Paavo Nurmi Games: Elina Lampela - Wilma Murto

Julkaistu: 08.06.2021 11:54

Paavo Nurmi Games: Elina Lampela - Wilma Murto
Paavo Nurmi Games | Elina Lampela - Wilma Murto | 8.6.2021 | 19:25

Paavo Nurmi Gamesin ”pääpäivä” tarjoaa paljon mielenkiintoista seurattavaa kansainvälisestä näkökulmasta mutta myös suomalaisten sisäisiä otatuksia. Yksi kiinnostavista elementeistä on vuosimallin 1998 ikätoverusten Elina Lampelan ja Wilma Murron kisaaminen naisten seiväshypyssä. Ylen TV2 näyttää kilpailutapahtumat suorana lähetyksenä.

Tämä kaksikko kohtaa jo kolmatta kertaa samalla Paavo Nurmen stadionilla muutaman viikon sisällä. Toistaiseksi kaksintaistelut ovat menneet Lampelan eduksi, mutta Murrolla on kerrointaan suuremmat mahdollisuudet olla tiistaina parempi.Kevään avaus tapahtui 22. toukokuuta Wilma Murron valmentajan Jarno Koivusen kutsukilpailuissa. Tuolloin Lampela meni yli 453:sta kolmannella yrityksellään ja teki samalla ennätyksensä. Murron oli tyytyminen pudotuksiin kyseisistä korkeuksista. Hänen tulos oli kolmannella läpäisty 443.

Näyttämö oli sama viikko sitten, kilpailuna tällä kertaa Tilastopajacup. Lampela meni kaikki korkeudet 440:een asti yli ensimmäisellään. Kun Murto pudotti kerran 445:stä, siirsi hän kisavoittoa hakiessaan muut yritykset 450:een. Ne eivät onnistuneet, kun taas Lampela selvitti jälleen kolmannellaan 450. Ero tuloksissa oli siis selkeä: Lampela 450, Murto 430.

Elämänsä kunnossa


Lisäksi Lampela teki molemmissa mainituissa kilpailuissa kelpo yrityksiä 460:stä. Hän on selvästi elämänsä kunnossa. Monenlaisia vaiheita läpikäynyt Oulun Pyrinnön edustajia ylitti 416 jonkin sortin läpimurtovuonnaan 2015, mutta sen jälkeen mentiin aina vuoteen 2018 asti ennen kuin seuraava ylitys yhtä korkealla olleesta rimasta tapahtui.Viime vuonna tapahtui suuria edistysaskeleita. Silloinen ennätys 450 tuli kesäkuussa Somerolla samassa kilpailussa, jossa Murto ylitti 460. Kolmessa muussakin kilpailussa meni Lampelalla vähintään 440.

Aivan yhtä paljon erilaisia ikäviäkin käänteitä on ehtinyt mahtua Murron urheilu-uraan. Paluu Koivusen valmennukseen ja suhteellisen terveenä pysyminen johtivat hyvään hallikauteen 2020, jolloin ylittyi kahdesti 460.Salon Vilppaan hyppääjä ehti kuntoutua heinäkuun alun pienestä polvioperaatiosta kilpailemaan nopealla aikataululla. Loppukesällä tulokset jäivät kuitenkin ymmärrettävästikin vielä hieman matalammalle tasolle.

Viime talven yleisurheilun hallikausi oli Murrolta tuloksellisesti Lampelaa merkittävästi parempi. Murto ylitti kahdessa kilpailussa kolmesta vähintään 451, Lampelan viiden kisan paras noteeraus jäi 436:een.

Trendi on ollut viime viikkoja lukuun ottamatta Murto-painotteinen


On syytä huomioida, että Murto hyppäsi Koivusen kutsukilpailussa vain 12 askeleen vauhdilla, mikä laskee tuloksenteon odotusarvoja merkittävästi.


On totta, että Lampela on ollut näissä kahdessa ulkoratakilpailussa parempi. Esimerkiksi viimeisen puolentoista vuoden ajalta trendi on kuitenkin ollut vahvasti kallellaan Murron suuntaan. Hänen kuntonsa on hyvä, ja vähitellen se alkanee näkyä myös tulostaululla Paavo Nurmi Gamesissa, joka on olympiarankingin kannalta alkukauden tärkein kilpailu.

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!

Pelivalintamme:

Elina Lampela-Wilma Murto 2 (Murron parempi loppusijoitus) @2.8

LeoVegas - Lue arvostelu

2.8

LeoVegasilta nyt parannettu 100€ tervetuliaisbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.8

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

2.8

Hyödynnä 100€ ensitalletusbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

2.8

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

2.8

Hyödynnä 200% bonus 200€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä