Ampumahiihdon maailmancup: miesten pikakilpailu

Ampumahiihdon maailmancup | miesten pikakilpailu | 20.1.2023 | 20.1.2023

Kohde sulkeutuu: 20.01.2023 15:30


Ampumahiihdon maailmancupin urheilijat ponnistelevat vielä yhden setin ennen Oberhofissa odottavia MM-kilpailuja. Itävallan Anterselvassa mennään korkeahkossa ilmanalassa miesten osalta peräkkäisinä päivinä pikakilpailu, takaa-ajo ja viesti.

Pikakilpailun ennakkosuosikkeja ei tarvitse miettiä pitkään. Johannes Thingnes Bön voittokertoimet ovat ampumahiihtohistorian pohjalukemissa, eikä syyttä. Niin täysin suvereeni on mies viime aikoina ollut.

Poikkeuksellista on myös se, että ylivoimaisen ykkösen takana marssijärjestys näyttää etukäteen selkeältä. Vetle Christiansen on ollut viime aikoina aivan nopeimpien hiihtäjien joukossa, ja lisäksi ammunta on kulkenut mainiosti.

Ylivoimaisista norjalaisista ei pelattavaa löydy


Eikä tässä vielä norjalaisittain todellakaan kaikki. Sturla Holm Lägreid osuu pääsääntöisesti edelleen erittäin tarkasti, ja suksikin liikkuu palkintokorokesijan kisassa kuin kisassa mahdollistavalla tavalla.



Eikä vielä siinäkään kaikki. Myös Tarjei Bö & Johannes Dale ovat kisasta toiseen tarjolla vähintään kärkipäähän.

Vetomielessä katseita onkin syytä suunnata muihin maihin, sillä norjalaisista ei mielekästä pelattavaa kerta kaikkiaan löydy. Vihjekohteeksi nappaamme Emilien Jacquelinin & Sebastian Samuelssonin välisen vertailun.

Jacquelin piti mielenkiintoisella tavalla pienen tauon kilpailemisesta. Hän ei osallistunut Ruhpoldingissa pikakilpailuun eikä viestiin mutta tuli mukaan yhteislähtöön.

Paussille oli varmasti hyvät perusteet. Ampuihan mies melkoisia suorituksia edeltäneissä kilpailuissa, sillä neljän viimeisimmän tapahtuman osumaprosentit olivat 70, 65, 75 ja 50.

Samankaltaisia suvantovaiheita on nähty Jacquelinilta aiempinakin vuosina. Kyseessä on hyvin mielenkiintoinen urheilija sikäli, että koko maailmancup-uran tarkkuus on henkilökohtaisten kisojen osalta ollut kuitenkin aivan siedettävällä tasolla (osumaprosentti 83,6).

Samuelssonilla ja Jacquelinilla erilaiset haasteet


Hiihto on tällä kaudellakin kulkenut melko mukavasti, sillä hiihtoaika on ollut kaikista kilpailijoista kuudenneksi nopeinta. Ruhpoldingin yhteislähdössä palaset loksahtivatkin vaihteeksi paikoilleen, kun tuloksena oli 18 osumaa 20 laukauksella. Armottoman kovatasoisessa kilpailussa se riitti lopulta viidenteen sijaan.

Samuelssonin ongelmat ovat puolestaan viime aikoina olleet päinvastaiset. Ammunta on kyllä kulkenut itse asiassa jopa miltei parhaiten kuin mitä koko uran aikana, mutta hiihto on ruvennut vuorostaan tökkimään.



Meno oli Pokljukassa ja myös Ruhpoldingin normaalimatkalla kovin tahmeaa tavanomaiseen tasoon verrattuna. Niinpä loppusijoitukset painuivat mataliksi siedettävistä ampumasuorituksista huolimatta.

Yhteislähdössä alkoi kuitenkin myös hänellä sujua paremmin, ja kuudes sija irtosi tasapainoisen suorituksen jälkeen. Hiihtovauhtiakin riitti, ja kun Samuelsson päätti Anterselvaan lähteä, tuntee hän vireensä riittävän hyväksi. Palautumisaikaakin on tällä kertaa tarjolla hieman tavallista enemmän eli sunnuntaista perjantaihin.


Koko uran mitassa sekä Jacquelin että Samuelsson ovat ensisijaisesti olleet kovia hiihtäjiä, eivät niinkään varmoja ampujia. Kun viime aikoina vire on molemmilla heilahdellut rajusti, on tällaisessa parissa hyvin vaikeaa löytää selvää suosikkia. Siksi kerroin 2,25 riittää pelipäätökseen.

100% talletusbonus 100€ asti


Mobilebet on täällä taas! Hetken Suomen markkinoilta huilia ottanut sivusto on edelleen yksi parhaista ja tarjoaa hyvää bonusta pelien alkuun.
Mobilebet: Lunasta 100% talletusbonus

Pelivalintamme:

Emilien Jacquelin-Sebastian Samuelsson 2 (Samuelssonin parempi loppusijoitus) @2.25

Huti
Mobilebet - Lue arvostelu

2.25

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

2.25

ComeOn - Lunasta helppo 100% aina 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betinia - Lue arvostelu

2.12

Betinia - Lunasta 220€ pelirahaa + 20€ ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä