Olkiluoto 3 vihdoin käynnistymässä - Lyö vetoa ajankohdasta!

Olkiluoto 3 lyömässä sentään Iisakinkirkon – mutta käynnistyykö reaktori tosiaan jo tammikuussa? Lyö vetoa!
Kohde sulkeutuu: 10.12.2021 15:00
Mitä piti tapahtua vuonna 2009? Ja mitä piti tapahtua moneen otteeseen sen jälkeen, mutta edelleen odotetaan? Pietarin Iisakinkirkon rakentaminen kesti aikanaan 40 vuotta ja nyt näyttää siltä, että Olkiluoto 3 -ydinvoimala ei ihan yllä sentään legendaarisen kirkon ennätykseen.

Voimalaitosyksikön omistava TVO ilmoitti marraskuun lopulla, että voimalan reaktori käynnistetään viimein tammikuussa 2022 ja sähköä yksikkö alkaa tuottaa säännöllisesti kesäkuussa. TVO:n ilmoitus on toki harvinaisen täsmällinen, mutta paremman muistin omaavat ihmiset saavat taatusti jonkinlaisen deja vú -reaktion – tämä on kuultu monta kertaa aiemminkin…

Olkiluotoa vastaan pelaaminen on ollut vedonlyöjille voitollista


Erilaisia vetoja aiheesta on ehditty lyödä vuosien varrella varmasti lukuisia ja kenties legendaarisimmassa Huuhkajat kukisti Olkiluoto 3:n raivaamalla tiensä arvokisojen lopputurnaukseen ennen Olkiluoto 3:n käynnistymistä. Noita vetoja ehdittiinkin lyödä yli vuosikymmenen ajan ja Huuhkajien epävirallinen kerroin laski jatkuvasti – tai ehkä paremminkin Olkiluoto 3:n kerroin nousi.

Nyt vedonlyöntisivustot ovat kuitenkin nostanut kissan pöydälle baaripöytien spekulaatioista. Onko totuus sittenkin tarinoita ihmeellisempää ja Olkiluoto 3:n reaktori herää eloon tammikuussa 2022?Vielä yksi viivästyminen?


Olkiluoto 3 on tällä hetkellä maailman viidenneksi kallein rakennus. Kiitos työmaan jatkuvien viivästysten, joidenka vuoksi ydinreaktorin käynnistyminen on viivästynyt tähän mennessä peräti 12,5 vuotta. Tämän hetken tietojen mukaan Olkiluoto 3:n työntekijät käynnistävät ydinreaktion tammikuussa. YLE Uutisten jutussa laitoksen tilaajan TVO:n yhteiskuntasuhdepäällikkö Juha Poikola kuitenkin jättää hieman pelivaraa käynnistymiselle sillä herra sanoo, että käynnistyksen pitäisi kaiken käytettävissä olevan tiedon mukaan tapahtua ja näin erittäin todennäköisesti tapahtuu. Tämä lausunto jättää mielestämme sopivasti pelivaraa veikata tammikuun starttia vastaan!

Julkisuuteen on kerrottu, että laitostoimittajat Areva ja Siemens ovat sitoutuneet viemään projektin maaliin helmikuun loppuun mennessä tai he joutuvat maksamaan lisäkorvauksia lisäviivästyksistä. Näin ollen kuukausi sinne tai tänne yli 12 vuoden myöhästymisen kylkeen ei tunnu missään. Tässä voi ihan hyvin kokeilla pientä betsiä helmikuun startille 6.00 kertoimelle sillä mikään muu tässä elämässä ei ole varmaa kuin verot, kuolema ja Olkiluodon viivästyminen.

Pelivalintamme: