CS:GO: ENCE - BIG

BLAST Premier Spring Final 2022 | ENCE - BIG | 21:00
Kohde sulkeutuu: 15.06.2022 22:00
Kahdeksan joukkueen välinen BLAST Premier Spring Final 2022 tärähtää käyntiin keskiviikkona 15. kesäkuuta. Ensimmäisen ottelupäivän päättää kansainvälisen ENCEn ja saksalaisen BIG:n kohtaaminen B-lohkossa. Ottelu alkaa noin kello 22, ja se pelataan bo3-periaatteella.Kansainvälisillä pelaajilla varustettu suomalaisorganisaatio ENCE on kivunnut jo HLTV-rankingin toiselle sijalle. Joukkue on päässyt keväällä loistavaan vireeseen, ja kärkikahinoissa ollaan oltu viimeisimmissä merkittävissä turnauksissa. Hiljattain IEM Dallasissa ENCE selvisi jopa varamiehisinä finaaliin, mutta Cloud9 oli liian vahva vastus. Majoreilla päästiin välieriin asti, ja ESL Pro Leaguessa finaaliin. BLAST Premier Spring Showdownin voitto takasi paikan Spring Finalissa. ENCE on päässyt kutkuttavan monta kertaa lähelle, mutta ultimaattinen palkinto eli suuri turnausvoitto on pysynyt ulottumattomissa. Turnausten kuluessa ENCE on kyennyt voittamaa käytännössä minkä tahansa joukkueen, mutta todellisilla ratkaisun hetkillä se ei ole pystynyt haastamaan voitosta. Tässäkin Spring Finalissa joukkue on ehdottomasti menossa alkulohkosta jatkoon ja mikä ettei pitkälle pudotuspeleissäkin.

BIG taas pitää hallussaan rankingin 11. sijaa. Joukkueen viimeisin turnaus on Pinnacle Cup Championship, jossa se ylsi komeasti välieriin asti. IEM Dallas vasta menikin mainiosti, sillä saksalaistiimi lähti pudotuspeleihin ryhmänsä yläkaavion voittajana. Välierissä koko turnauksen lopulta voittanut Cloud9 oli parempi. Aivan vakiokasvo isojen turnausten kärkikahinoissa BIG ei kuitenkaan ole ollut: majoreilla kohtalona oli karsiutua group play -vaiheessa yhden voiton ja kolmen tappion jälkeen. Pro Leaguen alkulohkossa sijoitus oli neljäs, joten jatkopelit jäivät haaveeksi. Tällä kertaa BLASTissa joukkue on kovassa paikassa alkulohkossaan, sillä samassa lohkossa ovat ENCE ja NAVI.

Löytääkö BIG keinot ENCEn kukistamiseen?


Kummallekaan joukkueelle ei Inferno maistu, joten jompikumpi bannaa sen ilman muuta. ENCEn potentiaalinen valinta on Nuke, jossa se on yksi maailman vahvimpia joukkueita. Toinen potentiaalinen vaihtoehto on Mirage, jonka myös BIG saattaisi hyvinkin valita. BIG:n ehdoton suosikkikartta on kuitenkin Dust2. Jos ENCE täräyttää bannia pölyiselle, on BIG varmasti hankalassa paikassa.

Jos ENCEstä pitää löytää heikkouksia, puhtaasti voittoprosenteilla mitattuna joukkueen tämän hetken heikoin kartta on Overpass, jossa käynnissä onkin neljän kartan tappioputki. Toki on hyvä muistaa, että vastustajat ovat olleet kivenkovia. Ancientissa ENCE on maailman huippuja, eikä se kuulu BIG:n vahvoihin karttoihin, joten sitä saksalaistiimi varmasti pyrkii välttämään. Jopa Vertigossakin ENCE on esittänyt sen verran vahvoja otteita, ettei BIG sielläkään lukeudu suosikkeihin.

ENCEn kevätkunto on ollut sen verran hurja, että suomalaisorganisaatio lähtee tähän otteluun selvänä suosikkina. BIG on toki kutitellut kärkisijoituksia viime aikoina, mutta kokonaiskuvassa saksalaistiimi ei ole aivan samalla tasolla kuin vastustajansa. Karttavalikoimassa ei tällä hetkellä ole ENCElle sellaista Akilleen kantapäätä, että BIG:lle voisi ennakkoon budjetoida todennäköistä karttavoittoa. Saksalaisten lempikartta Dust2:sa lienevät parhaat mahdollisuudet, ja siellä taisto voi olla tiukkaakin, mutta ENCE ei missään nimessä huono pölyisenkään pelaaja ole. Ellei ENCE sukella, on sillä otteluvoitto hyppysissään jopa suoraan kahdessa kartassa.

Pelivalintamme:

Lopputulos: 2–0 @2.2

Osuma
Neo.bet - Lue arvostelu

2.2

Neo.bet - Lunasta 200% bonus vedonlyöntiin!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Vulkanbet - Lue arvostelu

2.18

Vulkanbet - eSportsin ammattilainen tarjoaa hyvät pelikohteet!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.15

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

2.15

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

2.05

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Aleksi