Olympialaiset: Hiihtääkö Krista Pärmäkoski olympiakultaa?

Julkaistu: 23.02.2018 11:46


Olympialaiset: Hiihtääkö Krista Pärmäkoski olympiakultaa?
Olympialaiset | Naiset - 30 kilometriä | 8:00
Betsafe Betsafe
Naisten 30 kilometrin perinteisen hiihto on viimeinen vuoden 2018 olympialaisten maastohiihtomatka. Suomalaisittain kisa tarjoaa paljon jännitettävää, sillä mukana on kovaa kuntoa puhkuva Krista Pärmäkoski! Kilpailu starttaa sunnuntaina kello 8.00.

Kilpailua voidaan pitää kolmen kauppana. Bookkereiden suosikkina matkaan lähtee Marit Björgen, joka on kisoissa rikkonut ennätyksen saavuttamalla eniten olympiamitaleja kautta aikain – peräti 14! Björgenin kunto kisoissa ei ole kuitenkaan ollut aivan totutulla tasolla ja henkilökohtainen olympiakulta on jäänyt toistaiseksi saavuttamatta. Yhdistelmäkilpailussa norjalaislegenda sijoittui toiseksi ja 10 kilometrin vapaalla kolmanneksi. Sunnuntain kisamatka on hänelle kenties sopivin, mutta helpolla hän ei tule ainakaan pääsemään. Tästä pitävät huolen muun muassa seuraavat hiihtäjättäret:

Charlotte Kalla on vastannut häneen kohdistuneisiin odotuksiin. Yhdistelmäkisassa Kalla osoitti taktista osaamistaan, sekä kirikykyään ja hiihti upeaan voittoon. Kympin vapaalla Kalla nappasi toisen sijan Ragnhild Hagan perässä. Pitkät matkat eivät kuitenkaan kuulu ruotsalaisen bravuureihin ja on vaikea sanoa millaiseen lentoon hän yltyy. Esimerkiksi Ruotsissa Skandinavia-cupissa tammikuun alussa Johanna Matintalo voitti ruotsalaisen 20 kilometrin perinteisen kisassa. Kallalla on toki kaikki avaimet voittoon, mutta mitalikorokkeelta tippuminen ei myöskään yllättäisi.Sitten Krista Pärmäkoski. Suomalainen oli esittänyt ennen kisoja nousukuntoa voittamalla Planican 10 kilometrin (p) väliaikalähdön ja huippuvire on säilynyt läpikisojen. Yhdistelmäkisassa hän pystyi hyvin vastaamaan Björgenin kyytiin jääden pari sekuntia norjalaiselle ja sijoittumalla kolmanneksi. Muutamia kisapäiviä myöhemmin hän jakoi kolmannen sijan Björgenin kanssa kympin vapaalla. Sunnuntaina odotukset ovat korkealla, kun vuorossa on kenties se Pärmäkosken vahvin kisamatka.

Edellä mainitut kolme hiihtoässää ovat kilpailun suosikkeja. Annetaan toki mahdollisuus myös muille nimille yllättää. Esimerkiksi norjalaiskolmikolla Heidi WengIngvild Östberg – Ragnhild Haga on varmasti sanansa sanottavana.

Weng tippui Norjan naisten viestijoukkueesta ja hänellä on varmasti raivoa näyttää osaamistaan. Viime vuoden maailmancupin ainoassa 30 kilometrin (p) yhteislähdössä hän sijoittui neljänneksi ja Lahden MM-kisojen 30 km (v) Weng oli toinen. Naisen yllä leijuu kuitenkin pienoinen kysymysmerkki, sillä kisojen kympin vapaalla hän oli vasta 11., joka on kauden muihin suorituksiinsa nähden heikkoa tekemistä. Suomalaisista Kerttu Niskanen on myös varmasti yllätysvalmis ja mitä tekee Kallan kaatanut Matintalo?

Pärmäkosken olympiakulta on lähellä ja mitalia voi pitää jopa varmana. Lyömmekin vedot sisään juuri Pärmäkosken mitalille, vetosi siis osuu, mikäli Pärmäkoski tulee kolmen parhaan joukossa maaliin.

Pelivalintamme:

Pärmäkoski Top-3 @1.85

Unibet - Lue arvostelu

1.85

Hyödynnä 100€ bonus + 10€ ilmainen mobiiliveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
LeoVegas - Lue arvostelu

1.85

LeoVegasilta nyt parannettu 100€ tervetuliaisbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.85

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Coolbet - Lue arvostelu

1.71

Kaksi bonusta: 100%/150€ tai talleta 10€ & saat 50€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan