African Cup of Nations: Kamerun - Komorit

African Cup of Nations | Kamerun - Komorit | 24.01.2022 | 21:00
Kohde sulkeutuu: 24.01.2022 21:00
Kisaisäntä Kamerunille on tarjolla lähes tulkoon vapaalippu Afrikan mestaruuskilpailuiden puolivälieriin, kun Yaoundén Stade Omnisport Paul Biyalla vastaan asettuu jalkapallon kääpiömaa Komorit, jolta kaiken lisäksi puuttuu kokoonpanosta kaikki kolme maalivahtia ja ainakin viisi muuta (vähälle peliajalle jäänyttä) pelaajaa sekä päävalmentaja. Koronavirus on vienyt vierasjoukkueelta (lähes) kaikki yllätysmahdollisuudet, ja voidaan sanoa, että vain ihme voi pelastaa Komorit tappiolta. Kysymys kuuluukin lähinnä: Kuinka monta maalia FIFA-rankingissa sijalla 50 oleva Kamerun saa ladottua "kenttäpelaajan" vartioimaan Komorien (FIFA-ranking-sijoitus: 132.) maaliin?

Kun FIFA:n rankingissa Komorien kanssa samoilla sijoilla oleva Etiopia joutui antautumaan maalien muodossa neljästi Kamerunille, on hyvinkin mahdollista, että siipirikkoinen Komorit voisi päästää vähintään saman verran maaleja. Niinpä lähdetäänkin rohkeasti hakemaan peräti viiden maalin iltaa kisaisännille.Kisaisännät alkulohkon jälkeen tappioitta


Taiteilijanimeä Toni käyttävä Kamerunin 60-vuotias portugalilaispäävalmentaja voi olla varsin tyytyväinen joukkueensa suorittamiseen alkulohkovaiheen peleissä. Tuloksena oli 2-1-voitto Burkina Fasoa vastaan ja 4-1-voitto Etiopian kustannuksella. Lohkovaiheen päätösottelu Kap Verdeä vastaan päättyi tasan 1-1.

Aboubakar etenemässä vihellellen maapörssin voittoon


Tulikuumassa vireessä oleva Vincent Aboubakar viimeisteli Kamerun tekemästä seitsemästä alkulohkomaalista peräti viisi. Näillä osumilla hänellä on toistaiseksi vankka ote turnauksen maalikuninkuudesta, sillä hänellä on kahden kihauksen etu seuraavana kärkkyvään (Malin Ibrahima Koné). Kamerunilla on ollut vain kaksi maalintekijää turnauksessa toistaiseksi, sillä Karl Toko Ekambi on viimeistellyt Kamerunin loput kaksi osumaa.Voitto Black Starsista avain Komorien sensaatioon


FIFA-rankingiin kuuluvista 54:stä Afrikan maasta vasta maanosansa 38:ksi korkeimmalle rankattu, noin 870 000 asukkaan saaristovaltio Komorit ei kuulu jalkapallomaailman jättiläisiin, mutta onnistui siitä huolimatta, ja monien hämmästykseksi, etenemään Afrikan mestaruusturnauksen alkulohkovaiheesta jatkoon. Eikä muuten ollut tuuria! No, jos ihan totta puhutaan, niin olihan sitä hiukan, sillä Komorit sijoittui alkulohkovaiheessa sijalle 16, joten se oli viimeinen, joka pääsi mukaan neljännesvälieriin.

Gabonia (0-1) ja Marokkoa (0-2) vastaan kärsittyjen tappioiden jälkeen Komoreilla oli lohkon päätösottelussaan Ghanaa (englanninkielinen lempinimi: Black Stars) vastaan pakkovoiton paikka, ja sen se myös otti. Andre Ayew'n ottama hölmö punainen kortti jo ottelun 25. peliminuutilla antoi jo 1-0-johdossa olleelle Komoreille lisäpontta, ja lopulta ottelu päättyi Mosambikin kanaalissa sijaitsevan saaristovaltion hyväksi lukemin 3-2. Komorien maaleista vastasivat El Fardou Mohamed Ben Nabouhane ja kahden maalin mies Ahmed Mogny."Komorit hei, mis on teiän molari? Entä koutsi?"


