Melodifestivalen 2022 - Mikä kappale edustaa Ruotsia Euroviisuissa?

Melodifestivalen 2022 | Voittaja | 12.03.2021
! Kohde sulkeutuu: 12.03.2022 23:59 !

Ruotsin Televisio SVT on julkaissut vuoden 2022 Melodifestivalen kilpailijat. Jo 44 kertaa pidettävän kilpailun voittaja lähtee edustamaan Ruotsia vuoden 2022 Euroviisuihin Torinoon. Melodifestivalenia pidetään Pohjoismaiden suurimpana ja suosituimpana laulukilpailuna ja Melodifestivalen finaali on kerännyt parhaimpina vuosina jopa enemmän katsojia kuin itse Euroviisufinaali!

Melodifestivalen 2022 - Valtava artistikattaus


Siinä missä Suomen Euroviisukarsinnoissa UMK:ssa on vain yksi finaalilähetys niin Melodifestivalen tarjoaa televisioviihdettä peräti viiden semifinaalin sekä Grande Finalin muodossa. Tämä tietenkin tarkoittaa sitä, että kisan artistikattaus on valtaisa ja vuoden 2022 Melodifestivalen kisassa onkin mukana yhteensä 28 artistia. Mikä artisti tai yhtye sitten voittaa kilpailun ja edustaa Ruotsia Euroviisuissa? Meillä on siitä omat veikkauksemme!

Alla kaikki kisakappaleet sekä vedonlyöntikertoimet:Ruotsi ei lähde rock-kappaleella Eurooviisuihin


Ruotsi lähtee vuoden 2022 Euroviisuihin pienet paineet niskassaan sillä laulukilpailun kestomenestyjä sijoittui vuonna 2021 Euroviisuissa ”vasta” sijalle 14. Ruotsia edusti artisti Tusse kappaleella Voices. Kisakappale oli taattua viisukamaa yksi nettikommentoijien suosikeista mutta viime vuonna rock ja voimaballadit veivät perinteisiä pop-kappaleita kuin litran mittaa. Melodifestivalen lavalla nähdäänkin rock-henkisiä yhtyeitä kuten Tribe Friday, Browsing Collection ja Lillasyster mutta rock-bändi edustamassa Ruotsia Euroviisuissa on melkein yhtä uskomatonta kuin Suomen Euroviisuvoitto. Ruotsi on itseasiassa lähettänyt rockia viisuihin viimeksi vuonna 2007 (vuosi Lordin voiton jälkeen) ja tuolloin The Ark sijoittui katastrofaalisesti vasta sijalle 18. eli jätetään rock-yhtyeiden viisuedustukset muille maille!

Äänestävätkö ruotsalaiset varman päälle?


Vuoden 2022 Melodifestivalen kattaus on varsin mielenkiintoinen, sillä kisassa nähdään peräti kaksi artistia, jotka ovat viime vuosina voittaneet Melodifestivalenin sekä sijoittuneet Euroviisuissa sijalle 5. Artistit ovat vuoden 2017 voittaja Robin Bengtsson sekä vuoden 2019 voittaja John Lundvik. Muita mielenkiintoisia nimiä ovat muun muassa kolmatta kertaa putkeen mukana oleva Klara Hammarström sekä vuoden 2019 Melodifestivalenin kolmonen LIAMOO. Kaikki edellä mainitut ovatkin vedonlyöntisivustojen kertoimien valossa kärkihevoset kisaan.

Vai sittenkin yllätysvoittaja?


Melodifestivalen 28 artistia kattaa vuonna 2022 paljon tuttuja kasvoja ja jo listahittejä takoneita artisteja. Mukana on myös runsaasti rockia sekä somevaikuttajia, jotka ovat nousseet julkisuuteen Youtuben, Tik Tokin sekä Instagramin kautta ennen musiikin tekoa. Saattaa olla, että somejulkkikset saavat nuorison äänestämään ja sekoittamaan pakkaa mutta me lähdemme nyt ensimmäisessä Melodifestivalen voittajaveikkauksessamme artistin nimeltä Angelino kelkkaan.

Angelino on 23-vuotias artisti ja tämän kisan ehdottomasti tuntemattomin nimi ennakkoon. Akustisesti kitaran ja pianon kanssa esiintyvä nuori mies tulee varmasti sulattamaan sydämiä ruskeilla nappisilmillään sekä hunajaisen pehmeällä äänellään. Artisti itse totesi kisajulkistuksen yhteydessä että ”Aikoina kuten nyt on todella tärkeää löytää uusia tapoja jakaa iloa, surua ja tuskaa. Musiikki ei ole koskaan ollut yhtä tärkeää eikä se ole koskaan näytellyt sosiaalisessa hyvin voinnissa yhtä suurta roolia kuin nyt.”.Lause uppoaa kuin kuuma veitsi voihin ja Angelino tulee tarjoaman vielä julkaisemattomalla kappaleellaan ”The End” varmasti aivan erilaisen tunnelatauksen kuin useimmat kisassa mukana olevat pop-biisit. Myös vedonlyöntisivut näkevät miehessä potentiaalia sillä vaikka miehen katsotuimmalla Youtube-videolla on vain 1 400 näyttökertaa niin Angelino on kertoimella 10.00 Melodifestivalen kertoimissa TOP 6:ssa!

Pelivalintamme:

Melodifestivalen voittaja: Angelino @10

Mr Green - Lue arvostelu

10

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

10

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

10

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan