EHT Tour: Suomi - Tshekki

EHT Tour | Suomi - Tshekki | 18:30 | 28.04.2022
Kohde sulkeutuu: 28.04.2022 18:30
Leijonat on altavastaajana omalla maaperällään pelaavia tsekkejä vastaan, vaikka useimmat bookkerit kertoimillaan muuta antavatkin ymmärtää! Ensimmäistä kertaa Suomea vastaan muuta maata luotsaavan Kari Jalosen suojatit ovat saaneet kourallisen vahvistuksia edellisiin harjoituspeleihin nähden ja kotinurkilla pelattavassa EHT Tourin Czech Hockey Gamesissa se on selkeä ennakkosuosikki myös suomalaisia vastaan!
EHT Tour jatkuu Tshekin Czech Hockey Games-nimisellä neljän kiekkomaan turnauksella, missä Suomen ja Tshekin lisäksi pelaavat Itävalta ja Ruotsi.

Suomi ja Tshekki starttaavat turnauksen omalta osaltaan Ostravar Arenalla torstaina kello 18:30.

Kotikisoihin valmistautuva Leijonat vahvistui parilla olympiavoittajalla, mutta turnaus jää myös väliin osalta avainpelaajia


Jukka Jalosen luotsaamassa Leijonien miehistössä on tällä hetkellä mukana 29 pelaajaa, joista Jalonen valmennustiimeineen testaa sopivaa nippua tulevaan MM-miehistöön. Mukana ei luonnollisesti ole vielä liigafinaaleissa kiekkoilevia Tapparan ja TPS:n kiekkoniiloja saati mahdollisia tulevia NHL-apuja, mutta MM-miehistön runko on joka tapauksessa kartoitettavana.

Tanskaa ja Norjaa vastaan pelatuista tuplamaaotteluista Leijonat onnistui ottamaan niukat voitot rutiinilla, mutta niistä jäi paljon vielä petrattavaa.

Olympiakultaa helmikuussa vuolleista pelaajista mukana on useampi pelaaja ja varmasti lopulliseen MM-miehistöön tuosta nipusta raivaa tiensä moni pelaaja. Uusia nälkäisiä pelaajia on tunkeutumassa kuitenkin mukaan ja heistä ainakin HIFK:n täsmäase, Frölundaan ensi kaudeksi siirtyvä laituri Jere Innala antoi vahvat näytöt Norja-peleissä. Olympiajoukkueessa mukana kakkosveskarina ilman peliaikaa jäänyt Juho Olkinuora torjui myös sekä Tanska- että Norja-peleissä toisen ottelun eikä ainakaan pelannut itseään ulos MM-kisakoneesta.

Uusina naamoina Leijonien leiriryhmään liittyvät olympiakultaa Pekingissä jo voittaneet SKA:n puolustaja Mikko Lehtonen sekä Ilveksessä SM-pronssia viime viikonloppuna saalistanut laituri Marko Anttila. SKA:ssa pelannut Leo Komarov joutuu jättämään EHT Tourin turnaukset Tshekissä ja Ruotsissa välistä kolhujen takia, mistä syystä ”Leksa” missaa myös tulevat MM-kotikisat. Tähänastisessa MM-leiriryhmässä mukana ollut Pelicans-sentteri Hannes Björninen jättää Tshekin turnauksen välistä Norja-pelissä saamansa lievän kolhun takia, mutta liittynee jälleen Leijonien matkaan Ruotsin Beijer Hockey Games -turnaukseen.


Tshekkiä luotsaa kotiturnauksessaan uusi piiskuri - pureeko oma koira?


Tshekin maajoukkueessa tulikasteensa saa uudeksi päävalmentajaksi pestattu Kari Jalonen, jolle kolme kautta Tshekin peräsimessä ollut Filip Pesan joutui tekemään tilaa.

Tshekki on pelannut siltä penkin alle menneiden olympialaisten jälkeen Jalosen alaisuudessa huhtikuun aikana kuusi harjoitusmaaottelua, joissa on kohdannut kahdesti Itävallan, Saksan ja Slovakian. Tsekit kaatoivat molemmissa kohtaamisissa Itävallan (5-1, 4-1) Znojmossa ja Linzissä. Sen jälkeen tsekit kohtasivat kahdesti Saksan peräkkäisinä päivinä Chomutovissa, missä kaatoivat ensin Saksan 6-2 sekä kärsien jälkimmäisessä B2B-pelissä samaisella Rocknet Arenalla sakuille 0-2 tappion. Slovakiaa vastaan olikin sitten jo hankalampaa, sillä ensin Tshekki sai naapureitaan takkiinsa 1-3 Spisska Nova Vesissä ja pari päivää myöhemmin tsekit onnistuivat kaatamaan slovakit vaivoin 4-3 rankkareilla Trencinissä.

