Ampumahiihdon maailmancup, Ruhpolding: Naisten yhteislähtö

Ampumahiihdon maailmancup, Ruhpolding | Naisten yhteislähtö | 15.1.2023 | 15:45

Kohde sulkeutuu: 15.01.2023 15:45


Maailmancupin naisten yhteislähtöön startataan mielenkiintoisista asetelmista. Moni urheilija on tällä hetkellä tilanteessa, jossa esimerkiksi palkintokorokepaikka on mahdollinen. Ampumahiihtäjät etenevät eri vahvuuksilla melko samanlaista vauhtia.

Esimerkiksi Denise Herrmann painelee todella kovaa hiihtovauhtia. Hän oli torstain normaalimatkalla selvästi nopein sivakoija, ja sama tahti jatkui lauantaina omalla viestiosuudella.

Toisaalta hänen ampumasuorituksensa tökkivät muihin kilpailijoihin verrattuna totuttuun tapaan. Prosentti 85,56 ei ole huono, muttei myöskään niin superluokkaa, että se oikeuttaisi cupin kokonaistilanteessa viidettä sijaa korkeammalle.

Simon ja Öberg ovat pisteissä kaukana


Julia Simonilla & Elvira Öbergillä molemmat osa-alueet ovat olleet vähintään hyviä, mikä selittää kaksikon piste-etumatkan muihin. Juuri nyt erot eivät kuitenkaan ole isot.Hanna Öberg ampuu hyvänä päivänä mainiosti, kuten normaalimatkan yksi ohilaukaus osoittaa. Huonompana hetkenä laukaukset menevät minne sattuvat. Jossain määrin sama pätee normaalimatkan voittajaan Lisa Vittozziin, joka on toistaiseksi ollut Ruhpoldingissa erinomainen. Ingrid Tandrevold vakuutti viestiosuudellaan, Marketa Davidova on ollut suhteellisen tasainen läpi kauden sekä hiihdossa että ammunnassa.

Sekä Simon että Elvira Öberg olivat viestissä lepovuorossa. Ylen selostaja Johannes Oikarinen totesi Öbergin poteneen lieviä flunssaoireita. Jos näin on, pitää sillekin laskea hieman painoarvoa menestysmahdollisuuksia miettiessä.

Simon oli normaalimatkalla melko poikkeuksellisesti Öbergiä nopeampi hiihtäjä. Aikaero oli ranskalaisen eduksi noin 17 sekuntia. Ei siis 15 kilometrin matkalla erityisen raju, mutta merkittäväksi asian tekee se, että aiemmin näiden naisten urilla tilanne on järjestään ollut toisinpäin.

Ampumanopeudessa on iso eroAmpumapaikkanopeudessa kertyy tapahtumasta toiseen oleellista asiaa. Simon on jatkuvasti keskimäärin kolmesta neljään sekuntia vauhdikkaampi jokaisella paikalla. Yhteislähdössä se tarkoittaa yhteensä noin 15 sekunnin hyötyä kokonaisaikaan. Ei siis sentään sakkokierroksen mittaista etäisyyttä, mutta selvästi yli puolta siitä kuitenkin.Tosin Öberg on ollut viime aikoina erinomaisen tarkka ampuja. Viiden viimeisimmän henkilökohtaisen kilpailun osumaprosentti on niinkin erinomainen kuin 96,7. Tässä jopa Simon häviää selvästi 91,1:llään.

On hyvin mielenkiintoista nähdä, jatkuuko Öbergin kohdalla tämä tahti. Eli se että tarkkuus sen kuin nousee, mutta samalla hiihtovauhti menee muiden tasolle. Ennusmerkit viittaisivat siihen ainakin vielä tämän Ruhpoldingin päätöstapahtuman osalta. Tulevat viikot ovat sitten taas arvoituksellisempia, kun siirrytään korkeammalle Anterselvaan.


Kokonaisuus on Simonilla juuri nyt varmemmalla pohjalla, kun muistamme ne Öbergin mahdolliset flunssaoireet. Kertoimet heilahtelevat melko merkittävästi, ja 1,74 on Simonin paremmuudelle tarpeeksi hyvä.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Elvira Öberg-Julia Simon 2 (Simonin parempi sijoitus) @1.74

Mobilebet - Lue arvostelu

1.74

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

1.74

ComeOn - Lunasta helppo 100% aina 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

1.65

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betinia - Lue arvostelu

1.56

Betinia - Lunasta 220€ pelirahaa + 20€ ilmaisveto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä