MM-jääkiekko: USAn pisteet alkulohkossa

Jääkiekon MM | USAn pisteet alkulohkossa | 16.20
Kohde sulkeutuu: 19.05.2022 16:20
Vallat ei ole aloittanut kisoja vallan hyvin, mutta vielä on hyvin aikaa kääntää kurssi. Suuremmasta menestyksestä joukkueen tuskin kannattaa kisoissa haaveilla, mutta jonkinlainen ryhtiliike todennäköisesti nähdään.Jos on nähnyt näistä jääkiekon MM-kisoista Yhdysvaltojen osalta vain tulokset ja ottelun Leijonia vastaan, kuva joukkueesta ei varmasti ole kovin korkealla tasolla ja ihan syystä. Varsinkin Suomi-pelissä tunteet kuumenivat aivan liikaa. Joukkue sikaili menemään, eikä peliesitys muutenkaan ollut mitenkään mairitteleva. Vääräleuat irvailivat, että edellinen ilta ja/tai yö on saattanut kulua viihtymisen merkeissä.

Luottoa kuitenkin löytyy siihen, että tuon surkean illan jälkeen joukkue on hieman karistellut viimeisiä jet lageja harteiltaan ja herännyt tähän turnaukseen. Kun se torstaina rökittänee Ison-Britannian jäänrakoon mielin määrin, pitäisi itseluottamuksen taas kasvaa sen verran, että 14 pisteeseen on realistiset mahdollisuudet. Taitoa joukkueessa on, ja pudotuspelien lähestyessä on aika ulosmitata se ja sisuuntua taistelemaan vielä ehkä jopa lohkon kakkostilasta.

Tämä 14 pisteeseen tarvitaan


USA on pelannut kolme ottelua ja ottanut näistä viisi pistettä. Jäljellä on neljä ottelua, joten niistä pitäisi pojoja napsia siis yhdeksän.

Jos hieman oiotaan mutkia suoraksi, Isolta-Britannialta ja Norjalta Yhdysvaltojen pitäisi ottaa täydet pistepotit. Mikä tahansa on toki MM-lätkässä mahdollista, mutta jos mieleesi jo tässä vaiheessa hiipii epäilys, kannattaa sulkea tämä vihje ja jättää kohde suosiolla pelaamatta. Jenkkien materiaalilla pidämme näitä maita sille kuitenkin pisteautomaatteina, huolimatta Itävaltaa vastaan kärsitystä pistemenetyksestä – tai ehkä jopa sitä suuremmalla syyllä.

Jos näistä kuusi pistettä tulisi, tarvittaisi vielä yhteensä kolme pistettä otteluista Ruotsia ja Tshekkiä vastaan. Ainakin toinen pitäisi siis voittaa, ja jos se voitto tulee varsinaisen jälkeen, pitäisi toinenkin ottelu venyttää jatkoille.

Mielestämme on varsin realistista, että joukkue kaapii voiton jommastakummasta ottelusta tai kuka ties vie vaikka molemmat jatkoille. Vaikka nimekkäämpiäkin Jenkki-joukkueita on MM-kisoissa nähty, taitoa tässä joukkueessa on yllin kyllin ja kyse on nyt pitkälti henkisestä puolesta. Emme mitenkään jaksa uskoa, että joukkue näyttää faneille lampaanpyllyä koko kisojen alusta loppuun.

Motivaatiota voi syntyä siitäkin, kun vastus kovenee – vaikka tätä ei Suomea vastaan vielä nähtykään. Tässä ei sovi kuitenkaan unohtaa, että Suomi kuuluu aivan eliittijoukkueisiin tämän turnauksen osalta. Erityisesti Tshekistä Jenkki-nipun pitäisi saada hivenen helpompi vastus kuin Suomesta.

Tasonnosto kreivin aikaan


Huomattavasti kovempitasoisessa B-lohkossa näemme, että USA hoksaa, että mahdolliset yöjuoksut on aika lopettaa ja keskittyä pelaamiseen. Edellisiin kymmeniin kisoihin se on jäänyt alle 14 pisteeseen kaksi kertaa, viimeksi viisi vuotta sitten, eikä halua taatusti nytkään menettää kasvojaan varsinkaan jäämällä alkulohkoon. Kyllä, sekin on mahdollista, jos ei aloita suorittamaan.

Uskomme NHL:ssä päävalmentajana kolme kautta toimineen David Quinnin piiskaavan kohtuullisen vahvasti NHL-väritteisen joukkueensa huomattavasti parempaan vireeseen kuin mitä tähän mennessä on nähty.

Sen jälkeen voikin sitten tulla noutaja aika nopeasti, varsinkin jos lohkon kakkostila ei irtoa. Mutta se on toinen tarina.

Pelivalintamme:

USA: Pisteet alkulohkossa yli 13,5 @2.00

iBet - Lue arvostelu

2.00

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan