Melbournen ATP250-turnaus: Alex Molcan - Emil Ruusuvuori

Melbournen ATP250-turnaus | Alex Molcan - Emil Ruusuvuori | 07.01.2022 | 03.30
Kohde sulkeutuu: 07.01.2022 03:30
Kaavio on auennut Emil Ruusuvuoren (ATP-95) kannalta miellyttävällä tavalla Melbournen turnauksessa. Puolivälierävastustaja Alex Molcan (ATP-88) ei aiempien vastustajien tavoin kuulu maailman valioihin, ja välieräkohtaaminen Rafael Nadalin kanssa alkaa jo lähestyä. Nadal pelaa omassa puolivälierässään Tallon Griekspooria vastaan.

On kuitenkin turhaa kuvitella, että Ruusuvuori pääsisi puolivälierässään helpolla. Pikemminkin päinvastoin, sillä Molcan teki Challenger-tason läpimurtonsa viime vuonna ja oli etenkin loppuvuodesta erinomaisessa vireessä.

Molempien pelaaminen on ailahdellut Melbournessa siinä määrin, että tässä tapauksessa kolmen erän ottelun vihjaaminen on perusteltua.Ruusuvuori ei vakuuttanut voitosta huolimatta Jordan Thompsonia vastaan. 7-6, 5-7, 6-3-tuloksen positiivinen puoli oli se, että suomalainen pystyi voittamaan jo toisen turnauksessa pelaamansa tie-break-erän. Siitä huolimatta molemmille pelaajille kirjattiin enemmän pakottamattomia virheitä kuin läpilyöntejä.

Iloinen ja merkittävä asia on myös syötön kulkeminen. Ykkössyöttö osui ruutuun 70-prosenttisesti, ja ykkössyöttöpisteistä päättyi voittoon 75 prosenttia. Toisaalta kuuden ässän rinnalle tuli myös kuusi kaksoisvirhettä, mutta siitä huolimatta Ruusuvuori vei kakkossyöttöpisteistä 55 prosenttia.Alex Molcan on puolestaan päihittänyt Melbournessa kokeneen, jopa veteraaniosaston Andreas Seppin & David Goffinin. Hän voitti molemmissa otteluissa 15 yksittäistä pistettä vastustajaa enemmän. Sikäli matsit menivät melko samalla kaavalla, vaikka Seppin voittamiseen tarvittiinkin kolme erää Goffinin taivuttua kahdessa.

Goffin on vain varjo huippuvuosistaan. Niinpä Molcanille riitti 2-0-voittoon vain kymmenen läpilyöntiä, kun taas pakottamattomia virheitä tuli enemmän (18). Kyseinen 18 oli puolestaan Goffinin läpilyöntien määrä, mutta virheitä tuli järisyttävästi 43.

Molcan hoiti molemmissa otteluissa peruspelin hyvin voittamalla merkittävän osan kakkossyöttöpisteistään. Tämä on jatkumoa viime vuodesta, joka oli miehelle selvästi uran paras.

Slovakialainen teki käytännössä saman tempun kuin Ruusuvuori kahta vuotta aiemmin. Molcanin ranking viime vuoden alussa oli 313. Kuvaavaa oli, että hänen piti vielä toukokuussa karsia Challenger-kisoihin.

Molcan löysi itsensä finaalista Djokovicia vastaan


Hyvät peliesitykset kuplivat jo alkukeväästä, mutta juuri ennen Ranskan avoimia jysähti. Molcan karsi itsensä sisään Belgradin ATP250-kisan pääsarjaan ja löysi itsensä pelaamasta finaalia maailmanlistan ykköstä Novak Djokovicia vastaan!

On selvää, ettei Molcanin kaavio ollut missään nimessä hankalimmasta päästä, mutta toisaalta hän hallitsi ennen välierää voittamiaan otteluita täysin ylivoimaisesti. Ja pitää muistaa myös se, ettei Ruusuvuori ole toistaiseksi pelannut vielä yhdessäkään ATP-finaalissa.

Belgradin tarina ei jäänyt tähdenlennoksi, sillä ranking parani vielä loppuvuoden aikana noin sadan sijan verran. Heinäkuussa hän selviytyi Hampurin 500-kisassa karsinnoista läpi ja voitti heti perään Liberecin Challenger-kisan.

ATP-pisteiden kannalta vielä arvokkaampaa oli läpäistä US Openin karsinnat ja edetä kolmannelle kierrokselle. Vastaavaan ei Ruusuvuori ole yksittäisessä Grand Slam -kisassa vielä pystynyt.

Tarinoissa on jotain samaa


Loppuvuoden kruunu oli Helsingin Challenger-kisan voitto. Tiet risteytyvät sikäli, että Ruusuvuori päihitti miesten toistaiseksi ainoassa kohtaamisessa Molcanin juuri Helsingin Talissa oman huippuvuotensa päätteeksi 2019 numeroin 6-3, 7-5.

Näiden miesten tarinoissa on siis jotain samaa. Molcanin tilanne on kuitenkin jopa vielä yllätyksellisempi, sillä hän ei ennen viime vuotta ollut osoittanut olevansa voittava pelaaja edes Challengereissa.Molcan ei ole 178-senttisenä ole mikään syöttötykki, mutta peruslyönnit toimivat.


Ruusuvuorella on ollut tapana pelata pitkiä otteluita tällaisissa tapauksissa, jolloin vastustaja on ennalta tasainen. Kun Molcanin iskukyvystä ATP-tasolla ei voi sanoa vielä juuri mitään varmaa, maistuu kolmen erän matsi näillä kertoimilla hyvältä.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Ottelussa pelataan kolme erää @2.37

Huti
Bet365 - Lue arvostelu

2.37

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.32

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

2.32

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä