Ampumahiihdon maailmancup, Ruhpolding: Miesten yhteislähtö

Ampumahiihdon maailmancup, Ruhpolding | Miesten yhteislähtö | 13.1.2023 | 13:30

Kohde sulkeutuu: 15.01.2023 13:30


Ampumahiihdon miesten maailmancup on saavuttanut sellaisen pisteen, jossa yhden miehen ylivoima hiihdossa on kovempaa kuin kenties koskaan aiemmin. Näin siitäkin huolimatta, että cup-historia tuntee esimerkiksi Ole Einar Björndalenin & Martin Fourcaden kaltaiset superurheilijat.

Johannes Thingnes Bö päihitti muut normaalimatkan hiihtoajoissa jopa selvästi yli minuutilla. Ero neljänneksi nopeimman ajan kellottaneeseen Fabien Claudeen oli jo lähes kaksi minuuttia!

Mitä tapahtui Bön takana?


Tästä kaikesta seurasi se, etteivät kaksi ohilaukaustakaan vieneet norjalaiselta voittoa. Ei siltikään, vaikka moni selvitti kisan yhdellä sakkominuutilla ja kolmanneksi sijoittunut Jakov Fak täysin virheettömälläkin ammunnalla.

Itse asiassa erot olivat kahdesta hutikudista huolimattakin suhteellisen suuret. Tässä kohdassa on hauskaa jossitella tilanteella, jossa kaikki olisivat ampuneet ilman ohilaukauksia. Kuinka massiiviselta ero siinä vaiheessa olisikaan vaikuttanut kaikkiin muihin.Valtaosa huomiosta kohdistui voittajaan - siinä vaiheessa, kun sähköt olivat Ruhpoldingissa päällä ja mahdollistivat kilpailun seuraamisen. Mutta mitä tapahtui Bön takana?

Muun muassa sitä, että kisan toiseksi ja kolmanneksi nopeimmat hiihtoajat menivät Vetle Christiansenille & Martin Ponsiluomalle. He jättivät vuorostaan muut varsin kauas.

Ponsiluoman ampumatyöskentely on kuitenkin ollut erittäin epävarmaa sen jälkeen, kun hän voitti kauden avauskilpailussa Kontiolahden normaalimatkan.

Sen sijaan Christiansenin tekeminen on ollut kisaviikonlopusta toiseen nousujohteista. Hän onnistui hyvin myös viestissä selviten yhdellä varapatruunalla. Kun hiihtovauhtikin on säännöllisesti top-kympissä, on mahdollisuudet palkintokorokkeelle varsin hyvät.

Yhteislähtö sopii Lägreidille hyvin


Sturla Holm Lägreid oli normaalimatkalla neljänneksi nopein hiihtäjä. Hän onnistui myös ammunnassa totutun hyvin vain yhden ohilaukauksen muodossa. Sen sijaan viestissä tuli äärimmäisen harvinainen epäonnistuminen, kun Lägreid joutui jopa sakkokierrokselle pystypaikan jälkeen.Henkilökohtaisten kisojen osalta norjalainen jatkaa kuitenkin kauden toiseksi tarkimpana ampujana Niklas Hartwegin takana. Yhteislähtö sopii kilpailumuotona Lägreidille mainiosti, sillä peesiapua on yleensä tarjolla ainakin lähes läpi kilpailun. Toki tällä kertaa tilanne voi osin muuttua jo lähes välittömästi lähdön jälkeen, jos Bö lähtee omille teilleen.

Bön ja Lägreidin takana miesten tilanne on ollut hyvin avoin. Esimerkiksi Quentin Fillon Maillet, Tommaso Giacomel, Tarjei Bö, Benedikt Doll, Johannes Dale & Fabien Claude ovat erinomaisena ampumapäivänä tyrkyllä kärkisijoille.


Heidän kaikkien ampumaprosentit ovat kuitenkin Lägreidiä huonompia, osalla enemmän, osalla vähemmän. Kun Lägreid on ollut kauden kolmanneksi nopein hiihtäjäkin, kattaa lähes kolmen kerroin riskin palkintokorokepaikasta. Olkoonkin, että Johannes Bö on neljän paikan ampumahiihtokisaan aivan poikkeuksellisen todennäköinen top-3-mies.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Sturla Holm Lägreid sijoittuu kolmen parhaan joukkoon @2.75

Osuma
Mr Green - Lue arvostelu

2.75

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

2.75

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Lapilanders - Lue arvostelu

2.75

Lapilanders - Talleta 100€ Saat 200€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

1.75

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä