Olympiajääkiekko: Mikä maa voittaa kultaa?

Olympiajääkiekko | Voittajaveikkaus
! Kohde sulkeutuu: 20.02.2022 01:00 !
Vuosi 2022 lähenee kovaa vauhtia ja se tarkoittaa luonnollisesti Pekingin talviolympialaisten kiiman kovenemista. Suuren urheilutapahtuman yksi mielenkiintoisimmista lajeista on tietysti olympialaisten jääkiekkoturnaus. Olympiakiekon arvoa nostaa Pekingissä se fakta, että edellisistä Pyeongchang kinkereistä poiketen Kiinan kiekkokaukaloissa nähdään parhaista parhaimmat sillä NHL-pelaajat ovat maajoukkueiden käytettävissä.

Kanada jyrää Olympiakultaan?


Siitä lähtien kun NHL ja NHLPA pääsivät yhteisymmärrykseen NHL-pelaajien oikeudesta osallistua Pekingin turnaukseen niin kultamitalin voittajaksi on ollut vain yksi suosikki, Team Canada.Marraskuusta on vielä pitkä aika helmikuulle ja paljon voi tapahtua niin jäällä kuin se ulkopuolella mutta ideaalitilanteessa Kanadan kokoonpanosta löytyvät NHL:n kaksi ehdotonta kärkisentteriä Connor McDavid sekä Nathan MacKinnon, yksi kaikkien aikojen parhaista eli Sidney Crosby sekä paljon muita supertähtiä kuten Patrice Bergeron, Brayden Point, John Tavares sekä Brad Marchan. Joukkueen puolustus on myös varsin kiva miksaus kokemusta ja uutta talenttia Cale Makarista partasuu Brent Burnsiin.

Ainoastaan maalivahtiosasto on pieni kysymysmerkki Kanadan kohdalla. Marc-Andre Fleury lienee ykkönen Carey Pricen tilanteen ollessa auki eikä Fleuryllakaan tule olemaan helppo kausi Kevin Lankisen viedessä mieheltä peliaikaa Chicago Blackhawksin riveissä… Kanada on voittanut neljästä edellisestä NHL-pelaajia sisältäneestä olympiaturnauksesta kolme. Miten käy nyt?

Vai onko sittenkin USA:n vuoro?


Yhdysvallat eli Team USA on voittanut kertaalleen jääkiekon olympiakultaa vuonna 1980. Tuo tapahtuma muistetaan ”Miracle of Ice” nimellä kun nimilistan perusteella melko tuntematon USA:n joukkue kaatoi Olympiafinaalissa suuren ja mahtavan punakoneen.

Vuoden 2022 Olympialaisiin USA jäälle ehkä ennakkoon vahvimman kokoonpanonsa sen kiekkohistoriassa ja USA voi olla hyvin tämän turnauksen ”Saksa”. USA:lla on valtavasti näytönhaluista tähtiaineksesta koottua pelaajamateriaalia, joka ei ole vielä päässyt esiintymään Olympialaisissa, kiitos neljän vuoden takaisin NHL-pelaajien pannan.

USA:n joukkuetta tulee edustamaan muun muassa hyökkääjät Auston Matthews, Jack Eichel, Johnny Gaudreau, Jake Guentzel, Patrick Kane sekä Tkachukin veljekset mutta se todellinen timanttisuus löytyy puolustuksesta ja maalinsuulta. Seth Jones, Zach Werenski, John Carlson, Adam Fox ja Quinn Hughes ovat niin sanottua all-around puolustajia, jotka tuovat valtavan määrän tehoaja myös hyökkäysuuntaan. Maalivahtitrio taas rakentuu Vezina-voittaja Connor Hellebuyckin ympärille ja hän saanee taakseen John Gibsonin sekä NHL-kaudessa alkukaudella loistaneen Thatcher Demkon.Venäjälla kovat pelaajat mutta mikä on valmennuksen taso?


Jääkiekon olympialaiset 2022 voittajasta voi lyödä jo nyt sillä useat vedonlyöntisivustot ovat avanneet kertoimet Pekingin jääkiekkoturnaukseen. Kanada on kertoimien valossa ennakkosuosikki ja vaahteralehtien perässä seuraavana tulee Venäjä. Venäjä on hallitseva olympiavoittaja Etelä-Koreasta mutta tuolloin mukana ei ollut NHL-tähtiä. Sitä edellinen itänaapuriin mennyt mestaruus löytyy vuodelta 1992. Venäjällä on paperilla kultaan kykenevä joukkue ja sen maalivahti trio tulee olemaan ehkä turnauksen kovin, kun joukkue pääsee tekemään valintoja Andrei Vasilevskyn, Sergei Bobrovskyn, Igor Shestyorkin, Semyon Varlamovin ja Ilya Sorokin väliltä. Mutta mikä on Venäjän valmennusosaston ja johtoportaan taso?Venäjän olympiajoukkueen valmennusosasto on täynnä venäläisiä kiekkolegendoja mutta varsinaisia supernäyttöjä valmennustiimiltä ei löydy. Useissa viime vuosien arvokisoissa on nähty skenaario jossa Venäjän tähtisikermä ei pysy valmentajan näpeissä. Lasketaanko Venäjällä että legendastatuksen koutsit pitävät pelaajat kurissa? Entä mitä tekee general manageriksi nimitetty Ilya Kovaltchuk eli pysyykö suutari niin sanotusti lestissään vai tuleeko sieltä suunnalta myös omaa ohjetta jos peli ei kulje?

Betsit ennakkosuosikkeja vastaan?


Kanadan ennakkosuosikin asema Olympialaisissa on iso ja joukkueen voitolle on selvästi pienin 2.50 kerroin. Venäjä seuraa perässä mutta toimituksessa ei riitä luotto Veli Venäläiseen. Näin ollen näemme muutama kuukautta ennen kisoja parhaan arvon USA:n voitolle. USA:lla on yksi kisojen nuorimmista ryhmistä ja pelaajat ovat nälkäisiä sillä USA ei ole voittanut arvokisoja aikoihin eivätkä monetkaan tähtipelaajat ole saavuttanut Stanley Cup menestystä. Tämä turnaus on iso menestymisen paikka monelle pelaajalle.

USA:n eduksi on laskettava myös joukkueen päävalmentaja Mike Sullivan. Sullivan on ainoa yhdysvaltalainen päävalmentaja, joka on voittanut enemmän kuin yhden Stanley Cupin, lisäksi Sullivan on yksi kolmesta valmentajasta maailmassa, joka on johdattanut joukkueensa Lord Stanleyn maljan nostoon tultuaan penkin taakse kesken kauden. Tämä tapahtui Pittsburghissa kaudella 2015/2016. Suoritus osoittaa sen että Sullivan voi saada paljon irti pelaajistaan lyhyessäkin ajassa. Otetaan siis tähtäimeen USA:n pienimuotoinen yllätys Olympiajääkiekossa varsin maittavalla 8.00 kertoimella!

Pelivalintamme:

Peking Olympiajääkiekko | Voittaja: USA @8.00

William Hill - Lue arvostelu

8.00

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

8.00

STS Bet - Hyödynnä 100€ vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

8.00

Hyödynnä 100% bonus 100€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
LeoVegas - Lue arvostelu

8.00

LeoVegasilta nyt parannettu 100€ tervetuliaisbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

8.00

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan