Tangomarkkinat / Tangokuningas 2018: Tehdäänkö Seinäjoella historiaa?

Julkaistu: 12.07.2018 13:08


Tangomarkkinat / Tangokuningas 2018: Tehdäänkö Seinäjoella historiaa?
Tangomarkkinat / Tangokuningas 2018 | Voittajaveto | 19:00
Betsafe Betsafe
Tänään vihjaamme viihdevetoa Seinäjoen Tangomarkkinoiden Tangokuningasfinaalin kunniaksi.

Seinäjoen Tangomarkkinat on järjestetty vuodesta 1985 lähtien.

Tällä kertaa torstaina kruunattava uusi Tangokuningas kruunataan kuudesta tangofinalistista, joista jokainen kilpailija esittää ensin kaksi tangoa.

Ensimmäinen tango on kilpailijan vapaavalintainen tango, toisen valitsee tuomaristo ”Meidän tango”-teeman mukaisesti. Suuri yleisö on saanut äänestää mieleisiään tangoja, joista kuusihenkinen tuomaristo on valinnut laulajille oman laulun.

Kun jokainen finalisti on saanut esitettyä kaksi tangoa valitsee tuomaristo neljä parasta laulajaa, jotka jatkavat finaalikierrokselle. Finalistit esittävät vielä yhden laulun, minkä jälkeen kaksi parasta selviytyy Superfinaaliin.

Superfinaalissa kaksikko esittää saman tangon. Vasta tuon jälkeen tuomaristo valitsee uuden Tangokuninkaan. Aiempina vuosina yleisö ja tuomaristo ovat yhdessä valinneet voittajan.

Piikkiöläinen 27-vuotias rakennusmies Pyry Hautamäki on ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. Hautamäki on tosin ennättänyt voittaa viime vuonna Tähtiartisti-kuninkaan tittelin.

Nurmeslaiselta 38-vuotiaalta yhdistelmäajoneuvonkuljettajalta Mika Mäkkeliltä löytyy esiintymiskokemusta keikkalavoilta reilun 20 vuoden ajalta. Mies levytti ensi sinkkunsa jo -96, kun ”Ruusunnuppu” näki päivänvalon.

Mäkkeli valittiin samana vuonna Suomen Radiotähdeksi. Iskelmätähti miehestä tuli 2010 sekä Iskelmämestari vuonna 2014.

Turkulaista 27-vuotiasta vahtimestaria Tino Ahlgrenia ollaan joissakin piireissä kruunaamassa vahvasti uudeksi kuninkaaksi. Kruunun voittaessaan Tinosta tulisi ensimmäinen toisen polven tangokuningas, sillä Sebastian-isä pokkasi kruunun vuonna 1993.

Tinolla on mittava kokemus alalta, sillä turkulainen on keikkaillut 11-vuotiaasta asti. Ensimmäisen levytyksensä mies teki jo vuosituhannen alussa.

Tino ei myöskään ole mikään noviisi Tangomarkkinoilla, sillä mies sijoittui viiden parhaan joukkoon vuonna 2010. Vuotta myöhemmin sijoitus oli jo kolmen parhaan joukossa.

Kemiläiseltä 48-vuotiaalta prosessimieheltä Marko Haapaniemeltä löytyy levytyksiä vuosituhannen vaihteesta teatterimusiikin parista.

Haapaniemi on myös esiintynyt vakituisesti erilaisilla keikoilla eri tanssiorkesterien kanssa niin solistina kuin muusikkonakin. Olavi Virta -laulukilpailusta kemiläinen nappasi neljännen sijan vuonna 2004.

Huittisista saapuva 38-vuotias opettaja Petri Kiiski on ottanut aiemmin Tangomarkkinoille osaa vuosi sitten, jolloin kisa tyssäsi semifinaalivaiheen toiselle kierrokselle eli mies sijoittui sijoille 9-16.

Laila ja Olavi -laulukilpailusta Kiiskeltä löytyy kolmas ja neljäs sija vuosilta 2016-17.

Vahvaääninen Kiiski on levyttänyt omakustanteen ”Nostalgia” vuonna 2013.

Erittäin vakuuttavasti yleisön Keravalla Tangofinaalikarsinnoissa äänellään tavoittanut 37-vuotias espoolainen Jarno Kokko on ollut myös kerran aikaisemmin Tangomarkkinoiden finaalissa vuonna 2014. Pari vuotta myöhemmin Kokosta leivottiin IskelmäMestari.

Levytystaustaa Kokolta löytyy vuosituhannen alusta, kun ”Toppilansalmen mölijällä”-niminen Laiva Toivo Oulu -musiikkinäytelmälevy näki päivänvalon.

Parin vuosikymmenen ajan ooppera- ja musikaaliproduktioissa mukana olleelta Kokolta löytyy plakkaristaan myös bändikeikkoja ja kirkkokonsertteja.

Jos Rolle-setä valitsisi kuuden finalistin kärjen pelkästään äänen perusteella olisi järjestys kiistatta seuraavanlainen: Kokko, Kiiski, Ahlgren, Hautamäki, Haapaniemi ja Mäkkeli.

Kun taas huomioon otetaan lisäksi lavakarisma ja edellämainitut argumentit jää Superfinaalikaksikoksi lopulta Kokko ja Ahlgren. Tästä kaksikosta ainoastaan jälkimmäisen kerroin yltää pelikelpoiseksi pelimarkkinoilla.

Pelivalintamme:

Tino Ahlgren @6.00

Unibet - Lue arvostelu

6.00

Hyödynnä 100€ bonus + 10€ ilmainen mobiiliveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
NordicBet - Lue arvostelu

5.75

Yksi parhaista! Hyödynnä NordicBetin 170€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betsson - Lue arvostelu

5.75

Hyödynnä Betssonin 100€ vedonlyöntibonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan