Tangomarkkinat / Tangokuningatar 2018: Historian havinaa tulossa?

Julkaistu: 13.07.2018 15:01


Tangomarkkinat / Tangokuningatar 2018: Historian havinaa tulossa?
Tangomarkkinat / Tangokuningatar 2018 | Voittajaveto | 19:00
Betsafe Betsafe
Torstaina tangokuninkaaksi Seinäjoella kruunattu 37-vuotias espoolainen Jarno Kokko saa seurakseen lauantaina kuningattarensa, jonka kanssa kiertää sitten Tangomarkkinoiden organisaation koneiston tukemana keikkalavoja taas vuodeksi eteenpäin.

Tangokuningatar-kisassa laulajattarien ikähaitari vaihtelee 18:sta vuodesta 51:een ikävuoteen.

Kisojen nuorin osallistuja on kesäkuun lopussa 18 vuotta täyttänyt Kia Heiskanen. Pyhtääläinen laulajatar on tangohistorian ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt kilpailija.

Heiskanen sopii mainiosti Tangomarkkinat -orgaanisaation pirtaan hakea ja saada uusia, nuoria tangon ystäviä tanssimusiikin pariin. Siinä mielessä nuori laulajatar istuu mainiosti tuohon muottiin. Suurin miinus on kokemattomuus, mutta sen hän korvaa raikkaudellaan.

Toisessa ääripäässä on kuningatar-kisan vanhin kilpailija, Virpi Piippo. Pyhäntäläinen 51-vuotias laulajatar on ollut mukana aiemmin Tangomarkkinoiden finaalissa neljästi aiemmin (-05, -09, -15, -16). Paras sijoitus on ollut kolmas sija vuosilta -09 ja -16.

Upeaäänisellä Piipolla on keikkakokemusta parilta vuosikymmeneltä ja levytyksiäkin on julkaistu kilokaupalla 1998-2013.

29-vuotiaalla helsinkiläistyneeltä sodankyläläiseltä Saana Sassalilta löytyy musiikinsaralta opintoja aina jazz-konservatoriosta asti ja sen kyllä huomaa erinomaisesta äänenkäytöstä.

Kymmenvuotisen keikkakokemuksen rutiinilla sairaanhoitaja keikkailee päätyönsä ohessa satunnaisesti solistina GeeTee ja Saana & the Sinners nimeä kantavissa bilebändeissä. Sassalille Tangomarkkinat ovat ainutlaatuinen kokemus.

Vetokupongeilta ei sovi unohtaa myöskään Nurmijärveltä Helsinkiin kotiutunutta 44-vuotiasta Raisa Lainetta, joka on onnistunut karistamaan takavuosina laulajatarta vaivanneet maneerinsa äänenkäytössään ex-tangokuningatar Jenna Bågebergin avustuksella.

Vuosina -15 tangofinaalissa ja -16 tangofinaalikarsinnoissa laulanut ruokatoimittaja on kisojen analyyttisin ja kenties teknisesti taitavin laulajatar, joka kiinnittää pienimpiinkin nyansseihin huomiota ja on erittäin vahva esiintyjä.

Ähtäristä Tampereelle muuttanut Nina Åkerman, 44 on kokenut vanha kettu Tangomarkkinoilla. Yhtenä ennakkosuosikeista kuningatar-kisaan taas kerran lähtevä laulajatar oli mukana aiemmin vuosina 2014-16 ja suunta on ollut nouseva tangofinaalikarsinnasta finaaliin kolmanteen sijaan ja sieltä Superfinaalin kakkoseksi.

Olavi Virta -laulukilpailun vuonna 2010 voittanut Åkerman vaihtoi samana vuonna vaatemyyjänä työnsä laulamiseen ja on myös keikkaillut tuosta vuodesta lähtien.

Bookkereiden pienimmän kertoimen on saanut 36-vuotias kainuulainen Hanna Hirvonen, joka ei Rolle-sedästä ollut aivan elementissään karsinnoissa, vaikka jatkoon sieltä ansaitusti kuitenkin kipusikin.

Hirvoselta löytyy taustalta myös musiikillisia opintoja klassisesta laulusta kevyeen musiikkiin. Keikkakokemusta on puolestaan puolentoista vuosikymmenen ajalta sekä useampia levytyksiä.

Kuningatarfinaalin voittamiseen vaikuttaa myös kuninkaaksi kruunatun Kokon ikä (37) ja kokemus. Tavallisesti Tangomarkkinoiden orgaanisaatio on hakenut kokeneen esiintyjän rinnalle kokematonta, jotka sitten vuoden aikana tukevat ja täydentävät toinen toisiaan saaden keikkalavoille sekä nuorempaa että vanhempaa kuulija- ja tanssikansaa.

Viime vuonna kuningasparista kuningas (Teijo Lindström, 39) oli kuningatartaan (Aino Niemi, 18) selvästi vanhempi ja kokeneempi.

Toissa vuonna tilanne toistui, kun Marco Lundberg (38) ja Erika Vikman (23) kruunattiin tangokuninkaallisiksi.

Vuonna 2015 tilanne oli päinvastainen, kun Aki Samuli (33) ja Susanna Heikki (41) saivat kruununsa.

Vastaavalla kaavalla tällä kertaa valitaan kuningattareksi jompi kumpi ääripää eli kokematon Heiskanen (18) tai kokenut Piippo (51).

Jos pelkästään ääni ratkaisisi kuningatar-kisan kuusikon järjestys Rolle-sedälle helppo: Piippo, Laine, Hirvonen, Sassali, Åkerman ja Heiskanen.

Bookkerien järjestys pienemmästä suurimpaan kertoimeen ovat Hirvonen, Heiskanen, Sassali, Laine, Åkerman ja Piippo.

Rolle-sedän valinta tämänkertaiseksi tangokuningattareksi on Piippo, jonka voitosta tarjottava järkyttävän suuri kerroin on suorastaan joululahja. Virkistävää jääteetä kesähelteille. Kuriositeettina mainittakoon, että Piippo olisi kruunun napatessaan Tangomarkkinoiden historian vanhin kuningatar.

Pelivalintamme:

Virpi Piippo @13

NordicBet - Lue arvostelu

13

Yksi parhaista! Hyödynnä NordicBetin 170€ bonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betsson - Lue arvostelu

13

Hyödynnä Betssonin 100€ vedonlyöntibonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

11

Hyödynnä 100€ bonus + 10€ ilmainen mobiiliveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan