Kontiolahti: Miesten takaa-ajo, Tero Seppälä-Antonin Guigonnat

Kontiolahti | Miesten takaa-ajo | 6.3.2022 | 15:40
Kohde sulkeutuu: 06.03.2022 15:40
Miesten pikakilpailu Kontiolahdella meni sikäli odotetusti, että kärkikymmeniköstä löytyivät pitkälti tuttujen ampumahiihdon huippumaiden nimet. Muutos oli lähinnä se, että Norjan kohdalla huippusijoitukset ottivat Johannes Thingnes & Tarjei Bön sijaan uudet nousukkaat Filip Fjeld Andersen & Sivert Guttorm Bakken.

Tero Seppälällä kulki tällä kertaa paremmin hiihto kuin ammunta. Kaksi sakkokierrosta pudottivat loppusijoituksen 18:nneksi, ja edelle ehti nippu hitaammin hiihtäneitä nolla-ampujia.

Yksi heistä oli Antonin Guigonnat. Kokenut kolmekymppinen ranskalainen piti hiihdossa melko verkkaista tahtia, mutta virheetön penkkatyöskentely tarkoittaa suhteellisen hyvää lähtöpaikkaa takaa-ajoon.

Guigonnat saa Seppälään verrattuna 13 sekunnin edun lähtöhetkellä. Kun kyseessä ovat suhteellisen tasaiset urheilijat, maistuu 2,3:n kerroin riittävän hyvälle.Takaa-ajon lähtökohdat ovat seuraavat:

1) Quentin Fillon Maillet
2) Filip Fjeld Andersen +18 sekuntia
3) Johannes Kühn +30
4) Sivert Guttorm Bakken +31
5) Sebastian Samuelsson +32
6) Emilien Jacquelin +34
7) Philipp Nawrath +35
8) Lukas Hofer +43
9) Peppe Femling +44
10) Simon Eder +45
11) Antonin Guigonnat +46...
18) Tero Seppälä +59.

Minuutin sisällä kärkinimestä lähtee siis matkaan 18 urheilijaa. Siitä huolimatta Fillon Maillet'n asetelmat ovat jälleen kerran loistavat. Hänellä on sakkokierroksen verran etumatkaa Andersenin ja puolentoista kierroksen verran kaikkiin muihin. Kun hiihtokin kulki viestin hieman heikomman menon jälkeen varsin hyvin, varmistelee ranskalainen ylivoimaista maailmancupin kokonaiskilpailun voittoaan.On mielenkiintoista nähdä, miten Andersen ja Bakken selviytyvät takaa-ajon haasteista. Molemmat ovat nyt ensimmäisiä kertoja näin hyvissä lähtötilanteissa. Vetojuhtina toiminevat ainakin ensimmäisellä lenkillä Samuelsson ja Jacquelin.

Pystyykö Seppälä nousemaan?


Suomalaismielenkiinto kohdistuu siihen, voisiko Seppälä nousta esimerkiksi kahdeksan parhaan joukkoon. Eroa sinnehän ei ole kuin viitisentoista sekuntia.

Seppälän edesottamukset hiihdon suhteen ovat olleet kauden aikana varsin vaihtelevia. Hyvä esimerkki tästä nähtiin olympialaisissa, kun pikakilpailussa ja varsinkin normaalimatkalla ei ollut hitauden vuoksi menestysmahdollisuuksia. Sen sijaan kisojen edetessä takaa-ajo ja yhteislähtö kulkivat hiihdollisesti jo hyvin, mutta silloin oli toivomisen varaa ampumatyöskentelyssä.Suomalainen aloitti kauden penkalla oikein hyvin, aiempaan tasoonsa nähden fantastisesti. Olympialaisissa osumaprosentit laskivat käytännössä kaikilla urheilijoilla, mutta Seppälän kohdalla vastaavaa tapahtui pienemmässä mittakaavassa jo ennen sitä.

Koko kauden ampumatarkkuus 83,7 on edelleen aivan vertailukelpoinen ja useita prosenttiyksikköjä parempi kuin millään muulla aikaisemmalla kaudella. Hiihtovauhti on ollut suunnilleen samaa kuin se on jo pari-kolme vuotta ollut. Noussut tarkkuus selittää kokonaiskilpailun varsin hyvän 15. sijan.

Hyvin samantasoiset urheilijat


Guigonnat on hiihtänyt kauden aikana hieman Seppälää nopeammin, ja osumaprosentti on sekin ollut melko lähellä samaa (82,6). Kyse on siis keskenään hyvin samankaltaisista urheilijoista, ja Guigonnat'n tarkkuus on ollut vuosi vuodelta lähes identtistä luokkaa.

Ranskalainen ei mahtunut kilpailemaan maansa kivikovaan olympiajoukkueeseen. Kontiolahden viestissä hiihto kulki kohtalaisesti, vaikka kolme varapatruunaa pudottivatkin sijoitusta avausosuuden aikana hieman.


Vedonlyöntiyhtiöt laskenevat Seppälän nopeamman pikakilpailun hiihtosuorituksen varaan. Guigonnat saa siis kuitenkin 13 sekunnin etumatkan lähdössä, ja kun eroja on muuten näiden miesten välille vaikeaa vetää, pitäisi tämän kohteen olla lähellä tasabuukkia.

Lunasta 100€ riskitön veto!


Oletko uusi pelaaja William Hill sivustolla? Saat nyt uutena pelaajana liittymisbonuksena 100€ riskittömän vedon. Jos ensimmäinen vetosi häviää, panoksesi palautetaan aina 100€ saakka!
William Hill: lunasta 100€ riskitön vetosi >>

Pelivalintamme:

Antonin Guigonnat sijoittuu paremmin kuin Tero Seppälä @2.3

Huti
Mr Green - Lue arvostelu

2.3

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

2.3

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

2.3

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä