Kertoimet - Miten vedonlyöntikertoimet lasketaan?

Vedonlyönti on yhä suositumpaa suomalaisten keskuudessa, mutta miten itse kertoimet syntyvät ja miten vedonlyöntiyhtiöt laskevat vedonlyöntikertoimet?

📈 Vedonlyönti kertoimet


Kaikki vedonlyönti perustuu vedonlyöntikertoimiin. Vedonlyöntisivustot ja heidän kertoimenlaskijat pyrkivät määrittämään ensin todennäköisyyksiä eri pelaajille, joukkueille tai sarjoille. Todennäköisyyksistä voidaan määrittää itse kerroin, joka näkyy pelaajalle kohdetarjonnassa vedonlyöntisivustolla. Homma toimii myös toisinpäin, sillä kertoimesta voit yksinkertaisella menetelmällä saada selville todennäköisyyden.

Mitä suurempi on kohteen voiton todennäköisyys, sitä pienempi on kohteen kerroin, eli hinta. Vedonlyönti kertoimet ovatkin yksinkertaisuudessaan vedon hintoja. Viisas pelaaja pyrkii aina löytämään sellaisia kertoimia, josta hän löytää itselleen etua eli saa edullisella hinnalla lyötyä vedon sen riskiin nähden. Mistä ihmeestä tämän voi sitten tietää? Salaisuus piileekin siinä, että kukaan ei voi määrittää täydellistä todennäköisyysarviota ja vedonlyöntiyhtiötkin ovat erehtyväisiä ja tavallinen pelaajakin voi löytää edullisia kertoimia.

Lue artikkeli aiheesta: Onko sinun vedoissasi voitollinen odotusarvo?

Parhaat kertoimet


Alta löydät hyvät vedonlyöntisivustot, jotka tarjoavat parhaat kertoimet vedonlyöntiin. Monet eri sivustot tarjoavat myös isoja tervetuliaisbonuksia, joilla saat ilmaista pelirahaa vedonlyöntiin.

Parhaat kertoimet vedonlyöntiin


Arvostelu

Bonus

Kierrätys

Pelaa

STS Bet100% bonus 100€ asti5x (T+B)Pelaa nyt
2.Mr Green100€ ilmaisvetoEi kierrätystä!Pelaa nyt
3.Lapilanders100% bonus 100€ asti7x (T+B)Pelaa nyt
4.TonyBet100% / 100€ ilmaisveto5x talletusPelaa nyt
5.William Hill100€ ilmaisvetoEi kierrätystäPelaa nyt
Neo.bet100%/100€5x (T+B)Pelaa nyt
7.Campobet100% bonus 200€ asti5x Pelaa nyt
8.Bethard100% bonus 100€ asti4x (T+B)Pelaa nyt


Vedonlyöntikertoimet eri muodoissa


Vedonlyönti kertoimet esitetään hieman eri tavalla eri maissa. Euroopassa ja Suomessa on totuttu laskemaan ja käsittelemään kertoimia desimaaleilla, kuten metriseen systeemiin kuuluu. Kertoimet voi kuitenkin esittää myös murtoluvuilla, mitä käytetään muun muassa Iso-Britanniassa. Myös USA:ssa kertoimet esitetään omalla tavallansa hieman erilailla. Yhdysvalloissa kertoimet kertovat, kuinka paljon tulee panostaa tiettyä voitto-osuutta kohden.

Kerroin esimerkit:


Käytämme esimerkkinä moneyline kohteen kerrointa, joka tarkoittaa ottelun lopullista voittajaa. Esimerkkijoukkueena käytämme Suomen maajoukkuetta. Desimaali ilmoittaa sinulle koko vedon kokonaisvoiton, mikä sisältää panoksen. Lyödessäsi 100€ kertoimella 1.90, saat kokonaisuudessaan 190€ takaisin, josta voitto-osuus on nettona 90€. Murtoluvussa jälkimmäinen luku kertoo, kuinka paljon tulee panostaa voittaaksesi ensimmäisen luvun verran. Tässä tapauksessa panostat 10 ja saat nettovoittona 9.

Amerikkalainen kerroin voi olla joko positiivinen tai negatiivinen. Verrattuna desimaalikertoimeen, amerikkalainen kerroin on negatiivinen, jos se on alle 2,0 ja positiivinen jos kerroin on yli 2,0. Negativiinen luku kertoo, kuinka paljon sinun tulee panostaa voittaaksesi 100 rahayksikköä. Positiivinen amerikkalainen kerroin kertoo, kuinka paljon voitat panostettuasi 100 rahayksikköä.

Desimaali: Suomi 1,90
Murtoluku: Suomi 9/10
Amerikkalainen: -111

Kertoimet prosenteiksi


Vedonlyöntikertoimet lasketaan siis todennäköisyyksistä. Ennen kuin mitään kerrointa pystytään määrittämään, on tehtävä todennäköisyysarvio. Miten kaikista tarkimman todennäköisyysarvion pystyy tekemään, on jokaisen pelaajan ja kertoimenlaskijan oma tehtävä ja monet eri kertoimenlaskijat käyttävät tähän eri menetelmiä. Vedonlyöntitilastot auttavat tässä paljon, mutta usein lajeista, pelaajista ja markkinasta tulee ymmärtää hyvin syvällisesti enemmän.