Jalonen on peluuttanut avauspeliä lukuunottamatta kaikissa harjoituspelissään ensimmäisessä kärkiketjussaan aisaparina Kometa Brnon sentteriä Petr Holikia sekä Pardubicen laituria Matej Blümelia. Blumelin seurakaveri David Cienciala pelasi myös tuossa ketjussa kolmessa ensimmäisessä pelissä, kunnes Pelicansin Jiri Smejkal vapautui seurapeleistä ja otti välittömästi paikan ykkösnyrkin toisesta laidasta.

Toisessa kärkiketjussa Jalonen peluutti neljässä pelissä Karlovy Varyn sentteriä Jiri Cernochia sekä seurakaveria Ondrej Beranekia oikeassa laidassa. Kolmantena lenkkinä kolmessa ensimmäisessä pelissä luisteli vasemmassa laidassa Vitkovicen Petr Fridrich, kunnes Plzenin parikymppinen Martin Lang piipahti jälkimmäisessä tappioon päättyneessä Saksa-pelissä ja slovakkeja vastaan tuolla tontilla hääräsikin sitten jo Litvinovin Patrik Zdrahal ja Beranek oli korvattu puolestaan Ciencialalla.

Ykköspakkiparina luuti neljässä ensimmäisessä harjoituspelissä Amur Habarovskin Michal Jordan ja JYPin Jan Scotka. Slovakiaa vastaan ei Jordan mahtunut enää Tshekin miehistöön, vaan Scotkan parina Jalonen käytti ensin Jukurien Libor Zabranskya ja jälkimmäisessä pelissä puolestaan Mountfieldin Richard Nedomlelia. Kärppien kovaa taklaava David Sklenicka ja Zabransky liittyivät Tshekin miehistöön mukaan Saksa-peleistä lähtien. Zabransky luuti Saksa-pelit Krejcikin rinnalla, mutta ensimmäisessä Slovakia-pelissä vierelle tuli Scotka ja jälkimmäisen pelin Zabransky huilasi. Plzenin pakkipari Lukas Kanak ja Vojtech Budik ovat viihtyneet yhdessä viimeisimmissä peleissä Tshekin kolmospakkiparissa. Karlovy Varyn Stefan Lukes ja Liberecin Libor Kvaca sekä kerran myös Vitkovicen Ales Stezka ovat torjuneet Tshekin maalissa.

Uusina naamoina Tshekin miehistöön liittyy nyt Ilves-veskari Marek Langhamer, joka ottaa Stezkan paikan. Puolustukseen tulee mukaan Örebron Libor Sulak. Hyökkäyksessä kirmaa tässä turnauksessa puolestaan mukaan tulleet Rapperswilin Roman Cervenka, Frölundan Michael Spacek, Davosin Matej Stransky sekä Oskarshamnin Hynek Zohorna.
Tasaisessa pelissä isäntämaa Tshekki on niskan päällä omalla maanperällään


Vaikka Leijonilla ei vielä harjoituspeleissä toistaiseksi tappioita olekaan, pelit ovat olleet erittäin tasaisia. Kun vastustajana Tshekki tulee olemaan huomattavasti Tanskaa ja Norjaa kovempia ja kun Jalonen suojatteineen kohdataan Tshekin omalla maaperällä tulee ottelusta vieläkin hankalampi. Silti paineet ovat samanlaiset molemmille ja kilpailu pelipaikoista tulee olemaan kovaa, mikä tiivistää myös yhteishenkeä ja virheet putoavat minimiin ja peleistä tässäkin EHT-turnauksessa tulee erittäin tasaisia Itävalta-pelejä lukuunottamatta, mikä tulee olemaan selkeä altavastaaja niin Suomea, Tshekkiä kuin Ruotsia vastaan!


Eikö Lätkäveto Osunut? Saat 20€ Palautusbonuksen!


STS Bet on uusi suomenkielinen vedonlyöntisivusto. Saat nyt sivustolta jääkiekko-otteluun iskemäsi panoksen takaisin bonuksena, jos veikkaamasi ottelu ratkeaa jatkoajalla ja vetosi häviää! Kampanja on voimassa NHL, Liiga, KHL sekä Liiga peleissä. Tutustu sivustoon STS Bet arvostelustamme tai siirry suoraan alta lunastamaan tarjous!
STS Bet: siirry sivustolle & veikkaa lätkää >>


Pelivalintamme:

Tshekki ML @1.97

Huti
Mr Green - Lue arvostelu

1.97

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Fastbet - Lue arvostelu

1.95

Lunasta Fastbetiltä 50€ vedonlyöntibonuksia!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
iBet - Lue arvostelu

1.91

iBet - Lunasta 100% talletusbonus 200€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
STS Bet - Lue arvostelu

1.9

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Fansbet - Lue arvostelu

1.9

Fansbet - uusi 200% jättibonus jopa 1500€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Rolle-setä