Aasialainen tasoitusveto (asian handicap)

Tasoitusveto tarkoittaa vetoa, jossa toiselle joukkueelle tai pelaajalle annetaan etulyöntiasema, eli tasoitus ennen pelin alkua.

Tasoitusvedoista on kaksi erilaista versiota: asian handicap eli aasialainen tasoitusveto tai aasialaiset linjat sekä eurooppalainen, 3-suuntainen tasoitusveto.

Asian handicap eli aasialainen tasoitusveto


Asian Handicap eli aasialainen tasoitusveto on vedonlyöntitermi, jota käytetään kuvaamaan tasoitusvedonlyöntiä muun muassa jalkapallossa ja jääkiekossa. Tasoitukset vaihtelevat tyypillisesti neljäsosa-maalista (-0,25) useaan maaliin (+2,5).

Termi on nimetty Asian Handicapiksi sen itämaisen alkuperän takia. Aasialaiset tasoitusvedot ovatkin saavuttaneet paljon suosiota viime vuosina ja niitä löydät tänä päivänä jokaisen vedonlyöntisivuston kohdelistalta.

Aasialaiset linjat ovat oiva tapa esimerkiksi bonusten kierrätykseen, suojabetseihin ja altavastaajien pelaamiseen. Alla on kerrottu tarkemmin aasialaisista linjoista, sekä eurooppalaisista tasoituksista, eli 3-suuntaisista tasoituksista.

Voit myös lunastaa alta parhaat vedonlyöntibonukset aasialaisiin tasoitusvetoihin ja käydä lyömässä heti vetoja sisään:

Arvostelu

Bonus

Koodi

Kierrätys

Pelaa

1.Mr Green - Lue arvosteluMr Green200€ voitontehostusEt tarvitseEi kierrätystä!Pelaa nyt
2.LeoVegas - Lue arvosteluLeoVegas50€ bonus + 10€ ilmaisvetoEt tarvitse5x bonusPelaa nyt
3.Betser - Lue arvosteluBetser10€ ilmaisrahaEt tarvitseEi kierrätystä!Pelaa nyt
4.Unibet - Lue arvosteluUnibet100% bonus 100€ astiEt tarvitse4x bonusPelaa nyt
5.Betsafe - Lue arvosteluBetsafe100% bonus 200€ astiEt tarvitse4x (T+B)Pelaa nyt
6.Expekt  - Lue arvosteluExpekt 100% bonus 100€ astiEt tarvitse6x T+BPelaa nyt
7.Nordicbet - Lue arvosteluNordicbet100% bonus 100€ astiEt tarvitse6x bonusPelaa nyt
8.Guts - Lue arvosteluGuts100% bonus 100€ asti SPORT5x (T+B)Pelaa nyt
9.Bethard - Lue arvosteluBethard100% bonus 100€ astiEt tarvitse4x (T+B)Pelaa nyt
10.Betsson - Lue arvosteluBetsson100% bonus 100€ astiEt tarvitse6x bonusPelaa nyt
11.Coolbet - Lue arvosteluCoolbet100% bonus 150€ astiCOOL1506x bonusPelaa nyt


Aasialaiset linjat vedonlyönti


Tasoitusvedon perimmäinen logiikka ja idea on varsin yksinkertainen: Aasialaiset tasoitusvedot poistavat kohteesta tasapelin mahdollisuuden antamalla tyypillisesti jommalle kummalle joukkueelle vähintään puolen maalin edun.

Mikäli tasoitus on muotoa +0, tällöin tasapelin sattuessa panos palautetaan vedonlyöjälle. Samoin käy myös, mikäli joukkueen tasoitus on -1 ja tämä joukkue voittaa tasan yhdellä maalilla.

Tasoitus voi olla myös muotoa +0,25, jolloin puolet panoksesta asetetaan +0 ja puolet +0,5. Tällöin tasapelin sattuessa puolet panoksesta palautetaan ja puolet hävitään ja joukkueen voittaessa vähintään maalilla veto tietenkin voittaa koko kertoimellaan. Yleensä puolen maalin tasoituslinjat asetetaan niin, että molemmilla vetokohteilla on noin 50% mahdollisuus toteutua.

Esimerkki:
Kohde: 1x2 Dortmund - Tottenham

Pelivalinta: 2 

Kerroin: 3,70

Aasialainen tasoitusveto on loistava tapa pelata esimerkiksi altavastaajia. Esimerkissämme Tottenham kohtaa Dortmundin vieraskentällä ja saa kertoimen 3,70 voitostaan. Olet vedonlyöjänä sitä mieltä, että kerroin on aivan liian iso, mutta tiedät myös, että kohde ei ole kovinkaan osuva.

Aasialaisen tasoituksen avulla saat vierastasoituksen Tottenhamille ja vedostasi paljon helpomman osua ja voit samalla hyödyntää peli-ideasi sekä markkinoiden tarjoaman ylikertoimen.

