Nitto ATP-finaaliturnaus, loppuottelu: Alexander Zverev - Daniil Medvedev

Nitto ATP-finaaliturnaus, loppuottelu | Alexander Zverev - Daniil Medvedev | 21.11.2021 | 18:00
Kohde sulkeutuu: 21.11.2021 18:00
Tennismaailman mannerlaatat natisevat liitoksissaan. 25-vuotias Daniil Medvedev (ATP-2) ja 24-vuotias Alexander Zverev (ATP-3) pelasivat itsensä finaalin finaaliin eli Torinon lopputurnauksen loppuotteluun.

Medvedev on ollut niskan päällä viime vuosien keskinäisissä kohtaamisissa, mutta tasoerot eivät ole suuret. Zverev ansaitsisi 40 prosentin mahdollisuuden voittoon, jolloin tarjolla on lieviä ylikertoimia.Nämä miehet kohtasivat toisensa Torinossa jo kertaalleen. Alkulohkon ottelussa Medvedev vei 6-3, 6-7, 7-6-voiton. Medvedev voitti tuolloin kahdeksan pientä pistettä enemmän. Murtopalloja nähtiin harvakseltaan, syötönmurtoja vielä vähemmän. Medvedev vei Zverevin syötön kerran ensimmäisessä erässä, jonka jälkeen edettiin kaksi tie-break-erää pelkillä syötönpidoilla.

Samankaltaisia otteita läpi turnauksen


Kokonaisuudessakin pelaajat ovat olleet finaaliturnauksessa varsin tasaisia. Zverev voitti Hubert Hurkaczin selvemmin kuin Medvedev. Alkulohkon kolmannet ottelut eivät olleet vertailukelpoisia, kun Zverev kohtasi ottelun luovuttaneen Matteo Berrettinin, Medvedev 2-1 voittamansa Jannik Sinnerin.

Medvedev ja Zverev ovat olleet Novak Djokovicin ohella kauden supernimet. Sunnuntain finalistit ovat voittaneet vuoden aikana eniten ATP-otteluita, molemmat 58 kappaletta. Djokovic on puolestaan pelannut huomattavasti harvemmin, mutta kolme Grand Slam -voittoa neljästä ja yksi finaalipaikka puhuvat tietysti puolestaan.

Välierässä Zverev onnistui päihittämään Djokovicin 2-1, vaikka serbi pystyikin taistelemaan itsensä kolmanteen erään. Näin historiallisuutta on havaittavissa sikäli, että kumpikaan finaaliturnauksen loppuottelija ei ole yli 25-vuotias ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2005. Siinäpä nähdäänkin, kuinka kauan Djokovic, Roger Federer & Rafael Nadal ovat tennismaailmaa hallinneet. Sinällään mielenkiintoinen seikka on se, että tämän superkolmikon viimeisin finaaliturnauksen voitto on niinkin kaukaa kuin vuodelta 2015.Medvedev on ollut kahtena viime vuonna lyömätön finaaliturnauksessa, kun peräkkäisiä voittoja on kasassa jo yhdeksän. Tilastollisesti nämä pelaajat ovat olleet hyvin tasaisia läpi päättyvän kauden. Otteluvoittoprosentti on Medvedevillä hieman parempi, mutta erot ovat kuitenkin marginaalisia.Keskinäiset kohtaamiset ovat siis viime aikoina olleet selkeää Medvedevin juhlaa. Venäläinen on päihittänyt saksalaisen viidessä viimeisimmässä ottelussa eli joka kerta koronatauon jälkeen. Voittomarginaalit ovat olleet välillä isoja ja vastaavasti Torinon ensimmäisen matsin kaltaisesti äärimmäisen täpäriä.

Laatua läpi kauden


Esimerkki Medvedevin dominoinnista nähtiin hiljattain Pariisin Mastersissa, jonka välierässä numerot olivat Zverevin kannalta tylyt 6-2, 6-2. Medvedev taipui finaalissa täpärästi Djokovicille.

Muuten näiden miesten suorittaminen on ollut tasaisen varmaa. Medvedev kärsi toki syksyn aikana tappiot Andrei Rubleville & Grigor Dimitroville mutta vei vastaavasti mestaruuden Yhdysvaltojen avoimissa. Zverevin pelin laatu on ollut Tokion olympialaisista lähtien hyvinkin samaa luokkaa venäläisen kanssa.


Torinon nopeista olosuhteista ei ole ainakaan haittaa Zvereville. Medvedev pystyy toki toteuttamaan loistavaa puolustus-vastahyökkäyspeliään tälläkin kentällä, mutta kovista alustoista tämä on Zvereville kyseisessä kaksintaistelussa varmasti yksi parhaista vaihtoehdoista.
Runsaan kohde- ja lajivalikoiman omaava ComeOn! tarjoaa uudelle asiakkalle 100% bonuksen 300€ asti, jolloin saat 150€ talletuksella 300€ pelirahaa. Lue lisää ComeOnin! bonuksesta täältä tai siirry suoraan hakemaan markkinoiden yksi isoimmista talletusbonuksista tästä!

Pelivalintamme:

Alexander Zverevin otteluvoitto @2.64

Pinnacle Sports - Lue arvostelu

2.64

Hyödynnä alan parhaat kertoimetLue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

2.63

Hyödynnä 100€ ensitalletusbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

2.63

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

2.63

Hyödynnä 100% bonus 100€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betfair - Lue arvostelu

2.63

Hyödynnä 100% bonus aina 100€ astiLue arvosteluSiirry pelaamaan
LeoVegas - Lue arvostelu

2.63

LeoVegasilta nyt parannettu 100€ tervetuliaisbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.63

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

2.6

ComeOn - Lunasta helppo 100% aina 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Coolbet - Lue arvostelu

2.6

Kaksi bonusta: 100%/150€ tai talleta 10€ & saat 50€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mobilebet - Lue arvostelu

2.6

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä