CS:GO: OG - ENCE

BLAST Premier Spring Final 2022 | OG - ENCE | 21:00
Kohde sulkeutuu: 16.06.2022 21:00
BLAST Premier Spring Final 2022:ssa on aika ratkaista alkulohkojen lopulliset sijoitukset. Torstaina 16. kesäkuuta B-lohkon voitosta kamppailevat OG ja ENCE. Voittamalla lohkon nappaa myös suoran paikan välieriin, kun taas lohkokakkosen on haettava vauhtia puolivälierien kautta. Ottelun suunniteltu alkamisaika on 21:00, mutta kuten tiedämme, aikataulut voivat turnauksissa elää.OG:n HLTV-ranking on 24. Joukkueen sisällä on viime aikoina ollut turbulenssia, sillä viime aikoina on penkitetty peräti kaksi pelaajaa: Nikolaj "⁠niko⁠" Kristensen ja Valdemar "⁠valde⁠" Bjørn Vangså. Heidän tilalleen ovat tulleet AGO:sta tuttu Maciej "⁠F1KU⁠" Miklas sekä SINNERSissa pelannut Adam "⁠NEOFRAG⁠" Zouhar. Muutokset eivät tähän lopu, sillä Mateusz "⁠mantuu⁠" Wilczewski on sairastumisen johdosta sivussa BLASTista, ja hänen tuuraajansa on Spiritistä tuttu Abdul "⁠degster⁠" Gasanov. Kaikista näistä muutoksista huolimatta joukkueelta nähtiin melkoinen pommi turnauksen avausottelussa. Vastustaja NAVI voitti Infernon, mutta OG onnistui kairaamaan voiton niin Miragessa kuin Ancientissakin. NAVIssakin on kokoonpanomuutos tapahtunut ja tämänhetkinen maailmantilannekin varmasti painaa, mutta kunnia kuuluu joka tapauksessa OG:lle, joka teki melkoisen tempun.

Koko kevät ei kuitenkaan vastaavanlaista tykitystä ole ollut. Majoreiden RMR-peleissä jäi jatkopaikka saamatta, kun voitto tuli MOUZista ja Uniquesta, mutta tappio kärsittiin NAVIlle, forZelle ja Eternal Firelle. Jonkin verran matalatasoisemmista RMR-pelien avoimista karsinnoista irtosi kolmas sija: välierissä HEET oli vahvempi. OG on viimeksi pelannut isossa turnauksessa helmikuun IEM Katowicessa, josta tuliaisiksi jäi jaettu jumbosija. Tappiot Heroicille ja MOUZille tarkoittivat pikaista kotimatkaa.

ENCEn kevät sen sijaan on tykitystä täynnä – rankingissa keikutaan jo kakkossijalla. CS:ää seuraava yleisö on tänä keväänä päässyt todistamaan ENCEn nousemista maailman kärkijoukkueiden joukkoon, eikä hyytymisen merkkejä ole toistaiseksi ilmennyt. Hiljattain päättyneessä IEM Dallasissa joukkue nappasi hopeasijan. Majoreilla tie vie välieriin asti. ESL Pro Leaguesta tuli niin ikään kakkossija. ENCE on siis tehnyt hyvää työtä ja ollut vakiokasvo turnausten ratkaisupeleissä, mutta se ultimaattinen palkinto on toistaiseksi livennyt otteesta.

Lipeämisen vaara oli läsnä myös BLASTin avausottelussa BIG:ä vastaan. Miragessa ENCE otti CT-puolella törkeän kaulan vastustajaansa, mutta niin vain roolit vaihtuivat puoltenvaihdon jälkeen, ja kärähdysvaara oli aistittavissa. BIG kuroi etumatkan kiinni, mutta ENCE onnistui venyttämään kartan jatkoajalle ja lopulta voittamaan. Samanlaista meininkiä nähtiin Nukessakin, jossa ENCE oli yllättävän vaisu terroristipuolella. Päästyään CT-puolelle ENCE kuroi BIG:n etumatkan kiinni ja varmisti otteluvoiton. Ottelusta kertoo paljon se, että varsinaisella peliajalla joukkueet ottivat yhteensä vaivaiset 10 kierrosvoittoa terroristeina.Voiko ENCEä pysäyttää?


Ottelu pelataan bo3-periaatteella. ENCE ei pelaa ollenkaan Infernoa, joten se on varma banni. OG on kunnostautunut viime aikoina erityisesti Nuken bannaamisessa, joten ENCE ei tällä kertaa todennäköisesti pääse lempikarttaansa. Tilastollisesti OG bannaa toki enemmän Vertigoa, mutta Nuke on ENCElle niin hyvä kartta, että se vaikuttaa todennäköisemmältä bannilta. Jos Nukea ei ole saatavilla ENCE varmastikin valitsee Miragen. OG:n valinnoissa on ollut vaihtelua, joten valituksi voi tulla niin Dust2, Overpass kuin Ancientkin.

ENCE on ollut erittäin kovassa iskussa, ja vaikka avausottelussa vaikeuksia olikin, joukkue osoitti kovuutensa kestämällä ratkaisuhetkien paineet ja hoitamalla homman kotiin tiukassa paikassa. OG:n avaus niin ikään oli positiivinen, mutta rehellisyyden nimissä NAVI ei ollut ottelussa parhaimmillaan. Normaalitilanteessa OG ei tällä hetkellä kamppaile voitoista aivan rankingin kärkipään joukkueita vastaan. ENCE on tällä hetkellä vahva monessa kartassa, eikä tämän kerran valikoimassa ole karttaa, jossa OG olisi suosikki voittajaksi. ENCEn pitäisi siis pystä hoitamaan homma tälläkin kertaa.

Pelivalintamme:

Lopputulos: 0–2 @2.08

Huti
Neo.bet - Lue arvostelu

2.08

Neo.bet - Lunasta 200% bonus vedonlyöntiin!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

2.05

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.00

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

2.00

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Vulkanbet - Lue arvostelu

1.91

Vulkanbet - eSportsin ammattilainen tarjoaa hyvät pelikohteet!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Aleksi