Esimerkki 2:
Kohde: Aasialainen tasoitusveto Dormund - Tottenham +0,5
Pelivalinta: 2
Kerroin: 1,82

Toisessa erimerkissä pelataan Tottenhamin voittoa aasialaisella tasoituksella. Tottenham saa markkinoilta puoli maalia eteen, eli vierastasoitus on +0,5. Näin ollen kohteen osumiseen riittää sekä Tottenhamin voitto, että tasapeli. Tässä kohteessa kerroin ei ole niin suuri, mutta vetosi osuu huomattavasti helpommin.

Katso alla oleva taulukko täydellisistä tasoituksista tuloksineen:


aasialaiset linjat käytännössä


Kuinka taulukkoa luetaan


“Tasoitus” otsikon alta löydät joukkueelle määrätyn tasoituksen. Vasemman puolen joukkueen tuloksista vähennetään maaleja ja oikean puolen joukkueen tulokseen lisätään maaleja.

-0,25-tasoitus tarkoittaa, että puolet panoksesta asetetaan 0 ja puolet -0,5-tasoitukselle. +1,25-tasoitus tarkoittaa, että puolet panoksesta asetetaan +1 ja puolet +1,5-tasoitukselle.

“Joukkueen tulos” antaa “vedon tuloksen”. Kokonaisen voiton tai tappion jälkeen maalimäärältään suurempi voitto tai tappio antaa edelleen kokonaisen voiton tai tappion.

Koska tasoituksen tarkoituksena on poistaa tasapelin mahdollisuus, niin esim. +1-tasoituksella maalin tappio palauttaa vedolle asetetun panoksen kokonaan takaisin.

“1/2 voitto” tarkoittaa, että puolet panoksesta voittaa annetun kertoimen verran ja puolet panoksesta palautetaan pelaajalle.

“1/2″ tappio” tarkoittaa, että puolet panoksesta hävitään ja puolet palautetaan takaisin pelaajalle.

Aasialaiset tasoitusvedot käytännössä


Aasialaiset tasoitusvedot löytyvät yleensä kohdelistojen extroista, kuten esimerkeissä (Kuva 1). Perus 1×2-kertoimien viereissä olevaa linkkiä napsauttamalla avautuu kohteen extrat, joista tasoitusvedot löytyvät (Kuva 2).

aasialainen tasoitusveto


asian handicap


Kerroinvertailusivustoilla pystyt vertailemaan yhden ottelun kaikkia tarjottuja tasoituksia ja seulomaan monen vedonlyöntiyhtiön kertoimista parhaimmat. Alla oleva kuva on otettu Betexplorer.comista.

tasoitusveto vedonlyönti


3-suuntainen tasoitus - Eurooppalaiset tasoitusvedot


3-suuntainen tasoitus, eli Eurooppalaiset tasoitusvedot poikkeavat aasialaisista siinä, että niissä käytetään kokonaisia maalimääriä. Tämä ei siis poista tasapelin mahdollisuutta kuten aasialainen tasoitusveto.

Eurooppalaista tasoitusvetoa harvemmin näkee muualla kuin Veikkauksella, jossa se on lähestulkoon ainoa pelattava tasoitusveto-muoto. Tämä nk. pitkäveto tasoitus on kuitenkin yleistynyt myös ulkomaisilla vedonlyöntiyhtiöillä ja monet peliyhtiöt tarjoavat nykyään todella kattavat kohteet myös 3-suuntaisiin tasoituksiin.

Eurooppalaiset tasoitusvedot käytännössä


Esimerkki: 
Lazio +1 - Roma (3-suuntainen tasoitus)
Kertoimet: 1: 1,50 - X: 3,70 - 2: 3,80

Lazio - Roma -pelissä Laziolle on annettu +1 -tasoitus, eli tässä tapauksessa Roma aloittaa pelin yhden maalin tappioasemassa.

Kohteessa on kolme erilaista lopputulemaa: kotivoitto, tasapeli tai vierasvoitto. Jokainen tulos on mahdollinen ja voit veikata näistä mitä tahansa.

1) Lazio voittaa ottelun, mikäli ottelu päättyy tasapeliin tai kotivoittoon.

x) Sen sijaan kohde päättyy tasan, mikäli Roma voittaa tasan yhdellä maalilla.

2) Lyödessäsi Roman puolesta vetoa heidän täytyy voittaa Lazio kahdella maalilla voittaaksesi vedon.

Rutkasti aasialaisia sekä eurooppalaisia tasoituskohteita tarjoavat muun muassa vedonlyöntisivustot Mr Green ja Unibet. Yhtiöillä on samat kohteet ja usein kertoimet ovat markkinoiden kärkipäätä.

Mr Green
Unibet