Nyrkkeily: Dereck Chisora - Joseph Parker

Julkaistu: 30.04.2021 00:01

Nyrkkeily: Dereck Chisora - Joseph Parker
Nyrkkeily | Dereck Chisora - Joseph Parker | 00:30 | 02.05.2021
Viikonlopunna nähdään kovia nyrkkeilyotteluita, ja sunnuntaina aamuyöstä kohtaavat Dereck Chisora ja Joseph Parker. Ottelu alkaa puolenyön jälkeen, ja vetolapulle maistuu alle 10.5 erää!Chisora on raskaansarjan uranuurtaja


Dereck Chisora on varmasti tuttu nimi jokaiselle nyrkkeilyn raskasta sarjaa seuraavalle. 42-vuotias britti-iskijä on otellut painoluokan huipulla jo vuosien ajan, ja moni muistaakin hänet varmasti vuoden 2011 ottelusta Suomen ykkösnimeä, Robert Heleniusta vastaan. Vaikka ura on jo loppusuoralla, on mies edelleen vaikea vastus kovemmillekin nimille. Uralla on tullut 32 voittoa, joista 23 tyrmäyksellä, sekä 10 tappiota, lähinnä huippunimille, kuten Tyson Fury, Dillian Whyte sekä Kubrat Pulev.

Edellisen kerran Chisora nähtiin kehässä viime vuoden lopulla, kun lokakuun lopussa kohdattiin voittamaton Oleksander Usyk. Ukrainalainen vastustaja oli voittanut aiemmin mm. Chisoran maanmiehen, pitkän ja hienon uran tehneen Tony Bellewin. Chisora aloitti ottelun hienosti, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän Usyk onnistui löytämään oman tahtinsa, ja nappasi voiton tuomariäänillä.

Tappio oli ensimmäinen sitten vuoden Dillian Whytelle vuonna 2018 kärsityn tyrmäystappion, kun välissä oltiin napattu voitot Senad Gashista tuomariäänin, sekä Artur Szpilkasta ja David Pricestä tyrmäyksellä/teknisellä tyrmäyksellä.

Chisoran ottelutyyli perustuu vahvasti kovaan paineeseen. Moni kovakin vastustaja on lahonnut vaarallisen iskijän edessä, kun väkivahva ja vähemmän taktinen britti on tullut iholle jakamaan iskuja.Parker hakee paikkaansa huipulla


Joseph Parker on virkaveljeään huomattavasti tuoreempi tapaus, mutta nyt ollaan kuitenkin samalla tasolla ottelemassa. Kun Chisora otteli Hartwall Areenalla Heleniusta vastaan 2011, ei Parkerin ammattilaisura ollut alkanutkaan. Uuden Seelannin ykköspugilisti on tehnyt hienon tien kohti raskaansarjan huippua, ja hän tulee taatusti pyörimään kärkikahinoissa pitkään. 29-vuotiaan rekordi ammattilaisena on 28 voittoa, joista 21 tyrmäyksellä, sekä 2 tappiota.

Miehen uran ainoat tappiot tulivat kummatkin vuonna 2018, eivätkä millekään turhille kavereille. Ensimmäinen tahra rekordiin tuli kyseisen vuoden maaliskuussa, kun jo tuohon aikaan painoluokan top3 ottelijoihin kuulunut huippunimi Anthony Joshua nappasi voiton pistetuomiolla. Parkerin paras menestys tuli ottelun keskivaiheilla, kun eristä 5-9 tämä voitti 4/5. Tappio oli kuitenkin selviö, kun ensimmäiset neljä, ja viimeiset kolme erää hävittiin. Tappioputki kasvoi kahteen, kun Dillian Whyte nappasi tuomariston päätöksellä voiton lukemin 114-111.

Tappioiden jälkeen Parker on käynnistänyt uuden voittoputken. Alexander Flores, aikanaan Wladimir Klitschkon kohdannut Alex Leapai, Shawndell Winters sekä Junior Fa jäivät miehelle kakkoseksi, ja ainoastaan Fa:ta vastaan ottelu näki täyden ajan.

Parkerilta löytyy voitto myös yöllä Yhdysvalloissa PPV-tapahtumassa taistelevasta Andy Ruizista, vaikka moni näki Ruizin voittaneen ottelun. Parker on erittäin tyrmäysvoimainen ottelija vastustajansa tapaan, ja vahvuudet ovat puhtaasti voimassa ja tykkää myös antaa vastustajalle painetta. Vastakkain ovatkin siis hyvin samankaltaiset ottelijat.
Jompikumpi tyrmää tässä koitoksessa!


Ottelun vetovalinnaksi napataan alle 10.5 erää. Vastakkain ovat hyvin samanlaiset iskijät, kun voimaa ja röyhkeyttä löytyy, kun taas puhdas tekniikka ja laadukas puolustustyö on jäänyt sivuun.

Chisora on tässä vaiheessa uraa tyrmätty jo melko useaan otteeseen, eikä leuan kestävyys ole huippuvuosien tasolla. Parker antaa ajoittain aiva liikaa tasoitusta kehnon puolustuksensa kustannuksella, kun mies hakee iskuvoimallaan voittoa. Kummankaan puhdas taitotaso ei anna odottaa muutosta tähänkään otteluun, ja mikäli kaksi kovanyrkkistä iskijää vaihtavat tiheään tahtiin iskuja, luultavasti jompukumpi kaksikosta putoaa tässä ennen ottelun täyttä aikaa.
Katsasta päivitetty listauksemme uusimmista vedonlyöntibonuksista! Tarjolla tuhansia euroja ilmaista pelirahaa kaikille vedonlyöjille. Nykyään tarjolla myös paljon vedonlyöntibonuksia ilman kierrätystä. Lue lisää ja katso uusimmat vedonlyöntibonukset täältä >>

Pelivalintamme:

Alle 10.5 erää @2.59

Pinnacle Sports - Lue arvostelu

2.59

Hyödynnä alan parhaat kertoimetLue arvosteluSiirry pelaamaan
Betinia - Lue arvostelu

2.34

Betinia - Lunasta 200€ pelirahaa!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.25

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

2.25

Hyödynnä 100€ ensitalletusbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

2.25

Hyödynnä 100% bonus 100€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
LeoVegas - Lue arvostelu

2.25

LeoVegasilta nyt parannettu 100€ tervetuliaisbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Bethard - Lue arvostelu

2.24

Bethard - Lunasta jälleen 100€ vedonlyöntibonusLue arvosteluSiirry pelaamaan
Betsson - Lue arvostelu

2.17

Hyödynnä Betssonin 100€ vedonlyöntibonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mobilebet - Lue arvostelu

2.13

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

2.13

ComeOn - 150€ talletuksella 300€ pelirahaa!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Saku Kauppi