Kontiolahti, miesten pikakilpailu: Tarjei Bö - Sebastian Samuelsson

Kontiolahti, miesten pikakilpailu | Tarjei Bö - Sebastian Samuelsson | 5.3.2022 | 16.30
Kohde sulkeutuu: 05.03.2022 16:30
Miehet kilpailevat Kontiolahdella perjantaina viestissä. Tämä vihje on laadittu ennen viestiä, sillä sen tapahtumat eivät vaikuta kovinkaan olennaisesti lauantain tapahtumiin.

Tarjei Bö ei lähtenyt viestiin, kun taas Sebastian Samuelsson osallistui siihen. Olympialaisissa näiden kahden edesottamukset poikkesivat toisistaan todella paljon. Bö saavutti kaksi henkilökohtaista ja yhteensä neljä mitalia, kun taas Samuelsson jäi tyhjin käsin.

Bö on ollut kaksikosta vuosien varrella yleisesti parempi ampuja. Hiihdossa miehet ovat olleet tällä kaudella jokseenkin tasavahvoja. Tällä yhtälöllä koen Bön olevan tässä parissa suosikki. Kun kerroin alkaa numerolla 2, on pelivalinta ilmeinen.Bön kausi on edennyt hyvin vakaissa merkeissä. Kun hiihtovauhti on ollut maailmancupissa neljänneksi nopeinta ja ampumatarkkuus kuudenneksi parasta, selittyy cupin kokonaistilanteen kolmas sija hyvin pitkälti näillä asioilla.

Suuria romahduksia on maailmancupissa tullut hyvin harvoin. Aivan alkukaudesta myös huippusijoitukset jäivät puuttumaan, mutta tämän vuoden puolella palkintokorokekin on jo kutsunut. Kiinassa näin tapahtui siis jo useampaan kertaan.

Suksikin on liikkunut enimmäkseen liukkaasti, ja niin on ollut etenkin tammi-helmikuun aikana. Toki Pekingin yksittäisissä starteissa hiihtovauhti olisi voinut olla parempaakin, mutta pikakilpailussa ja takaa-ajossa mies pystyi pitämään niin hyvää tempoa, että laadukkaalla ammunnalla siitä seurasi kaksinkertaiset mitalijuhlat.

Varma Tarjei


Ampumatarkkuuksissa osumaprosenttien käyrä on ollut useita vuosia kuin kuolleen henkilön sydänkäyrä. Prosentit ovat pyörineet kausi toisensa jälkeen yli 85:ssä ja enimmäkseen alle 87:ssä. Toisin sanoen Bö on antanut itsellensä mahdollisuuden menestyä.Tällä kaudella luku on tasaisen vakaa 86,8 makuuammunnan tarkkuuden pyöriessä yli 90:ssä ja pystyn hieman yli 80:ssä. Näistä syistä tulokset ovat hyvin tasaisia myös eri kilpailumuotojen välillä. Tulosta voi tulla sekä kahden että neljän paikan kisoissa, vaikka hiihtovauhti ei pikkuveli Johannes Thingnes Bön luokkaa olekaan.

24-vuotias Sebastian Samuelsson aloitti kauden hurjalla höökillä. Kuudesta ensimmäisestä kisasta tuli kaksi voittoa, yksi kakkossija ja yksi kolmossija. Paikoin jopa 80 prosentin ampumatarkkuuskin riitti huipputuloksiin, kun hiihtovauhti oli ampumahiihtomaailman parasta.Vauhti pysyi joulutaukoon asti erinomaisena, mutta ampumatarkkuus alkoi vähitellen laskea. Mitään katastrofikisoja ei penkalla ole tullut, mutta tarkkuus on pyörinyt joulukuun puolivälistä lähtien noin 80 prosentin luokassa.

Samuelsson on ollut epävarma ampuja


Olympialaisissa hiihto ei kulkenut läheskään samaan malliin kuin aiemmin. Osaselitys saattoi olla suksihuollossa, osa kenties korkealla urheilemisessa. On arvoitus, millaisen vauhdin ruotsalainen saa päälle lähempänä merenpinnan tasoa.

Pitää muistaa, että Samuelsson on ollut läpi toistaiseksi vielä varsin lyhyen uransa epävarma ampuja. Viime kausi oli tosin erinomainen poikkeus, kun tarkkuus nousi yli 87:ään. Sitä ennen kaksi kautta meni kuitenkin vain hieman yli 80:n prosentilla, ja tämän kauden luku on 83,0. Eroa Tarjei Böhön on siis noin neljä prosenttiyksikköä.


Kun nämä urheilijat ovat kauden mitassa olleet keskenään hyvin tasaiset hiihtäjät ja Bö viime aikoina silläkin saralla niskan päällä, pitäisi kertoimien olla mielestäni vähintään päinvastaiset kuin mitä Pinnacle tarjoaa.

iBet - Tuplaa ensimmäinen talletuksesi 200€ saakka!


Oletko jo tutustunut uuteen iBet vedonlyöntisivustoon? Saat nyt uutena asiakkaana sivustolta 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää iBet arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta lyömään vetoa!
iBet: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››

Pelivalintamme:

Tarjei Bö sijoittuu paremmin kuin Sebastian Samuelsson @2.01

Pinnacle Sports - Lue arvostelu

2.01

Hyödynnä alan parhaat kertoimetLue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

1.97

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

1.85

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä