Vakio

Vakioveikkaus on yksi suosituimmista vedonlyöntipeleistä Suomessa. Ensimmäisen kerran vakiota pelattiin vuonna 1940, kun juoksijalegenda Paavo Nurmi täytti historian ensimmäisen vakiorivin. Nykyisen Vakioveikkaus-nimensä peli sai lopullisesti vuonna 1951.

Miten pelata vakiota?


Vakiossa pelataan jokaisena lauantaina Vakio 1-kierros. Perinteisesti kierros koostuu jalkapallosta tai jääkiekosta. 13 kohteen vakiossa on tarkoitus hakea mahdollisimman monta osumaa veikaten jokaiseen otteluun kotivoitto, tasapeli tai vierasvoitto. Perinteisellä 1x2-menetelmällä valitut kohteet voi pelata järjestelmällä tai haravalla, jolloin osumien todennäköisyys kasvaa.

Lue myös: Pelaa Vakiota, Tulosvetoa ja Monivetoa bonusrahalla!

Voit valita yhteen otteluun useamman lopputulosvaihtoehdon, jolloin rivimääräsi kasvaa ja näin ollen myös pelin kokonaispanos. Vakio 1 rivihinta on 0,25€. Sinun kannattaa hajauttaa valintojasi, sillä vain yhdellä rivillä pelaaminen ja siinä onnistuminen on äärimmäisen epätodennäköistä.

Vihjeet vakioveikkaukseen


Kannattaa katsoa myös jokaisen viikon vakiovihjeet Veikkauksen suosittuun peliin. Löydät sivustoltamme jokaisen viikon vakiovihjeet sekä viikon päävakioon (Vakio 1) että uuteen isoon Grand Prix -vakioon.

Vakio pelimuodot


Vakioveikkausta on tarjolla monenlaista. Perinteinen lauantaivakio koostuu 13 kohteesta. Tämä on vakioista kaikista suosituin suomalaisten keskuudessa. Vakio 1 lisäksi lauantaisin voit pelata myös minivakiota. Minivakio koostuu seitsemästä kohteesta, jotka on samoja kuin vakio 1 pelissä. Minivakiossa on oma voitonjako ja se on täysin erillinen 13 kohteen vakio 1 verrattuna.

Arkena voit pelata vakiota, missä on tarjolla eri lajeja ja eri määrä kohteita. Voit pelata esimerkiksi Formulavakiota tai jääkiekkovakiota. Kohteita on perinteisesti 8-12.

Grand Prix Vakio


Veikkaus lanseerasi vuoden 2016 alussa uuden ja laajemman vakiopelin, Grand Prix Vakion. Tässä pelimuodossa on jopa 18 kohdetta ja alkuun pelkkää jalkapalloa. Grand Prix vakiokierros pelataan joka sunnuntai ja peliaika kierrokselle alkaa tiistaina.