CS:GO: Astralis - NIP

BLAST Premier Spring Showdown | Astralis - NIP | 17:30
Kohde sulkeutuu: 30.04.2022 17:30
BLAST Premier Showdownissa on vuorossa välieräottelut. Vappuaattona kello 17:30 kohtaavat tanskalaisjoukkue Astralis ja neljän ruotsalaisen sekä yhden tanskalaisen muodostama NIP. Voittaja pääsee finaaliotteluun tavoittelemaan paikkaa itse BLAST Premieriin. Finaalin vastustaja on jompikumpi otteluparista Heroic–ENCE.Astraliksen HLTV-ranking on 10. Joukkue avasi Showdownin 2–0-voitolla Movistar Ridersista. Tätä karsintaa edeltänyt turnaus oli PGL Majorin Euroopan RMR, josta tanskalaistiimi onnistui lunastamaan paikan majoreiden challengers-vaiheeseen. Voitto irtosi ASG:sta, ENCEstä sekä HEETista, kun taas tappio kärsittiin Playersille ja G2:lle. Toisin sanoen joukkue ylsi juurikin siihen, mitä siltä odotettiinkin. Samanlainen riittävä suoritus nähtiin ESL Pro Leaguessa, kun Astralis lohkokolmosena selvitti tiensä pudotuspeleihin. Pudotuspelien avauskierroksella joukkue päihitti Entropiqin, mutta seuraavaksi vastaan tullut mainion turnauksen pelannut FURIA oli liian kova pala.

NIP puolestaan on rankingin seitsemäs. Showdown ei alkanut lupaavasti, sillä ennakkoon altavastaajaksi kaavailtu Bad News Eagles teki pelistä jännittävän. Avauskartassa NIP oli polvillaan BNE:n suoraviivaisen pelityylin edessä, mutta juonen päästä saatiin kiinni toisessa kartassa. Ratkaisukartta eteni aina jatkoajalle asti, jonka päätteeksi ennakkosuosikki NIP sai juhlia voittoa. Tämänkertaisen vastustajan tavoin joukkue osallistui RMR-peleihin, ja nappasi hyvän kolmossijan. Sama sija tuli Pro Leaguesta, jossa matka päättyi välieräotteluun ENCEä vastaan.

Kolmen kartan peli?


Ottelu pelataan bo3-periaatteella. Kummallakaan joukkueella ei ole yhtä selkeää inhokkikarttaa, joka olisi varma ykkösbanni. Astralis bannaa useimmin Vertigoa ja Miragea, kun taas NIP Dust2:a ja Vertigoa. Vertigo siis ainakin on erittäin potentiaalinen banni. Joukkueiden viime kohtaamisissa Astralis on kuitenkin bannannut ensimmäisenä Ancientia, kun taas NIP Vertigon kaksi kertaa ja Dust2:n kerran.

Tilastokirjoissa Astraliksen yleisin ykkösvalinta Nuke, ja toisena tulee Ancient. Joukkueet ovat pelanneet sitä viime aikoina suunnilleen yhtä paljon samanlaisella voittoprosentilla, joten on kiinnostavaa nähdä, haluaako NIP vieläkin pitää vastustajansa poissa Ancientista. NIP:n viimeaikaiset ykkösvalinnat ovat olleet Overpass–Vertigo–Ancient-akselilla. Astraliksen tiedetään pitävän erityisesti Ancientista, mutta ei myöskään Overpass olisi minkäänlainen järkytys tanskalaisille. Astraliksella on Nukessa paremmat prosentit, joten ainakin siellä etu voisi kääntyä Tanskan suuntaan.

NIP ehkä normaalisti olisi suosikki voittajaksi, mutta viime ottelu ei todellakaan ollut vakuuttavaa tekemistä. Kertoimissa Astralis on tämän ottelun suosikki, muttei mitenkään suurella erolla. Hyvänä päivänä Astralis pystyy voittamaan melkeinpä minkä joukkueen tahansa, ja jos ei aivan voittamaan, ainakin tekemään ottelusta jännittävän. Astraliksen viime aikoina kovia joukkueita vastaan pelaamista otteluista käytännössä kaikissa on tarvittu kolme karttaa. Varsinkin kun yleisesti ottaen vahvempi NIP ei aivan parhaassa vireessä ole ollut, haiskahtaa tämäkin ottelu kolmen kartan peliltä.

Pelivalintamme:

Yli 2,5 karttaa @2.05

Huti
MansionBet - Lue arvostelu

2.05

MansionBet - Talleta 10€ Saat 20€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Betive - Lue arvostelu

2.03

Betive – Tuplaa ensitalletuksesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.00

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

2.00

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Fansbet - Lue arvostelu

1.98

Fansbet - uusi 200% jättibonus jopa 1500€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Aleksi