Liiga: Ässät - Sport

Liiga: Ässät - Sport
Liiga | Ässät - Sport | 18:30 |10.09.2021
Kohde sulkeutuu: 10.09.2021 18:30
Ässät & Sport kohtaavat toisensa Liiga-kauden avauskierroksella perjantaina Isomäki Areenalla. Joukkueet kohtasivat syyskuun 2.pvä harjoitusottelussa, jossa Sport oli parempi maalein 5-3. Mielestäni Ässät on ainakin ennakkoon suurempi kysymysmerkki, kuin perjantain vastustaja Sport. Vaasalaisten homma pysyy valmennuksensa alaisuudessa paketissa, ja peli-idea on selvä. Ässillä tuo ei ainakaan viime kaudella toiminut, ja suuria kysymysmerkkejä on tämänkin kauden alkaessa.
Patapaitojen takalinjat koetuksella?


Ässät lähtee Ari-Pekka Selinin alaisuudessa kolmanteen, ja mitä todennäköisimmin viimeiseen kauteen. Viime sesonki oli Patapaidoilta kaikkiaan melko sekavaa tekemistä, ja vaikka rosterista löytyi laatua ja taitoa, maalinteko-osaamista sekä Liigan yksi parhaista maalivahdeista, oli Ässien paletti sen verrain sekaisin pelillisesti, ettei edes pudotuspeleihin selvitty.

Ässien kannalta oli lottovoitto se, että ruotsalaisvahti Linus Söderström jatkaa myös alkavalla kaudella Porissa, ja hän tulee olemaan jälleen paljon vartijana.

Puolustuspeli oli jo viime kaudella melko sekaisin Ässillä, eikä tuo osa-alue ole ainakaan paperilla "Atun" ryhmällä vahvistunut. Ässät menetti puolustuksestaan mm. Joonas Järvisen, Joe Morrow'n, Kasper Kotkansalon & Jacob Stendqvistin. Ennakkoon mitään hirmuisia tehotykkejä ei ole Ässät saanut haalittua siniviivalleen. Toki HPK:ssa pari edelliskautta, Ässien oma kasvatti Santeri Lukka omaa myös tehoiluun potentiaalia, mutta on luonteeltaan kuitenkin enemmän luottopuolustaja. Samaa voitaneen sanoa Lukon mestaruusjoukkueen Ässiin vaihtaneesta Roni Seväsestä, joka tuo syvyyttä takalinjoille. Länsi-naapurista haaviin tarttui Jacob Andersson, jonka suurimmat meriitit ovat toistaiseksi tulleet Allsvenskanissa.

Viime kauden Ässien yhdeksän tehokkainta pelaajaa suuntasivat kaikki täksi kaudeksi muihin maisemiin. Lähtijöiden joukossa olivat mm. maalipörssin voittanut Sebastian Wännstöm, Peter Tiivola, Nicolai Meyer, Mika Niemi, Ty Rattie, Jasse Ikonen sekä nuoret Otto Kivenmäki & Roni Hirvonen.

Ihan kelpo nimiä on toki Ässät saanut hyökkäyspäähän hankittua. Ykkössentteriksi lyötiin paluumuuttaja Jarno Kärki, jolla ainakin harjoitusottelut sujuivat todella hyvin. Kärjen tutkapariksi löytyy taitava Sakari Salminen, jolta tulospotentiaalia löytyy, mutta onko esimerkiksi Ilveksestä saapuneesta Teemu Lepauksesta täyttämään kärkilaiturin saappaita? Kärjen lisäksi sentteriosaston täyttävät mm. KalPasta tullut Alexander Ruuttu & Pohjois-Amerikan farmisarjoissa uraansa takonut Derek Barcah. Ruuttu kykenee tasaiseen suorittamiseen, mutta Barach on vielä melko katsomaton kortti. Laituriosastolle on Lepauksen lisäksi hankittu mm. ruotsalainen Albin Eriksson ja kanadalinen Nick Moutrey, mutta kumpikaan ei ole lähtökohtaisesti mikään hirmuinen pistenikkari.

Ässiltä löytyy kyllä jälleen laatua jokaiselle tontille, mutta ainakaan papereissa ei oikein syvyyttä tunnu riittävän tarpeeksi. Etenkin puolustusosasto vaikuttaa ennakkoon melko köykäiseltä, ja Söderströmiltä tultaneen vaatimaan jälleen venymistä jokaisessa ottelussa. Hyökkäyskalustokin voi pitkän kauden mittaan muodostua turhan kapeaksi, varsinkaan jos nuoret pelaajat eivät kykene nousemaan ottamaan tarpeeksi isoa roolia.Sport luottanee tuttuun sapluunaan


Viime kaudella Liigan runkosarjassa 10:ksi sijoittunut Sport lähtee tutun valmennuksen alaisuudessa alkavaan kauteen, kun marraskuusta 2019 joukkuetta käskyttänyt Risto Dufva vastaa yhä seuran päävalmentajan pestistä. Apuvalmentaja Sami Tervonen lähti KalPaan, ja uudeksi aisaparikseen "RD" sai viime kaudella KooVee:ta valmentaneen Juuso Hahlin.