"Voihan korona", huudahti Komorit, kun virus jalkapallomaajoukkueeseen iski. Nimittäin alkulohkon jälkeisissä testeissä seitsemän pelaajan ja viiden taustaryhmän henkilön todettiin sairastuneen Covidiin. Pahiten virus koettelee joukkueen maalivahtiosastoa, sillä sekä joukkueen kakkosmolari Ali Ahamada että kolmosvahti Moyadh Oussenini ovat tartunnan saaneiden joukossa. Veskaritilanteen lähes katastrofaaliseksi tekee se, että olkapäävamman alkulohkon päätösottelussa saanut, Marokko-pelissä ilmiömäisesti esiintynyt ykkösmaalivahti Salim Ben Boina ei luonnollisestikaan ole hänkään pelikunnossa.Kenttäpelaajien osalta virustauti ei vaikuta niin merkitävästi joukkueen iskukykyyn, sillä kaikki sairastuneet ovat turnauksen kolmessa aikaisemmassa pelissä vähäiselle peliajalle jääneitä: Nakibou Aboubakari (peliaika turnauksessa tähän asti: 0 min), Yacine Bourhane (31 min) , Mohamed M'Changama (0 min), puolustajat Kassim Abdallah (46 min) and Alexis Souahy (0 min).

Kamerunin on kuitenkin oltava tarkkana pitääkseen Ajaxia seuratasolla edustavan André Onanan vartioiman maalin puhtaana, sillä Belgradin Punaisessa Tähdessä pelaava, 32-vuotias Ben Nabouhane on kova maalintekijä.

Ben Nabouhanen lisäksi Komorien riveistä löytyy yksi Hollannin Eredivisiessä, yksi Belgian ja yksi Kyproksen pääsarjassa leipänsä tienaava ammattilainen. Muut pelaajat edustavat seuratasolla lähinnä Ranskan alasarjojen (kolmannesta sarjatasosta alaspäin) seuroja.

Päävalmentaja Amir Abdoulla todetun positiivisen koronatestin myötä päävalmentajan tehtäviä Kamerunia vastaan hoitaa joukkueen ranskalainen maalivahtivalmentaja, Jean-Daniel Padovani, 42, joka pelasi pääosan peliurastaan Ranskan kakkosliigassa (Ligue 2).

Kuka kenttäpelaajista saa maalivahtivastuun?


Padovani ei sunnuntaisessa lehdistötilaisuudessa osannut vielä sanoa, kuka pelaajista ottaa maalivahdin tehtävät hoitaakseen. Tai ei ainakaan sitä luonnollisestikaan halunnut paljastaa.

Asettuu Komorien tolppien väliin sitten kuka tahansa, tuskin kenelläkään käy miestä kateeksi, sillä tulitusta on luvassa. Se on pomminvarmaa!

Voipi olla, että Aboubakar karistaa lopullisesti häntä maalipörssissä jahtaavat kannoiltaan.


Bet Dukes - 10€ ilmaisveto yksinkertaisella kierrätyksellä!


Uusi Bet Dukes -vedonlyöntisivusto tarjoaa helpon ilmaisvedon! Uutuusbookerin uudet pelaajat saavat 10€ ilmaisvedon vain yksinkertaisella kierrätyksellä. Talleta 10€ ja poimi ilmainen veto! Lue Bet Dukes arvostelu sivuilta tai siirry pelaamaan.
Bet Dukes: nappaa ilmaisveto ››

Pelivalintamme:

Kamerun tekee vähintään viisi maalia @4.75

Huti
Betfair - Lue arvostelu

4.75

Hyödynnä 100% bonus aina 100€ astiLue arvosteluSiirry pelaamaan
Bethard - Lue arvostelu

4.25

Bethard - Lunasta jälleen 100€ vedonlyöntibonusLue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

4.2

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

4.2

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

4.2

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan