CS:GO: Vitality - ENCE

BLAST Premier Spring Final 2022 | Vitality - ENCE | 19:40
Kohde sulkeutuu: 17.06.2022 19:40
Aiemmista tiedoista poiketen ottelu alkaa jo noin 19:40.

BLAST Premier Spring Final 2022 on edennyt pudotuspelivaiheeseen. Pudotuspelit aloitetaan puolivälierillä, joissa alkulohkojen kakkoset ja kolmoset pelaavat vastakkain. Noin kello 19:40 alkavassa ottelussa ranskalais-tanskalainen Vitality kohtaa kansainvälisellä miehistöllä varustetun ENCEn.Vitality majailee HLTV-rankingin 10. sijalla. Joukkue avasi BLASTin tappiolla G2:a vastaan. Alkulohkon ratkaisevassa ottelussa vastaan tuli paiN, joka kaatui Dust2-tappiota lukuun ottamatta selvin lukemin Nukessa ja Overpassissa. Joukkueen edellinen turnaus on IEM Dallas, jossa tie vei aina A-ryhmän alakaavion finaaliin, jossa kukapas muukaan kuin G2 oli vahvempi. Majoreilla Vitality jäi group play vaiheeseen: voitto irtosi Liquidista ja BIG:stä, mutta tappiot NIP:lle, Outsidersille ja Heroicille tarkoittivat pelien päättymistä. Myös ESL Pro Leaguessa kohtalona oli alkulohkoon jääminen. Liigan lohko oli eittämättä kivenkova: voitto tuli Sproutista ja Outsidersista, kun taas tappio ENCElle, FURIAlle ja FaZelle. Kevään teema on siis ollut pitkälti suurten turnausten pudotuspeleihin selviytymisestä taistelu. BLASTissa tämä tavoite on nyt saavutettu, mutta jälleen kerran jatkokierroksille pääseminen on melkoinen haaste.

ENCE puolestaan on rankingin kakkonen erinomaisesti sujuneen kevään jäljiltä. Nyt BLASTissa ei kuitenkaan ole aivan optimaalisesti mennyt. Avausottelussa BIG antoi kovan vastuksen sekä Miragessa että Nukessa, mutta niin vain ENCE onnistui ratkaisuhetkillä kairaamaan voiton kummastakin. Samaan ei kuitenkaan enää ylletty loistavaa turnausta pelaavaa OG:ta vastaan. OG onnistui voittamaan avauskartta Dustin 16–13. ENCEltä nähtiin ajoittain hieman erikoisiakin ratkaisuja, joihin kierrokset kaatuivat. Koska lopullinen ero oli vain kolme kierrosta, aina voi spekuloida miltä kartta olisi näyttänyt, jos näitä höntyilyjä ei olisi tehty. Vertigossakaan ENCE ei löytänyt lääkkeitä OG:n pysäyttämiseen, ja näin ollen tie vei puolivälieriin. Vielä kuitenkin on yksi mahdollisuus kääntää kurssi ja näyttää, miksi ENCE on tämän hetken kakkonen maailmassa. Joukkue on ollut monessa turnauksessa aivan kärkikahinoissa, mutta ultimaattinen palkinto eli voitto on vielä livennyt hyppysistä.

Mennäänkö Dustiin?


ENCE ei pelaa ollenkaan Infernoa, joten se on varma banni. Yhtä varma Vitalityn banni on Ancient. Vitalityn suosikkivalinta on Dust2, joka on erittäinen potentiaalinen valinta tälläkin kertaa. ENCEn eilinen esitys huomioiden pölyisessä saattaa hyvinkin olla sauma, johon kannattaa iskeä. ENCE ei toki yleisesti ole missään nimessä huono Dust-joukkue, ja joukkueiden viime kohtaamisessa se nappasi sieltä jopa voiton. Muutoin karttavalikoima enemmän tai vähemmän suosii ENCEä, joten voitto pitäisi omasta karttavalinnasta ilman muuta ottaa. Poikkeuksena on Overpass, jossa takana on neljä peräkkäistä tappiota. ENCEn vahvin kartta on Nuke, jossa Vitalitylla taas ei ole kovinkaan kummoisesti mennyt. Toinen ENCEn hyvä kartta on Mirage, joka sekään ei ole vastustajalta tänä keväänä kovinkaan hyvin mennyt: pahimmillaan käynnissä oli seitsemän kartan tappioputki.

Ennakkoon arvioiden Vitalityn vahvin kortti on Dust2. ENCEn eilisiä otteita on takuuvarmasti scoutattu oikein olan takaa, joten ENCEn olisi ehdottomasti piiskattava itsensä parempaan iskuun perjantai-illaksi. Esimerkiksi normaalisti tulivoimaisen Lotan "Spinx" Giladin pitäisi tällä kertaa pystyä ottamaan enemmän tappoja kuin eilen nähdyt 10. Varsinkin kun ENCE on tässä turnauksessa ollut jonkun verran vaikeuksissa, on Vitalitylla täysin haarukassa karttavoitto vähintäänkin omasta valinnastaan.

Pelivalintamme:

Yli 2,5 karttaa @2.01

Huti
Fansbet - Lue arvostelu

2.01

Fansbet - uusi 200% jättibonus jopa 1500€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.00

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

2.00

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

2.00

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Vulkanbet - Lue arvostelu

1.94

Vulkanbet - eSportsin ammattilainen tarjoaa hyvät pelikohteet!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Aleksi