Oberstdorf, 15 km (v), yhteislähtö: Denis Spitsov - Iivo Niskanen

Oberstdorf, 15 km (v), yhteislähtö | Denis Spitsov - Iivo Niskanen | 31.12.2021 | 13:55
Kohde sulkeutuu: 31.12.2021 13:55
Iivo Niskanen on loistavassa alkukauden kunnossa. Mitään muuta johtopäätöstä ei voi vetää siitä, että mies on voittanut molemmat maailmancupin normaalimatkan kilpailut, jotka hän on hiihtänyt maaliin asti.

Denis Spitsov ei puolestaan ole vielä suuremmin säväyttänyt, vaikka venäläinen ihan kelpo suorituksiin onkin pystynyt. Oberstdorfin helpohkolla baanalla erot jäänevät pieniksi, mikä ei sinällään ole Niskasen menestysmahdollisuuksien kannalta erityisen hyvä juttu.

Suomalaisella on kuitenkin ehdottomasti mahdollisuudet Spitsovin päihittämiseen. Hyvin lähellä tasabuukkia olevassa kohteessa Niskasen saama prikulleen kahden kerroin riittää nipin napin pelivalintaan - joissakin vedonlyöntiyhtiöissä hänet on asetettu mielestäni ansaitusti suosikin asemaan.Niskas(t)en suoritus Lenzerheiden perinteisessä väliaikalähdössä oli suvereeni. Iivo saavutti 19,3 sekunnin eron toiseksi sijoittuneeseen Aleksander Bolshunoviin, Pål Golberg hävisi jo yli 25 ja Johannes Hösflot Kläbo yli 34 sekuntia.

Suuria eroja alleviivasi kuudenneksi sijoittuneen Francesco De Fabianin lähes minuutin takamatka Niskaseen. De Fabiania seurasi seitsemänneksi päätynyt Spitsov, tappio voittajaan 55,7 sekuntia.Sinällään Lenzerheidesta voi vetää harvinaisen vähän johtopäätöksiä uudenvuodenaattoon. Ensinnäkin Sveitsissä tapahtumia sävytti niin miesten kuin naistenkin kilpailussa lumisade, mikä ei ainakaan haitannut Iivon ja hänen Kerttu-siskonsa triumfia. Lisäksi hiihdettiin siis perinteistä väliaikalähdöllä, kun nyt mennään vapaata yhteislähdöllä.

Letkahiihtoa luvassa


Oberstdorfin vastaavat Tour de Skin kilpailut ovat olleet varsinkin miesten puolella melkoista letkahiihtoa, jossa urheilijoilla ei ole liikaa tilaa edetä. Erojen tekeminen etenkin miesten puolella on todella hankalaa, ja tämähän on synonyymi Kläbon unelmakisasta. Mies onkin asetettu jättisuosikiksi, jolle voisi etukäteen ajateltuna pistää hanttiin vain Bolshunov, tuskin hänkään.

Iivo Niskasen kannalta moinen tapahtuma on normaalimatkojen osalta jokseenkin painajainen. Vapaalla hänestä ei ole irtiottajaksi, mutta toisaalta kunto on siinä määrin erinomainen, ettei hän ihan helpolla myöskään letkasta tipahda.Spitsovia on juuri nyt vaikeaa keksiä suosikiksi tässä parissa. Marraskuun puolivälissä mentiin Oloksella sama matka samalla tekniikalla, joskin väliaikalähdöllä. Niskanen voitti kisan ja päihitti Spitsovin lähes puolella minuutilla.

Viime vuoden Tourilla kulki kovaa


Tämän jälkeen Spitsov oli Lillehammerissa vapaan viidellätoista 13:s ja Davosissa samalla matkalla 11:s. Nämäkin kisat mentiin väliaikalähdöllä. Kauden toistaiseksi paras maailmancupin tulos on siis tullut varsin yllättäen perinteisellä - uran tähtihetkistä suurin osa on vapaan saavutuksia.

Niistä mainittakoon viime vuoden Tourilla takaa-ajossa hiihdetty nopein osuusaika, Toblachin vapaan väliaikalähdön kakkossija sekä loppunousun kiipeäminen kaikkein vauhdikkaimmin. Nämä suoritukset siivittivät osaltaan miehen koko Tourilla kolmanneksi.

Viime kauden vireessä hän ei kuitenkaan vielä ole ollut. Lillehammerin viestissäkään oma osuus ei mennyt aivan kärkivauhtia. Spitsov hiihti kolmannella osuudella neljänneksi nopeimman ajan häviten Hans Christer Holundille 12,5 sekuntia. Toki vastassa oli kauttaaltaan tekijämiehiä, kuten Simen Hegstad Krüger & Artem Maltsev.


En väitä Niskasen kerrointa miksikään superkohteeksi. Mukava jännityksen lisääjä on kuitenkin kyseessä, ja määrittelen itse hänet niukkaakin niukemmaksi suosikiksi tässä parissa.

Pelivalintamme:

Iivo Niskanen sijoittuu paremmin kuin Denis Spitsov @2.00

Huti
Bet365 - Lue arvostelu

2.00

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Pinnacle Sports - Lue arvostelu

1.925

Hyödynnä alan parhaat kertoimetLue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.8

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä