UFC: Aljamain Sterling - Petr Yan

UFC | Aljamain Sterling - Petr Yan | 03:30 | 10.04.2022
Kohde sulkeutuu: 10.04.2022 03:30
UFC 273 otellaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, ja voi pojat mitä matseja onkaan tulossa! 135-paunaisten painoluokassa otellaan mestaruudesta, kun Aljamain Sterling ja Petr Yan iskevät yhteen uusintaottelussaan, panoksena jälleen mestaruusvyö. Tällä kertaa lähtökohdat ovat ne, että vyö on edellisottelun värikkäiden vaiheiden jälkeen diskauksella voittaneen Sterlingin hallussa. Yan lähtee jahtaamaan "omaansa" takaisin, mutta markkina on selvästi yliarvioinut Yania kertoimissa, mikä nostaa etenkin ottelun kestoon liittyvien vetojen maistuvuutta.Sterling pitää vyötä hallussa, mutta mestaria ei arvosteta!


Aljamain Sterling on kääpiösarjan ehdotonta eliittiä. Painoluokan mestaruusvyötä hallussaan pitävä jamaikalainen on otellut UFC:ssä vuodesta 2014, ja tällä hetkellä "Funkmaster" paahtaa komeassa kuuden ottelun voittoputkessa, uran kokonaisrekordin ollessa 20 voittoa ja vain 3 tappiota. Jamaikan ylpeyden vahvuudet ovat ehdottomasti matossa, jossa hän kuristi kesäkuussa 2020 vain minuutin jälkeen silloisen, ja nykyisen kärkihaastaja Cory Sandhagenin. Suvereeni voitto oli oikeutus Petr Yania vastaan mestaruusotteluun.

Maaliskuun 2021 tapahtumat ovat olleetkin vapaaottelumaailman huulilla siitä päivästä lähtien. Sterling teki ottelun alkupuoliskolla kovasti töitä, mutta liukas ja tarkka venäläinen ei vain antanut ottelun kallistua kohti Sterlingin vaakakuppia missään vaiheessa. Neljännessä erässä Sterling joutui Yanin laittoman polvi-osuman kohteeksi ja tuomarilla ei ollut mitään muuta mahdollisuutta kuin keskeyttää ottelu, joka tuomittiin diskauksella Funkmasterin hyväksi. Sterlingiä syytettiin ottelun jälkeen mm. tilanteen hyödyntämisestä ja näyttelemisestä vammaa pahemmaksi kuin se oli.

Sen jälkeen mies oli pitkään telakalla ennen kuin oli aika uusinnan. Hän kuitenkin loukkaantui edellisellä otteluleirityksellään, ja ottelu venyi aina tähän viikonloppuun asti. Tähän otteluun lähdetään varmasti tekemään jonkinnäköisiä muutoksia ottelusuunnitelmaan, kun viimeksi Yan torppasi kaikki hänen aseensa, ja Sterling väsyi pahasti.Yan hakee "oikeutusta" viime matsin tapahtumiin!


Petr Yan on melko kummallisessa tilanteessa. 28-vuotias venäläinen puolusti vielä toissa ottelussaan mestaruusvyötä. Kääpiösarjan läpi ryminällä tullut mies oli voittamattoman näköinen pitkään, ja hän saikin korkeimman kruununsa 11.7.2020, kun entinen höyhensarjan suvereeni hallitsija Jose Aldo kohdattiin vapaana ollut vyö panoksena. Tasainen ottelu kääntyi myöhemmissä erissä rajusti Yanin hyväksi, ja kovat vartaloiskut pehmittivät Aldon, ja viidennessä erässä Yan nappasi voiton teknisellä tyrmäyksellä.

Sen jälkeisessä matsissa olikin edessä ensimmäinen tittelipuolustus. Kova mattomies Sterling oli venäläisen kanssa tasavertainen kertoimissa, mutta ottelu meni kyllä täysin venäläiseen komenossa. Nykyinen mestari epäonnistui joka ainoassa alasvientiyrityksessään, ja kuten Aldoa vastaan, kolmoserässä Yanin nyrkkeilytaito alkoi viemään hommaa maaliin. Diskauksen jälkeen oli kovaa mediarummutusta tilanteesta, ja olihan polvi-isku täysin sääntökirjan vastainen. Voittokantaan päästiin kuitenkin viime matsissa takaisin, kun Cory Sandhagenia vastaan napattiin komean ja ehjän ottelun jälkeen voitto tuomariäänillä. Tuokin ottelu tapahtui lähinnä sen takia, että mestari oli loukkaantuneena, eikä Yan päässyt hakemaan revanssiaan.

Mestaruusvyö menetettiin diskauksella, ja MMA-maailma oli kyseisessä tapahtumassa enemmän siperialaisen kannalla, "Funkmasterin" esityksen polviosuman jälkeen oltua melko huvittavaa katsottavaa. Yanin puolelta onkin tullut todella paljon ivaa ja kritiikkiä Sterlingin tiimin suunnille, ja mies on ottanut kaiken huumorin tilanteesta irti. Kehässä puolestaan ollaan uhottu tapahtuvan jenkin kannalta ikäviä asioita.
Eiköhän täydet erät nähdä!


Tähän matsiin lähdetään iskemään täysiä eriä lapulle. Odotuksissa on selvästi hitaampi ottelun alku, sillä Yan ei koskaan ole aloittanut otteluitaan räjähtävästi ja lopetushakuisesti, vaan hän tykkää analysoida ja hajoittaa vastustajan ottelun edetessä. Sterling aloitti viimeksi todella kovalal temmolla, tuloksena täysi väsähdys kolmannessa erässä, joten luulisi muutoksia tulevan.

Oli ottelijoista mitä mieltä tahansa, on kyseessä kaksikko jotka ovat erittäin kovan tason urheilijoita, ja tähän matsiin kuntopuolet tulevat olevaan kunnossa. Tasaista tulee varmasti ainakin ensimmäisissä erissä olemaan, eikä Sterling ole mikään helppo lopetettava myöhemmissäkään erissä.

Bet Dukes - 10€ ilmaisveto yksinkertaisella kierrätyksellä!


Uusi Bet Dukes -vedonlyöntisivusto tarjoaa helpon ilmaisvedon! Uutuusbookerin uudet pelaajat saavat 10€ ilmaisvedon vain yksinkertaisella kierrätyksellä. Talleta 10€ ja poimi ilmainen veto! Lue Bet Dukes arvostelu sivuilta tai siirry pelaamaan.
Bet Dukes: nappaa ilmaisveto ››

Pelivalintamme:

Ottelu menee tuomariäänille @1.85

Osuma
Mr Green - Lue arvostelu

1.85

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Fansbet - Lue arvostelu

1.83

Fansbet - uusi 200% jättibonus jopa 1500€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Saku