Vedonlyöntipörssi

Vedonlyöntipörssi (pelaajapörssi, vetopörssi) on paikka, jossa vedonlyöjät voivat ostaa ja myydä vedonlyöntikertoimia toistensa kanssa. Toisin sanoen vedonlyöntipörssissä vedonlyöntisivusto ei aseta kertoimia, vaan ainoastaan tarjoaa luotettavan markkinapaikan vedonlyöjille.

Olitpa sitten kiinnostunut markkinoiden parhaimmista kertoimista tai omien kertoimien asettamisesta ja myymisestä, sinun on syytä tarkastaa vedonlyöntipörssien tarjonta. Parempaa mahdollisuutta isompiin voittoihin on vaikea hakea.

Parhaat vedonlyöntipörssit


Tällä hetkellä Betfair on markkinoiden paras vaihtoehto eurooppalaisiin lajeihin kuten jalkapalloon ja jääkiekkoon. Matchbook-vetopörssi on paras paikka Pohjois-Amerikkalaiseen urheiluun kuten NHL, NFL ja NBA.

Arvostelu

Bonus

Koodi

Pelaa

1.Betfair100% bonus 100€ astiZSKABWPelaa nyt


BetDaq ja Ladbrokes käyttävät samaa yhdistettyä pörssiä ja ovat myös varsin hyviä pelipaikkoja, joiden kertoimet kannattaa myös tarkistaa. Näissä vetopörseissä vaihto ei tosin ole kovin suurta ja tämän takia vetoja saa vain harvoin sisään.

Vedonlyöntipörssi bonukset


Tunnetuimmat vedonlyöntisivustot eivät avaa toimintaansa siten. että mahdollistaisivat pelaajien väliset kontaktit. Markkinoiden johtavat vedonlyöntipörssit, Betfair ja Matchbook, tarjoavat kuitenkin molemmat hyviä etuja uusille pelaajille.

Betfairilta saat perinteisen 100% talletusbonuksen aina 100€ saakka. Voit siis tuplata pelikassasi, kun liityt sivustolle ja voit käyttää tämän rahan myös vedonlyöntipörssissä.

Matchbook taasen ei anna talletusbonusta, mutta järjestää erilaisia tarjouksia pelaajilleen aina silloin tällöin. Näistä tarjouksista voit hyötyä ilmaisvetojen tai mm. kerroinkorotusten muodossa.

Vedonlyöntipörssi kertoimet


Vetopörsseistä saat usein perinteisiä vedonlyöntitoimistoja huomattavasti (jopa 20-30%) parempia kertoimia. Vetopörssien kertoimia ostavat ja myyvät amatöörit ja tästä syystä niiden kertoimet ovat usein markkinoiden parhaimmistoa.

Kertoimissa täytyy kuitenkin ottaa huomioon vedonlyöntipörssin komissio, joka yleensä on 5% tai alle. Komissio vähennetään joko pelkästään voittavan pelaajan osuudesta tai molemmilta pelaajilta.

Palautusprosentti


Matchbookin palautusprosentti on 98%. Se ottaa komissiota vain 1% sekä myyjältä että ostajalta.

Betfairin palautusprosentti on 95%. Betfair ottaa komissiota voittavasta vedosta 5%, jota VIP-pelaajat saattavat saada alennettua. Pitkällä aikavälillä voittavien pelaajien komissio% voi nousta tuosta 5%.

BetDaqin palautusprosentti on 97% johtuen heidän ottamasta 3% komissiosta.

Vedonlyöntipörssi ohjeet


Kertoimien ostaminen on periaatteltaan aivan samanlainen tapahtuma kuin tiettyyn kertoimeen panostaminen perinteisellä vedonlyöntitoimistolla.

Vedonlyöntipörssin nettisivulla näet kohteen sen hetkisen korkeimman kertoimen sekä rahasumman, jonka maksimissaan voit kertoimeen panostaa. Tämän jälkeen vain klikkaat haluamasi kertoimen kohdalta ja asetat panoksen.

Mikäli haluat lyödä maksimisummaa enemmän on sinun panostettava pienempään kertoimeen tai odotettava, että joku tarjoaa jälleen haluamaasi kerrointa.

Englanninkielellä kertoimen osto on merkitty “back” -termillä.

Kertoimen myynnissä tai asettamisessa sinun tulee päättää ylin kerroin, jolla tulet kohdetta myymään sekä riskitasosi. Riskitasosi kertoo kuinka paljon olet valmis maksimissaan häviämään, mikäli vetosi ostanut pelaaja sattuu voittamaan vedollaan.

Esimerkiksi tarjoat vierasvoittoa kertoimella 3 ja määrität riskitasosi 150 euroon. Tällöin pelaajat voivat ostaa sinun asettamaasi/myymääsi vierasvoitto -kerrointa 3 yhteensä 50 eurolla. Tämä 50€ lisätään näin ollen maksimisummaan, jonka muut pelaajat voivat kertoimeen 3 lyödä.

Englanninkielellä kertoimen myynti on merkitty “lay”-termillä.

Säännöt


Vedonlyöntipörssien säännöt koskevat yleensä peliyhtiön voitonjakoa, voitonmaksua, kohteita, kertoimia, panostusta ja yleisiä pelaamisen sääntöjä. Tärkeimmät kohdat näistä ovat voitonjakoa, -maksua sekä panosten palauttamista koskevat säännöt.

Vedonlyöntipörssien säännöt vaihtelevat peliyhtiöittäin ja niihin pääset tarkemmin tutustumaan kyseisen yhtiön omilta sivuilta.

Vedonlyöntipörssi kohteet


Vedonlyöntipörssissä sinun on mahdollista veikata niin perinteisiä pitkävetoa, tulosvetoa, monivetoa sekä voittajavetoa kuin hieman erikoisempia tasoitusvetoja, puoliaikavetoja ja moneyline -vetoja.

Maailman suurin vetopörssi Betfair tarjoaa näiden lisäksi monia muita vetokohteita kymmeniin eri lajeihin. Tarjolla on siis aivan yhtä hyvä laji- ja pelivalikoima kuin normaalilla vedonlyöntitoimistolla.

Vedonlyöntipörssit netissä


Maailman suurin vedonlyöntipörssi on Betfair, mutta suomalaisittain Betfair ei ole nykyisin aivan yhtä houkutteleva kuin vielä pari vuotta sitten. Vuonna 2012 Betfair päätti ottaa suomen kielen ja suomenkielisen asiakaspalvelun sivustoltaan kokonaan pois. Asiakaspalvelu toimii tätä nykyä suomalaisille vain englanninkielellä.

Muita isoja ja likvidejä vedonlyöntipörssejä ovat Matchbook sekä BETDAQ. Näistä etenkin Matchbookilta löytyy markkinatoppeja suurten amerikkalaisten sarjojen kuten NHL:n, NFL:n, MLB:n sekä NBA:n lisäksi silloin tällöin myös tennikseen.

Ladbrokesin vedonlyöntipörssi on yhdistetty BETDAQin kanssa, joten kertoimet ja vaihdot ovat näissä pörsseissä samoja.

Mobiili


Kaikki kolme vedonlyöntipörssiä, Matchbook, Betfair ja BETDAQ, toimivat myös mobiilina. Yksittäisiin jännitysbetseihin vetopörssien mobiilipelaaminen toimii mainiosti, mutta vakavampaan vedonlyöntiin kannattaa käyttää pöytäkonetta.

Kaikki kolme pörssiä tukevat iOS ja Android-käyttöliittymiä.

Sivu päivitetty: Lokakuu 2021