Ampumahiihdon maailmancup: naisten pikakilpailu

Ampumahiihdon maailmancup | naisten pikakilpailu | 19.1.2023 | 15:30

Kohde sulkeutuu: 19.01.2023 15:30


Ampumahiihdon maailmancupin karavaani on siirtynyt jälleen korkeammalle tasolle, kun Saksan Ruhpoldingista vaihdettiin Italian Anterselvaan. Tämä pidennetty viikonloppu on samalla viimeinen ennen Oberhofissa järjestettäviä MM-kilpailuja.

Ruhpoldingin yhteislähdössä ei nähty aivan kaikkia cupin kärkinimiä. Esimerkiksi toisena ollut Elvira Öberg ja viidettä sijaa pitänyt Denise Herrmann-Wick jättivät sunnuntain tapahtuman väliin ja keskittyivät jo siirtymiseen Anterselvaan.

Niinpä muille urheilijoille tarjoutui mahdollisuus, ja etenkin Julia Simon & Lisa Vittozzi käyttivätkin sen erinomaisesti hyödykseen. Simon piti selvästi nopeinta hiihtovauhtia, ja sitä kautta kolme ohilaukaustakin riitti voittoon. Vittozzi onnistui puolestaan jälleen ampumapaikalla, ja hiihdossakin kyyti riitti kolmanneksi nopeimpaan vauhtiin.Suosikit kisaan ovatkin tuttuja. Öbergin, Simonin ja Vittozzin lisäksi vahvoilla on lähtökohtaisesti Herrmann-Wick, jonka hiihto on kulkenut läpi kauden. Hanna Öbergin vauhti on ollut suhteellisen hyvää ja ampumasuoritukset puolestaan melkoista on/offia. Norjan Marte Olsbu-Röiselandin tahti paranee puolestaan varmasti viikonloppu viikonlopulta, joskin pikakilpailussa vauhti ei vielä riittäne aivan kärkisijoille.

Yksi hyvinkin mielenkiintoinen urheilija on Anamarija Lampic. Slovenialainen vaihtoi maastohiihdon sprinteistä ampumahiihtoon. Toistaiseksi hän on kilpaillut uudessa lajissa maailmancupissa harvakseltaan.

Takana on kaksi pääkiertueen kilpailua. Debyytti oli huippuluokkaa, kun Lampic ylsi Hochfilzenin pikakilpailussa peräti viidenneksi. Hän ei silti lähtenyt takaa-ajoon.

Toinen visiitti menikin sitten pieleen, kun Pokljukassa hän osui vain neljä laukausta kymmenestä. Sijoitus painui päälle kuudenkymmenen eli takaa-ajopaikkojen ulkopuolelle.Kakkoskategorian IBU Cupissa on ollut tarjolla enemmän otantaa naisen suorituskyvystä. Ketään ei yllätä se, että Lampic on siellä pitänyt kisasta toiseen nopeinta hiihtovauhtia. Jo pelkästään sillä loppusijoitukset ovat pyörineet 15:nnen paikkeilla.

Ennen joulua osui paras IBU Cupin onnistuminen, kun yhteislähdössä viisi ohilaukaustakin riitti toiseen sijaan. Kaikkiaan ampumapaikan perussuoritus on merkinnyt kolmea osumaa viidestä, kun IBU Cupin keskimääräinen osumaprosentti on ollut noin 64. Makuupaikat ovat sujuneet paremmin (tarkkuus noin 72 prosenttia) kuin pystyt (noin 57).

Anterselvassa Lampicin kilpakumppaniksi on vedonlyöntimielessä asetettu Mari Eder. Suomalaisen kausi on tähän asti ollut positiivinen yllätys. Ampumatarkkuus on aivan uran parasta luokkaa (79,7), ja lisäksi hiihtovauhtikin riittää muihin verrattuna paremmin kuin juuri koskaan ennen.

Nämä ovat 35-vuotiaalta urheilijalta merkittävän kovia suorituksia. Maailmancupin tämän hetken sijoitus 16:s on huomattavasti parempi kuin se on ollut uran aikana koskaan aiemmin. Hattu nousee sikäli päästä, että täysiä kausia on takana jo pitkälle toistakymmentä. Toki kiertueelta puuttuvat valkovenäläiset ja venäläiset, mikä edesauttaa menestymistä.

Seuraava muutosyritys tehdään ampumanopeuteen. Eder tähtäsi Ruhpoldingin yhteislähdössä keskimäärin aiempaa selvästi nopeammin. Tuloksena oli hänelle kelpo tulos eli neljä sakkokierrosta.


Lampic on siis toki ollut nopeampi hiihtäjä. Ero ei kuitenkaan ole niin suuri, että sillä kompensoituisi ampumatarkkuus. Odotusarvo Lampicille on neljä, Ederille kaksi ohilaukausta.

Niin paljoa Lampic ei kuroisi hiihtobaanalla kiinni. Mielestäni Ederin pitäisi olla tässä parissa kerrointa selvempi suosikki.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Anamarija Lampic-Mari Eder 2 (Ederin parempi loppusijoitus) @1.86

Huti
Comeon! - Lue arvostelu

1.86

ComeOn - Lunasta helppo 100% aina 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mobilebet - Lue arvostelu

1.86

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betinia - Lue arvostelu

1.72

Betinia - Lunasta 220€ pelirahaa + 20€ ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä