Val di Fiemme, miesten 15 km (v); yhteislähtö: Denis Spitsov - Sjur Röthe

Val di Fiemme, miesten 15 km (p); yhteislähtö | Denis Spitsov - Sjur Röthe | 04.01.2021 | 16:25
Kohde sulkeutuu: 04.01.2022 16:25
On taas aika Kansainvälisen hiihtoliiton hienon lanseerauksen, kuuluisan Val di Fiemmen loppunousun Alpe Cermisin. Sitä on kivuttu Tour de Skin historian alusta lähtien, ja olisi vaikeaa kuvitella kiertueen huipentuvan jollain muulla tavoin.

Sjur Röthe on ollut osallistuessaan erinomainen loppunousussa. Hän sijoittui sekä vuonna 2019 että 2020 päätösetapilla toiseksi Simen Hegstad Krügerin takana. Krüger on jo lähtenyt tämän vuoden turneelta.

Erittäin hyvin on toki kiivennyt myös Denis Spitsov, joka oli noin vuosi sitten nopein. Silloin Röthe ei puolestaan ollut mukana, kuten eivät olleet pohjoismaalaiset ylipäätään.

Siksi Spitsovin suorituksesta ei tuolloin voi tehdä täysimääräisiä päätelmiä. Näkisin Röthen kertoimen oikeinkin hyväksi, sillä kyllä hän yli 40 prosentin todennäköisyydellä Spitsovin tässä päihittää.Tourin tämänkertainen kokonaistilanne on hyvin tasainen, paitsi ykkössijan osalta. Johannes Hösflot Kläbo johtaa kahden minuutin erolla seuraavaan, ja hän onkin ainoa hiihtäjä, jonka suoriutumista päätöstapilla pitää miettiä kokonaistilanteen kannalta.Voi ajatella niin, että Kläbo passailisi ja ottaisi varman päälle, jotta Tour de Skin voitto varmistuu. Toisaalta viimeistään maanantai osoitti ylivoimaisella yhteislähtökisan voitolla miehen olevan sellaisessa hirmukunnossa, että mieli tekee varmasti kisata tosissaan kärkisijoista tässä noususpektaakkelissakin.

Aiempina vuosina Kläbo ei ole onnistunut päätöskisassa hyvin, mutta toisaalta hän on kahdessa vuodessa mennyt kokonaisvaltaisena hiihtäjänä paljon eteenpäin.Spitsov lähtee viimeiseen kisaan seitsemäntenä, ja eroa neljäntenä ja viidentenä oleviin Pål Golbergiin & Erik Valnesiin on näennäisen paljon. 45-50 sekunnin takamatka on kuitenkin ehdottomasti venäläisellä kirittävissä kiinni.

Tour on Röthelle hankala


Röthelle Tourin rakenne on hankala. Vapaan normaalimatkojen erikoismiehelle ei ole tarjolla montaa mahdollisuutta loistaa varsinkaan tällä kertaa, kun sprintit muodostivat kolmasosan kaikista kilpailuista. Niinpä Röthe onkin kokonaistilanteessa vasta 18:ntena. Kirjaimellista nousua tulee paljon, sijoituksissakin. Hän tullee päätymään ainakin lähelle kymmenen kärkeä.

Norjalaiselle tärkeintä on kuitenkin varmasti saavuttaa täydet maailmancupin pisteet ja palkintorahat tästä päätöskisasta. Kelpo kunnossa mies on, sen riitti osoittamaan kolmas sija Oberstdorfin vapaan yhteislähdössä. Myös muut tämän kauden "leipälajit" ovat kulkeneet kelpo tavalla, vaikka Lillehammerin yhdeksäs ja Davosin kuudes sija eivät välttämättä valtavasti säväytäkään.

Spitsov on nousukunnossa


Spitsov ei puolestaan maailmancupin alkukaudella onnistunut ihan totutulla tavalla. Lillehammerissa hän oli 13:s ja Davosissa 11:s. Asiat ovat lähteneet Tourin aikana vähitellen parempaan suuntaan, ja tämä on tapahtunut melko yllättävästi. Sijoitukset perinteisen normaalimatkoilla (7:s ja 4:s) ovat olleet parempia kuin vapaalla (11:s). Suurin osa maailmancupin parhaista tuloksista on kuitenkin tullut vapaalla.

Loppunoususta vielä. Vuonna 2020 Röthe oli hieman yli 12 sekuntia Spitsovia nopeampi, vuotta aiemmin ero oli norjalaisen eduksi lähes tasan minuutti.


Jo pelkästään nämä aikaisempien vuosien nousunoteeraukset tekevät Röthen kertoimista ehdottomasti pelattavia.
Runsaan kohde- ja lajivalikoiman omaava ComeOn! tarjoaa uudelle asiakkalle 100% bonuksen 300€ asti, jolloin saat 150€ talletuksella 300€ pelirahaa. Lue lisää ComeOnin! bonuksesta täältä tai siirry suoraan hakemaan markkinoiden yksi isoimmista talletusbonuksista tästä!

Pelivalintamme:

Sjur Röthe sijoittuu paremmin kuin Denis Spitsov @2.62

Osuma
Bet365 - Lue arvostelu

2.62

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.6

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

2.6

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

2.6

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

2.55

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä