Australian avoimet: Andrey Rublev - Novak Djokovic

Ke 25.1. | Australian avoimet | Andrey Rublev - Novak Djokovic | 10.30

Kohde sulkeutuu: 25.01.2023 10:30


Puolivälierien viimeinen ottelu on herkkupala


Piristävän yllättävissä merkeissä edenneet Australian avoimet ovat pian rajanneet pelaajajoukon neljään parhaaseen, mutta vielä on aikaa yhdelle puolivälierälle, joka onkin kiinnostavaa sorttia. Hyvää turnausta pelaava Andrey Rublev (ATP-6) pääsee ja joutuu kohtaamaan kestosuosikki Novak Djokovicin (ATP-5), joka on jälleen kerran isosti tyrkyllä voittamaan turnauksen.

"Anyone but Djokovic", Rublev toivoi, mutta toiveeksi se jäi.

Rublev löytänyt huipputason


25-vuotias on löytänyt yhden uransa parhaista suoritustasoista Australiassa. Hänellä on aina ollut selkeät vahvuutensa, mutta löytänyt nyt juonikkuutta ja malttia peliin, tykin ykkössyötön ja lähes raivopäisen mäiskimisen ohelle. Tämä on ollut varsin tarpeellista, sillä aiemmin miehellä ei ole ollut asiaa esimerkiksi Grand Slameissa lähellekään päätyä. Se päivä tulee vielä, ja se lähenee.

Rublevilla on tapana hieman raivotakin pelin lomassa, mutta hänen kohdallaan tämä ei ole aiheuttanut sen kummempaa psyyken pettämistä. Päinvastoin mies on ollut erittäin sinnikäs ja saanut vastustajastaan henkisen yliotteen. Tämä nähtiin toisella kierroksella Ruusuvuorta vastaan, jota hän oli toki myös tekniseltä perustaidoltaan edellä. Todellisen mandaatin rautaisista hermoista venäläinen sai viime kierroksella superjunnu Holger Runea vastaan, oltuaan ensin viidennessä erässä tappiolla 5-2 ja sitten vielä saman erän tie-breakissa 5-0 – mutta selvittyään tilanteista kunnialla.

Lopullinen voittopallo pomppi vähän onnenkin avituksella, mutta otteluvoitto oli todella kaukana tuurista. Tämä kaveri ei luovuta.

Kumpi auttoi Djokoa, jumala vai fyssari?


Djokovic on tuttuun tapaan ollut erittäin vakuuttava ja pyyhkinyt vastustajilla Plexicushionin alustaa, jota Melbourne Parkilla tätä nykyä käytetään. Toisaalta taikatemppuja ei ole tarvinnut oikein esittää, sillä vastustajat eivät ole ihan tarvittavaa tasoa olleet. Ei silti mitään pois serbilegendalta: varsinkin maanantain ottelu Alex De Minauria (ATP-24) vastaan otti kyllä kotiyleisöltä luulot pois aivan jäätävällä tasolla. God-modessa ollut Djoko voitti 2-6, 1-6, 2-6.

Jumalasta puheen ollen, mitä olivat miehen puheet turnauksen alussa siitä, että hän tarvitsee "jumalan ja fysioterapeutin" apua jatkaakseen? Oliko se vain psyykkausta, vai oliko reidessä tai muualla todella kremppaa? Oli miten oli, tästä ei ollut jälkeäkään maanantaina. Hyvä pitää kuitenkin mielessä sellainen mahdollisuus, että keskiviikkona 35-vuotias ei olisikaan 100-prosenttisessa kunnossa.35 on uusi 25


Novakilta kysyttiin nuorempien pelaajien kohtaamisesta, johon hän tokaisi 35:en olevan uusi 25. No nythän se nähdään, kun oikeasti 25-vuotias sälli tulee vastaan.

Miehet ovat kohdanneet aiemminkin kolmesti. Kovien alustojen kaksi ottelua Djoko on vienyt 2-0, sen sijaan massalla Rublev onnistui GOATin kaatamaan ja vieläpä finaalissa, Serbian avoimessa tennisturnauksessa viime huhtikuussa. Tässä hän myös ryösti setin 6-0, mikä ei todellakaan ole ihan arkipäivää!

Nyt pelataan kuitenkin kovalla, minkä ei myöskään pitäisi olla hänelle epämieluista, jos vain syöttö kulkee. Ja lähdetään siitä, että kulkee, kuten on tässä turnauksessa tähänkin asti kulkenut!

Ehei, Novak, 35 ei ole 25. Sukupolvi tulee vaihtumaan, ja yhtenä merkkinä siitä, tulee Rublev ryöstämään sinulta ainakin setin! Vähintään neljälle erälle saa aivan turhan korkeaa kerrointa 2,00, vaikka tämä on mielestämme huomattavasti todennäköisempää kuin 0-3-ylikävely. Päivän, ja pään, kunnosta sitten riippuu, millaiseen jännäriin aineksia on.

Sekä Novakin kohdalla tietysti jumalan avusta.

Pelivalintamme:

Yli 3,5 erää @2.00

Huti
Posido - Lue arvostelu

2.00

Posido – Sukella aarrejahtiin 200€ bonuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.88

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.88

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

1.88

iBet - Lunasta 300€ bonuspaketti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan