CHL: Rögle - Frölunda

CHL | Rögle - Frölunda | 4.1.2022 | 20:00
Kohde sulkeutuu: 04.01.2022 20:00
Uuden vuoden toisena arki-iltana Ängelholmin kiekkoylpeys Rögle BK isännöi CHL-välierien 1. osaottelussa sarjan kestomenestyjää: göteborgilaista Frölunda HC:a. Etelä-Ruotsin Intiaanit ovat vieneet Champions Hockey League -tittelin nimiinsä peräti neljä kertaa (2016, -17, -19 ja -20), vaikka sarjaa on pelattu (nykymuodossaan) vasta kuusi kautta. Ennen kaikkea juuri tuosta mainitusta syystä Frölunda on neljästä jäljellä olevasta joukkueesta se voittajasuosikki numero yksi.

Toinen syy göteborgilaisten suosikkiasemaan on Ryan Alan Lasch - Mister CHL. Kolmen viikon päästä ikämiesiän (35) saavuttava yhdysvaltalainen pistenikkari on lyhyen CHL-historian paras pistemies 107 pinnallaan. Lake Forestin miehellä on tilillään nyt yhteensä 70 CHL-peliä, joten pistekeskiarvo on kova: 1,53. Tällä kaudella miehen pistekeskiarvo CHL:ssä on ollut 1,60.

Röglen puolestakin puhuvia seikkoja on: 1) Se on vienyt nimiinsä peräti seitsemän viimeisintä keskinäistä kohtaamista. 2) Rögle pitää tällä hetkellä ykköspaikkaa Ruotsin kotoisessa SHL:ssä. (Toki ottelun vähemmän pelannut Frölunda on vain neljän pisteen päässä.) 3) Joukkueella on hyvä pelituntuma sen pelattua kolme ottelua kahden päivän välein joulun välipäivinä, kun taas peruuntuneeseen Spengler Cupiin ilmoittautunut Frölunda ei ole pelannut peliäkään sitten joulukuun 11. päivän.

Tässä välierien ensimmäisessä osaottelussa puntit tuntuvat olevan niin tasan vaa'assa, että tähän Catena Arenalla pelattavaan 1. osaotteluun voitaisiin ihan hyvin ottaa vetovalinnaksi vaikkapa X:n, mutta valitaan kuitenkin tähän pienemmän riskin kohdevalinta: Molemmat joukkueet tekevät vähintään kaksi maalia. Se tuntuu turvalliselta siinäkin mielessä, että joukkueiden molemmat syksyn keskinäiset pelit päättyivät sellaisin lukemin, että molemmat onnistuivat vähintään kaksi kihausta tekemään (Göteborgissa 2-3 ja Ängelholmissa 4-3).

Rögle jyrännyt laajalla rintamalla


CHL:n pistepörssin top-20:ssa riittää Röglen miehiä, sillä listan sijat viisi (Ludvid Larsson) , kuusi (Lucas Ekeståhl Jonsson, kahdeksan (Adam Tambellini) ja 12 (Leon Bristedt) ovat ängelholmilaisten hallussa. Etenkin CHL:n puolustajien pistekärki, Tepsistäkin tuttu Ekeståhl Jonsson pelaa elämänsä kautta, sillä hän on syksyn ja talven aikana tehnyt tehokasta jälkeä myös SHL-kaukaloissa ollen siellä puolustajien pistepörssin kakkospaikalla. Vain Skellefteån Jonathan Pudas on ollut tehopisteiden valossa tehokkaampi.

Joukkueen 25-vuotias ykkösvahti Christoffer Rifalk on kuudessa pelaamassaan CHL-matsissa päästänyt maaleja 1,99 keskiarvolla.

Frölunda & CHL - Oi, mikä pari


Kolmen ja puolen viikon ottelutauosta huolimatta nelinkertainen CHL-mestari Frölunda on varmasti kova pala purtavaksi kotijoukkue Röglelle vuoden 2022 ensimmäisenä tiistai-iltana. Jo viidettä kaikkiaan ja kolmatta perättäistä CHL-mestaruustitteliä havitteleva göteborgilaisryhmä on aina armoton vastustaja, kun on kyse CHL-peleistä. Intiaanit on lisäksi vahvistanut rivejään joulun alla, kun 21-vuotias pakki Mattias Norlinder palasi Pohjois-Amerikasta kolmen NHL- ja AHL-pelin jälkeen takaisin Göteborgiin. Lisäksi Pohjois-Amerikasta tuli toinenkin vahvistus puolustukseen, kun kokenut ja meritoitunut 55 NHL-ottelun Andreas Borgman päätti vaihtaa AHL:n kotimaansa pääsarjaan. Texas Starsin riveissä tällä kaudella pelannut 26-vuotias SHL:n ja AHL:n mestari pelasi viime kaudella 19 ottelua lainalla Porin Ässissä.

Suomen Liigassakin muutamaan otteeseen viihtynyt pistehai Lasch johtaa CHL:n lisäksi myös SHL:n pistepörssiä. 170-senttisen oikean laitahyökkäjän lisäksi Frölundasta SHL-pistepörssin top-20-listalle mahtuu sijaluvulla seitsemän oleva tshekki-keskushyökkääjä Michael Spacek, joka on takonut tehopisteitä 28 ottelussa tasan piste/peli -tahdilla (6+22). Kaiken kaikkiaan jo kahdeksatta kauttaan Frölundan miesten joukkueessa pelaava, Helsingin IFK:stakin tuttu, kokenut Patrik Carlsson metsästää CHL-maalipörssin voittoa tosissaan. Kymmeneen matsiin seitsemän kihausta viimeistellyt 'leftin' hyökkääjä on vain maalin perässä pörssikärki Frederik Tiffelsistä (RB München). Frölundan maalinteko ei lepää pelkästään Carlssonin harteilla, sillä 20-vuotias ja kaksimetrinen Elmer Söderblom on maalipörssissä jaetulla nelospaikalla kuudella maalillaan.

Intiaanien 27-vuotias kanukkimolari Matthew Tomkins on seitsemässä CHL-ottelussaan joutunut antautumaan 15 kertaa, joten hänen päästettyjen maalien keskiarvonsa näyttää lukemaa 2,15.

Röglellä peli-touchia, Frölundalla ei


Yksin Ängelholmin illan mielenkiintoisimmista kysymyksistä on: Miten Frölundan kolmen ja puolen viikon pelituntuman puute (Ruotsin alle 20-vuotiaiden MM-joukkueessa pelanneita Simon Edvinssonia ja Theodor Niederbachia lukuun ottamatta) näkyy ottelussa, kun vastustaja Röglellä taas on alla tiivis kolmen ottelun viikko?

iBet - Tuplaa ensimmäinen talletuksesi 200€ saakka!


Oletko jo tutustunut uuteen iBet vedonlyöntisivustoon? Saat nyt uutena asiakkaana sivustolta 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää iBet arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta lyömään vetoa!
iBet: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››

Pelivalintamme:

Molemmat joukkueet tekevät vähintään 2 maalia @1.74

Osuma
Mobilebet - Lue arvostelu

1.74

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

1.74

ComeOn - Lunasta helppo 100% aina 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.64

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

1.64

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

1.64

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Skoogy Athletics