Jokatapauksessa, kun sinulla on todennäköisyysarvio, voit muuttaa todennäköisyyden kertoimeksi tai toisinpäin. Fiksu vedonlyöjä peilaa aina omaa todennäköisyysarviotaan vedonlyöntiyhtiöiden antamiin kertoimiin.

Esimerkki:

Vedonlyöntisivusto tarjoaa seuraavat kertoimet. Prosenteiksi rosenteiksi yksinkertaisen kaavan mukaan: 1/kerroin x 100.

Kohde & kertoimet: Manchester United 2,80 - Tasapeli 3,80 - Chelsea 2,40

Prosentit: ManU (1 / 2,80 x 100) = 35,7% - Tasapeli (1 / 3,80 x 100) = 26,3% - Chelsea (1 / 2,40 x 100) = 41,7%

Jos sinun oma todennäköisyysarviosi näyttäisi esimerkiksi Manchester Unitedin kotivoitolle todennäköisyyttä 40%, sinun kannattaisi ehdottomasti pelata ManU:n voittoa. Kun oma todennäköisyytesi on korkeampi kuin markkinan, on sinulla tällöin ylikerroin. Saat korkeamman kertoimen, mitä todennäköisyysarviosi pohjalta kuuluisi saada, eli saat vedollesi paremman hinnan.

Parhaat kertoimet vedonlyöntiin


Vedonlyöntisivustot tarjoavat kertoimia eri lajeihin, mutta ne usein eroavat toisistaan sivustojen välillä. Tietyiltä sivustoilta voit löytää markkinan korkeimpia kertoimia tiettyihin lajeihin tai sarjoihin. Alta näet parhaimpia lajeja vedonlyöntiin ja mistä löydät parhaat kertoimet.

Valioliiga kertoimet


Valioliiga on yksi suosituimmista vedonlyöntisarjoista ympäri maailman. Valioliiga kertoimia löydät jokaiselta vedonlyöntisivustolta.

NHL kertoimet


NHL on yksi suurimmista vedonlyöntikohteista suomalaisille talven aikana. NHL kausi alkaa aina syksyllä ja kestää pitkälle kevääseen ja nhl kertoimia löydät lähes kaikilta sivustoilta. Hyvät nhl kertoimet löydät usealta eri vedonlyöntisivustolta.

Liiga kertoimet


Liiga kertoimet löydät varsinkin niiltä vedonlyöntiyhtiöiltä, jotka suuntaavat pelejään suomalaisille. Liiga ei ole kansainvälisesti niin suuri vedonlyöntisarja, mutta Suomessa yksi suosituimmista. Parhaat liiga kertoimet löydät usealta eri vedonlyöntisivustolta, jossa jääkiekon ja yleisesti vedonlyöntikohteiden palautusprosentti on hyvin korkea.

CHL kertoimet


CHL eli jääkiekon mestarien liigaa pelataan syksystä kevääseen. CHL on kasvattanut suosiotaan valtavasti viime vuosina ja myös vedonlyönti kiinnostaa tähän sarjaan yhä enemmän.

Formula 1 kertoimet


Formula 1 kausi kestää aina maaliskuusta joulukuun saakka, kun osakilpailuja ajetaan ympäri maailman. Formula 1 vedonlyönti on myös hyvin suosittua ja varsinkin aina, kun suomalaisia kuljettajia ajaa Formuloissa, lyödään siitä vetoa myös Suomessa. Hyvät formula 1 kertoimet löytyy muun muassa STSbet vedonlyöntisivustolta.

Veikkausliiga kertoimet


Kesäisin Veikkausliiga on yksi suosituimpia sarjoja, mistä suomalaiset lyövät vetoa. Kertoimia tarjoaa monet sivustot, mutta Mr Green on yksi parhaista.

UFC kertoimet


UFC eli maailman suosituin vapaaottelu organisaatio ja sen ottelut keräävät massiivia katsojamääriä ympäri maailman. Myös suomalaisia ottelijoita on mukana ja vedonlyöntikin mukana luonnollisesti. Muun muassa Makwan Amirkhani on toiminut vedonlyöntisivuston brändilähettiläänä.

Euroviisut kertoimet


Viihdevedonlyönti ja pelaaminen eri musiikkitapahtumista on kasvanut valtavasti viime vuona. Euroviisut keräävät hyvin paljon pelivaihtoa maailmanlaajuisesti. Löydät monilta bookereilta nykyään erittäin kilpailukykyiset Euroviisu-kertoimet, joiden avulla paneutuneet pelaajat tekevät isojakin omaisuuksia.

Katso myös:


Sivu päivitetty: Lokakuu 2021