson100% bonus 100€ astiEt tarvitsePelaa nyt


Aasialaiset tasoitusvedot poistavat kohteesta tasapelin mahdollisuuden antamalla tyypillisesti jommalle kummalle joukkueelle vähintään puolen maalin edun. Mikäli tasoitus on muotoa +0, tällöin tasapelin sattuessa panos palautetaan vedonlyöjälle. Samoin käy myös, mikäli joukkueen tasoitus on -1 ja tämä joukkue voittaa yhdellä maalilla.

Tasoitus voi olla myös muotoa +0,25, jolloin puolet panoksesta asetetaan +0 ja puolet +0,5. Tällöin tasapelin sattuessa puolet panoksesta palautetaan ja puolet hävitään ja joukkueen voittaessa vähintään maalilla veto tietenkin voittaa koko kertoimellaan. Yleensä puolen maalin tasoituslinjat asetetaan niin, että molemmilla vetokohteilla on noin 50% mahdollisuus toteutua.

Katso alla oleva taulukko täydellisistä tasoituksista tuloksineen:


Tasoitusveto


Kuinka taulukkoa luetaan


“Tasoitus” otsikon alta löydät joukkueelle määrätyn tasoituksen. Vasemman puolen joukkueen tuloksista vähennetään maaleja ja oikean puolen joukkueen tulokseen lisätään maaleja.

-0,25-tasoitus tarkoittaa, että puolet panoksesta asetetaan 0 ja puolet -0,5-tasoitukselle. +1,25-tasoitus tarkoittaa, että puolet panoksesta asetetaan +1 ja puolet +1,5-tasoitukselle.

“Joukkueen tulos” antaa “vedon tuloksen”. Kokonaisen voiton tai tappion jälkeen maalimäärältään suurempi voitto tai tappio antaa edelleen kokonaisen voiton tai tappion.

Koska tasoituksen tarkoituksena on poistaa tasapelin mahdollisuus, niin esim. +1-tasoituksella maalin tappio palauttaa vedolle asetetun panoksen kokonaan takaisin.

“1/2 voitto” tarkoittaa, että puolet panoksesta voittaa annetun kertoimen verran ja puolet panoksesta palautetaan pelaajalle.

“1/2″ tappio” tarkoittaa, että puolet panoksesta hävitään ja puolet palautetaan takaisin pelaajalle.

Mr Green

Aasialaiset tasoitusvedot käytännössä


Aasialaiset tasoitusvedot löytyvät yleensä kohdelistojen extroista, kuten esimerkiksi Bet365:llä (Kuva 1). Perus 1×2-kertoimien viereissä olevaa linkkiä napsauttamalla avautuu kohteen extrat, joista tasoitusvedot löytyvät (Kuva 2).

Tasoitusveto


Tasoitusveto


Kerroinvertailusivustoilla pystyt vertailemaan yhden ottelun kaikkia tarjottuja tasoituksia ja seulomaan monen vedonlyöntiyhtiön kertoimista parhaimmat. Alla oleva kuva on otettu Betexplorer.comista.

Tasoitusveto


Eurooppalaiset tasoitusvedot


Eurooppalaiset tasoitusvedot poikkeavat aasialaisista siinä, että niissä käytetään kokonaisia maalimääriä. Tämä ei siis poista tasapelin mahdollisuutta kuten aasialainen tasoitusveto.

Eurooppalaista tasoitusvetoa harvemmin näkee muualla kuin Veikkauksella, jossa se on lähestulkoon ainoa pelattava tasoitusveto-muoto.

Eurooppalaiset tasoitusvedot käytännössä


Esimerkiksi Lazio - Roma -pelissä Laziolle on annettu +1 -tasoitus. Tässä tapauksessa Roma aloittaa pelin yhden maalin tappioasemassa. Lyödessäsi Roman puolesta vetoa heidän täytyy voittaa Lazio kahdella maalilla voittaaksesi vedon.

Lazio voittaa ottelun, mikäli ottelu päättyy tasapeliin tai kotivoittoon. Huomaa, että kertoimien tulee heijastaa annettua tasoitusta.


Betsafeltä löydät kattavasti tasoitusvetoja!

Tasoitusveto
Siirry pelaamaan Betsafelle
Tasoitusveto Tasoitusveto