Egyptin Valioliiga: Al Masry - Al Ittihad

Egyptin Valioliiga | Al Masry - Al Ittihad | 24.12.2021 | 20:00
Kohde sulkeutuu: 24.12.2021 20:00
Kaikki eurooppalaiset jalkapallosarjat pitävät jouluaattona taukoa, mutta futis ei maailmasta lopu silloinkaan. Egyptin Valioliigassa mennään kolmen ottelun voimin.

Iltaottelussa kohtaavat Al Masry ja Al Ittihad. Varsinkin jälkimmäisen otteluissa on nähty alkukaudella paljon maaleja, tasan neljä ottelua kohden. Al Masry on onnistunut välttämään seitsemässä ottelussa tappion, ja sen otteluissa verkko on heilunut noin kahden ja puolen verran per matsi.

Joukkueiden xG-luvutkin puoltavat sitä, että yli 2,5 maalia nähdään useammin kuin kertoimissa annetaan ymmärtää.Perinteinen menestysseura Al Ahly on hallinnut Egyptin liigan alkukautta. Kuudesta ottelusta on kertynyt kuusi voittoa vakuuttavalla maalierolla 18-6, eli keskimääräinen tulos on ollut 3-1.

Jouluaattoillan vierasjoukkue Al Masry on siis onnistunut etenemään tappioitta seitsemän ensimmäistä peliään. Toisaalta saldona on ollut neljä tasapeliä, minkä myötä sijoitus on "vasta" neljäs.

Juuri nyt joukkue on kolmen ottelun voittoputkessa, joskin vastustajat ovat olleet korkeintaan keskikastin ryhmiä. Kaksi viimeisintä pistepottia on irronnut yhden maalin erolla, ja maanantaina taipui vieraspelissä maalein 1-0 Pharco, jonka pelaaja ajettiin ulos 80. minuutilla.

Paljon tapahtui


Al Ittihadilla on takanaan vähintäänkin tapahtumarikas kamppailu. Se johti kotipeliään Ceramica Cleopatraa vastaan puoliajalla jo 4-2, mutta vierailijat tulivat rangaistuspotkumaalilla sekä 87. minuutilla syntyneellä pelitilanneosumalla.Al Ittihadin otteluissa on sattunut ja tapahtunut muutenkin paljon. Kausi myös alkoi 4-4-tasapelillä, ja sillä kertaa oli Al Ittihadin vuoro tehdä hurja kiri. Kotijoukkue Smouha johti tauolla 3-0 ja vielä 68. minuutilla 4-1.

Al Masry on pelaajien markkina-arvoltaan hieman "arvokkaampi" joukkue. Transfermarkt määrittelee arvoksi 6,60 miljoonaa, Al Ittihadille 5,40 miljoonaa euroa. Tähtipelaajaksi voi laskea marokkolaisen Elyes Jelassin, jonka sopimus seuraan ulottuu aina vuoteen 2025 asti.

Illan kotijoukkueen riveissä on jyllännyt koronapandemia, jonka myötä useita pelaajia on ollut karanteenissa. Elokuussa joukkueen riveissä todettiin peräti 16 tartuntaa.

Yli-kertoimet houkuttelevat


Voimasuhteiden arviointi perjantai-iltana on siis vaikeaa. Al Ittihadilla ei vastaavia poissaolohaasteita tällä tietoa löydy.Yleisesti Egyptin Valioliiga ei ole erityisen maalirikas. Sitä kautta myös xG-luvut näyttävät varsin matalilta.

Al Ittihadin otteluissa on siis kuitenkin ollut vilskettä molempien maalien edustoilla. Sen tehtyjen maalien odottama on 18 joukkueen sarjassa neljänneksi ja päästettyjen kolmanneksi suurin. Al Masrylla nämä numerot ovat keskikastia.


Kolmessa neljästä Al Marsyn viime valioliigaottelusta on tehty vähintään kolme maalia. Al Ittihadilla näin on tapahtunut viidesti seitsemässä viimeisimmässä matsissa. Yli 2,5 maalin kertoimet houkuttelevat.
Runsaan kohde- ja lajivalikoiman omaava ComeOn! tarjoaa uudelle asiakkalle 100% bonuksen 300€ asti, jolloin saat 150€ talletuksella 300€ pelirahaa. Lue lisää ComeOnin! bonuksesta täältä tai siirry suoraan hakemaan markkinoiden yksi isoimmista talletusbonuksista tästä!