Dufvan Sport on ollut melko vahvasti puolustuspelaamiseen nojaava joukkue, jonka ensisijainen tehtävä on pitää vastustaja poissa maalipaikoilta. Esimerkiksi viime kaudella Kotkapaidat onnistuivat tuossa varsin mallikelpoisesti, ja tuo lienee se Sportin pelin punainen lanka myös tälläkin kaudella. Ainakaan pelaajamateriaali ei vielä riitä siinä määrin, että hyökkäyspäässä saataisiin vieläkään mitään ihmeitä aikaiseksi, joten tutulla sapluunalla mentäneen.

Puolustuksesta Sportin jättivät viime kauden jälkeen Ari Gröndahl, Niklas Nevalainen & Stuart Percy. Kovia paikkaajia on Sport kuitenkin saanut, joten ainakaan paperilla ei takalinjaosasto vaikuta juurikaan heikentyneen.

Nimekkäin Sportin uusi puolustaja on viisi edelliskautta Kärppien luottopakkeihin kuulunut Shaun Heshka. SHL:n HV71:ssa kaksi viime kautta luutinut Emil Johansson lukeutuu niin ikään vaasalaisten kärkipuolustajiin, vaikka HV:ssa tehot eivät ihmeellisiä olleetkaan. Kokemusta löytyy kuitenkin maajoukkuepaidastakin, ja parhaalla kaudellaan tämä on iskenyt Djurgårdenissa 17 tehopistettä, joten potentiaalia on tuloksentekoon. Tämän kaksikon lisäksi viime kaudella KooVeen organisaatiossa muutaman ottelun pelannut 21-vuotias kandalainen Nicholas Canade on alkavalla kaudella Sportin miehiä. Kärkipuolustajiin voidaan lukea myös muutaman kauden ajan hyviä tehoja Liigajäillä iskenyt Valtteri Viljanen.

Hyökkäyspäästä Sport menetti useamman tulosyksikön pelaajan, kun Niclas Lucenius, Mika Partanen & Janne Keränen suuntasivat muihin maisemiin. Viime kaudella loukkaantumisista kärsinyt Juho Liuksiala lähti hakemaan vauhtia Mestiksestä.

Ruotsin SHL:stä hyökkäystä saapuivat vahvistamaan HV:ssa kaksi edelliskautta kiekkoillut Axel Holmström ja Djurgårdenin kapteenistoon viimeiset seitsemän kautta kuulunut Henrik Eriksson. Tulosta voidaan odottaa myös SaiPasta kotiin palanneelta Joni Nikolta, joka potentiaalinsa on näyttänyt, mutta se viimeinen askel on vielä jäänyt ottamatta. Viime kauden kiertolainen, Teemu Väyrynen lukeutuu myös Sportin avainpelaajiin alkavalla kaudella. Viime kauden hyökkäysosaston kaksi syömähammasta, Michael Keränen & Sebastian Stålberg tulevat jälleen olemaan isossa roolissa.

Maalivahtitandemi on jo viime kaudelta tuttu. Ykkösvahdin roolia kantanee Niko Hovinen, ja viime kauden loistavasti aloittanut Rasmus Reijola antaa kiritystä. Pelicansista lainattiin Atte Tolvanen, joka tuuraa Reijolaa tämän pelikuntoon toipumiseen saakka.Kallistun Sportin suuntaan


Mielestäni ennakkoon enemmän kysymysmerkkejä leijailee Ässien ympärillä. Sportin peli-idea on melko selvä ja jämäkkä Dufvan alaisuudessa, eikä joukkue tuosta pahemmin lipsu. Vaasalaisten kokoonpanosta löytyy ykkösmiesten lisäksi syvyyttä hyvin haalariketjuista mm. Jonne Virtasen & Olavi Vauhkosen toimesta, jotka kykenevät myös tarvittaessa tuloksentekoon. Sportin pelisapluuna on selvä huolimatta siitä, minkälainen rosteri Dufvalla on käsissään, kun taas jo viime kaudella Selinin Ässät ei oikein löytänyt juonta peliin. Allekirjoittanut kallistuu aavistuksen enemmän Sportin suuntaan, mutta kauden avausottelu on aina avausottelu, joten otetaan hieman varman päälle.

Lunasta 100€ riskitön veto!


Oletko uusi pelaaja William Hill sivustolla? Saat nyt uutena pelaajana liittymisbonuksena 100€ riskittömän vedon. Jos ensimmäinen vetosi häviää, panoksesi palautetaan aina 100€ saakka!
William Hill: lunasta 100€ riskitön vetosi >>

Pelivalintamme:

Sport DNB @2.07

William Hill - Lue arvostelu

2.07

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

2.00

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

2.00

Hyödynnä 200% bonus 200€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
LeoVegas - Lue arvostelu

2.00

LeoVegasilta nyt parannettu 100€ tervetuliaisbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.00

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

2.00

Hyödynnä 100€ ensitalletusbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Coolbet - Lue arvostelu

1.97

Kaksi bonusta: 100%/150€ tai talleta 10€ & saat 50€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
22Bet - Lue arvostelu

1.97

22Bet - Hyödynnä 100% bonus aina 122€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betfair - Lue arvostelu

1.91

Hyödynnä 100% bonus aina 100€ astiLue arvosteluSiirry pelaamaan
Betway - Lue arvostelu

1.9

Lunasta Betway bonus: 150€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Niko