Ampumahiihdon maailmancup: naisten takaa-ajo

Ampumahiihdon maailmancup | naisten takaa-ajo | 21.1.2023 | 14:00

Kohde sulkeutuu: 21.01.2023 14:00


Maailmancupin pikakilpailussa päädyttiin Anterselvassa seuraavaan tuloslistaan, joka on myös lähtölista takaa-ajoon:

1) Dorothea Wierer
2) Chloe Chevalier +3 sekuntia
3) Elvira Öberg +9
4) Marte Olsbu Röiseland +15
5) Anamarija Lampic +18
6) Denise Herrmann-Wick +23
7) Janina Hettich-Walz +24
8) Caroline Colombo & Julia Simon +27
10) Lou Jeanmonnot +29...
18) Mari Eder +57.

Mukaan mahtui siis sekä yllätyksiä että odotettuja asioita. Maailmancupin kärkipää löytyi lähes kokonaisuudessaan kymmenen parhaan joukosta, mutta toisaalta esimerkiksi Lisa Vittozzi jäi tällä kertaa 13:nneksi.

Sen sijaan Chloe Chevalier'lta ei osattu odottaa uran ensimmäistä palkintokorokepaikkaa, ja ranskalaiset etenivät laajalla rintamalla kärkikymmenikköön etenkin Colombon yllättäessä.

Olsbu Röiseland nousee kohisten


Tulevia MM-kilpailuja ajatellen erityisen merkittävää on kiinnittää huomiota neljänneksi sijoittuneeseen Marte Olsbu Röiselandiin. Se on ehditty joulun jälkeen huomata jo aiemmin, ettei ampumatarkkuus ole sairastetun vyöruusun jäljiltä kadonnut.

Torstaina tuli tosin yksi ohilaukaus, mutta se ei pilannut mitään. Aiemmissa kisoissa hiihto ei vielä kulkenut aivan vanhaan malliin, mutta nyt suksilla vietetty aikakin oli viidenneksi nopein. Kun ampumasuorituksetkin ovat totutun vauhdikkaita, taitaa monella olla kädet täynnä töitä Röiselandin päihittämiseksi, kunhan MM-areenalle joidenkin viikkojen kuluttua päästään.Nopein hiihtäjä oli osin odotetustikin Lampic. Tosin erot olivat jopa vielä otaksuttua suuremmat. Herrmann-Wick hävisi hiihtoajoissa kymmenkunta sekuntia, Simon 20 sekuntia ja Colombo jo reilusti yli puoli minuuttia. Eder oli suksilla seitsemänneksi nopein.

Näissä ajoissa huomio kiinnittyy ensisijaisesti Öbergeihin. Elviran aika oli vasta 13:nneksi ja Hannan 17:nneksi rivakin.

Lampicilla on melkoinen etu Ederiin verrattuna


Ederin kilpailu sujui tältä kaudelta kaikin tavoin tutulla kaavalla. Pystypaikan kaksi ohilaukausta merkitsivät ampumaprosentiksi tavanomaisen 80:n. Ampumasuoritukset kestivät jälleen melko kauan, ja sitä kautta loppusijoituskin oli jokseenkin sitä, mitä se on läpi sesongin ollut.

Anamarija Lampic osoitti melkoista potentiaalia tähänkin lajiin yltämällä uransa kolmannessa ampumahiihdon maailmancupin osakilpailussa toista kertaa viidennelle sijalle. Eroa Ederiin kertyi siis loppuajassa ja sitä kautta takaa-ajon lähtöajassa lähes 40 sekuntia.Hiihdossa Lampicin paremmuus suomalaiseen verrattuna oli peräti 40 sekuntia. Tasaisen vauhdin taulukolla se kasvaisi takaa-ajossa lähes minuuttiin.


Jos laskee hiihtoeroksi 50 sekuntia ja lähdössä olevan 39 sekuntia, voisi Lampicilla todeta olevan varaa ampua kolme sakkoa enemmän kuin Ederillä. On toki mahdollista, että slovenialaisen "pakka" hajoaa elämän ensimmäisessä maailmancupin takaa-ajossa pahastikin, mutta nyt puhutaan silti niin suurista aikaeroista, että mielestäni Lampicin pitäisi olla tässä parissa suosikki.

Kalasta uutuussivusto Posidolta iso talletusbonus!


Siirry Posidon laineille! Uutuussivusto tarjoaa isot bonukset, muun muassa ensitalletuksen tuplaus aina 200€ asti!
Posido: Tuplaa ensitalletuksesi 200€ asti!

Pelivalintamme:

Mari Eder-Anamarija Lampic 2 (Lampicin parempi loppusijoitus) @1.95

Huti
Mr Green - Lue arvostelu

1.95

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.95

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä