Davos, miesten 15km (v)

Davos | miesten 15km (v) | 12:40 | 12.12
Kohde sulkeutuu: 12.12.2021 12:40
Sunnuntaina on luvassa seuraava vapaan henkilökohtainen kisa, kun hiihdetään Davoissa. Kisapaikka sijaitsee 1 560 merenpinnan yläpuolella, joten hyvää hapenottokykyä tarvitaan. Kisasta on odotettavissa jälleen kerran norjalaisten juhlaa. Kovimman haasteen norjalaisille tarjoaa todennäköisesti Bolshunov . Kisaan löytyy yksi hyvä H2H-pelikohde tässä vaiheessa, sillä Bet365 tarjoaa Novakin voitolle peräti 1,83 kertoimen. Omasta mielestä tässä on hieman ”ilmaa”, sillä oma rajakertoimeni kohteeseen on 1,60.Norjalaisten dominointia


Lillehammerin vapaan kisa viime viikonloppu oli norjalaisten juhlaa, sillä peräti 10 norjalaista sijoittui 12 parhaan joukkoon. Voittoon hiihti olympiavoittaja Simen Hegstad Krüger, joka kävi tiukan taistelun voitosta Hans Christer Holundin (+2,1s) kanssa. Norjalaisten kolmoisvoiton varmisti Martin Løwstrøm Nyenget (+17,5s). Huonon lumitilanteen takia rataa jouduttiin muuttamaan, joten kisa käytiin normaalia huomattavasti helpommalla radalla. Täsä osoituksena myös pienet erot, sillä kisan 30:s hävisi voittajalle ainoastaan minuutin ja 15 sekunttia.

Venäläisten panos kisassa oli todella vaisu. Kisan paras venäläinen Denis Spitsov, joka sijoittui kisassa 13:nneksi. Viime kauden maailmancupin kokonaiskilpailun voittaja Aleksandr Bolshunov oli kisassa vasta 14:s, häviten voittajalle peräti 44 sekunttia. Suomen Iivo Niskanen keskeytti kisan puolimatkan jälkeen huono suksen takia. Kisan paras suomalainen oli 25:nneksi sijoittunut Perttu Hyvärinen.Samat tutut suosikit


Davosin 15 kilometrin vapaan henkilökohtainen kisa on yksi kiertueen klassikoista. Davosissa on hiihdetty maailmancupia jo vuodesta 1972 lähtien. Viime vuonna norjalaisten poissaollessa voittoa juhli Bolshunov.

Mielestäni olisi melkoinen yllätys, mikäli voittaja tulisi yllä olevan porukan ulkopuolelta. Kisan musta hevonen on Maurice Manificat, joka on vapaan spesialisti ja lisäksi ranskalainen on aina viihtynyt Davosissa. Lillehammerissa vapaan kisassa 35-vuotias Manificat sijoittui 10:nneksi. Miehellä on peräti kaksi maailmancup-voittoa ja yhteensä kuusi palkintopallisijoitusta Davosissa. Erikoiskohteita kisaan on vielä niukasti tarjolla, mutta kannattaa pitää silmällä sijavetoja ja laittaa betsi Manificatille, jos alla oleva rajakerroin ylittyy:

- Mikäli Manificatin TOP3-sijoituksesta saa yli 4,50 kertoimen.
- Mikäli Manificatin TOP6-sijoituksesta saa yli 2,00 kertoimen.

Novakilla vahva startti kauteen


Tshekin 25-vuotias Michail Novak on aloittanut maailmancup-kauden komeasti olemalla henkilökohtaisilla matkoilla 16:s, 5:s ja 5:s. Lisäksi Rukan vapaan osuusajoissa Novak piti toisinta vikkelintä vauhtia ladulla. Aleksei Chervotkin päihitti Lillehammerissa tshekkiläisen kymmennyksellä, mutta uskon, että tämä johtui enemmän helposta latuprofiilista. Chervotkin uran parhaat hiihdot ovat tulleet perinteisellä, joka on miehen vahvempi hiihtotapa. Bet365 on arvoinut kohteen tasabookiksi, mutta omissa papereissa Novakin pitäisi olla tässä parissa suosikki. Oma rajakertoimeni Novakin H2H-voitolle on 1,60.

Rabona - 200€ tervetuliaisbonus tarjolla!


Oletko tutustunut aikaisemmin Rabona vedonlyöntisivustoon? Uutena pelaajana saat nyt 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää Rabona arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta pelaamaan.
Rabona: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››

Pelivalintamme:

Novak vs. Chervotkin: 1 @1.83

Bet365 - Lue arvostelu

1.83

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Jykke-setä