CS:GO: G2 - Vitality

BLAST Premier Spring Final 2022 | G2 - Vitality | 15:00
Kohde sulkeutuu: 15.06.2022 14:30
Huipputason CS:GO-viihdettä on jälleen tarjolla, kun kahdeksan joukkueen välinen BLAST Premier Spring Final 2022 käynnistyy 15. kesäkuuta. Noin kello 14:30 alkavassa A-lohkon ottelussa yhteen iskevät G2 ja Vitality. Ottelu pelataan bo3-periaatteella.G2 majailee HLTV-rankingin kahdeksannella sijalla, joka ei ole sitä, mihin tämä joukkue parhaimmillaan pystyy. Kevät on ollut vaikeuksien sävyttämä, eivätkä turnausten tulokset ole olleet sitä mitä tällaisella kokoonpanolla ehkä pitäisi pystyä saavuttamaan. Helmikuun IEM Katowicesta tuli kakkossija, mutta sen jälkeen on ollut vaikeampaa. ESL Pro League oli aikamoinen katastofi, sillä edellisen turnauksen hopeamitalisti jäi tällä kertaa alkukohkonsa toiseksi viimeiseksi. Majoreille asti G2 selvisi, mutta siellä pelit päättyivät group play -vaiheeseen. IEM Dallasissa käyrä puolestaan osoitti hieman ylöspäin, kun joukkue selvitti tiensä aina puolivälieriin asti. Tiimissä on maailmanluokan kokoonpano, mutta pelihuumori vain pitäisi saada kohdalleen. Joukkueen sisältä on kuulunut, että tätä asiaa on työstetty, mutta jää nähtäväksi, onnistuuko joukkue kampeamaan itsensä takaisin sinne mihin se kuuluu. Pelaajien laadun puolesta G2:n pitäisi taistella enemmänkin rankingin top 3 -sijoituksista kuin kymppiin mahtumisesta.

Vitality puolestaan on rankingin kymmenes. Sijoituksellisesti joukkueen turnauskunto on ollut varsin samanlaista alavireisen G2:n kanssa. Pro Leaguessa Vitality jäi kovassa seurassa lohkonsa neloseksi ja jatkopelit jäivät haaveeksi. Majoreilla Vitalityn kohtalona oli G2:n tavoin napata kaksi voittoa ja kolme tappiota, ja näin ollen jäädä ulos pudotuspeleistä. Dallasissa joukkue kohtasi tämänkertaisen vastustajan G2:n A-ryhmän alakaavion finaalissa, ja kärsi 0–2-tappion.

Hyviä kierrosmääriä odotellessa


G2 ei pelaa Overpassia, joten sen voi jättää pois karttaspekulaatioista. Vitalityn inhokki ja varma banni on Ancient. Kummankin tiimin ykkösvalinta on Inferno, joten se mitä todennäköisimmin nähdään keskiviikon kohtaamisessa. Varsinkin G2 viihtyy siellä, sillä käynnissä on peräti yhdeksän kartan voittoputki, joka sisältää muun muassa voiton tämänkertaisesta vastustajasta. Infernon ohella kumpikin joukkue harrastaa Dust2:n valitsemista, joten se on toinen erittäin potentiaalinen pelikartta. Se valittiin viime kohtaamisessakin, ja G2 nappasi selkeän karttavoiton. Kolmas potentiaalinen kartta on Mirage, joka on nähty kolmessa neljästä viimeisimmässä kohtaamisessa. Voitot siellä ovat G2:lle 2–1.

Yleisesti ottaen joukkueiden keskinäiset kartat ovat olleet varsin tasaisia. Joukkueiden 10 viimeisestä keskinäisestä kartasta viidessä kumpikin joukkue on ottanut vähintään 12 kierrosvoittoa. Vähintään 10 kierrosvoittoa kummallakin on peräti seitsemässä kartassa. Joukkueilla on kykyä ottaa kierrosvoittoja toisiltaan, joten samansuuntaista meininkiä on todennäköisesti tarjolla tälläkin kertaa. Tasaisuuden vuoksi kummallakin joukkueella on realistinen mahdollisuus poistua tästä ottelusta voittajana.

Vaikka G2:n tulokset eivät olekaan olleet joukkueen arvolle sopivia, ei tähän turnaukseen missään nimessä katastrofaalisista lähtökohdista lähdetä. Joukkueiden tämän vuoden kohtaamiset ovat 1–1-tilanteessa, joten tiukkaa voi tälläkin kertaa olla. Kierrosmäärät ovat todennäköisesti suhteellisen korkeita, joten katseen voikin kääntää tappomääriin. G2:n ykköspyssy Nikola "NiKo" Kovač on joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa ollut melko varma 20:n pintaan nakuttaja.

Pelivalintamme:

1. kartta: NiKo yli 20,5 tappoa @1.8

Osuma
STS Bet - Lue arvostelu

1.8

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.8

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.8

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Aleksi