CS:GO: BIG Academy - KOVA

Elisa Invitational Spring 2022 | BIG Academy - KOVA | 19:00
Kohde sulkeutuu: 31.05.2022 19:00
Elisa Invitational Spring 2022 on päässy vauhtiin, ja sveitsiläisellä systeemillä pelattavassa alkusarjassa pelataan toista ottelukierrosta. Tiistaina noin kello 19 saksalainen BIG Academy iskee yhteen suomalaisjoukkue KOVAn kanssa. Joukkueet kohtaavat, sillä kumpikin kärsi tappion avausottelussaan. Ottelu pelataan paras kolmesta -periaatteella.

BIG Academy osallistuu samanaikaisesti myös toiseen turnaukseen, jossa sillä pitäisi olla bo1-ottelu tunti ennen KOVA-ottelua. Jos joukkue osallistuu tähän otteluun suunnitellun mukaisesti, Invitational-ottelu mahdollisesti viivästyy tai jopa siirtyy.BIG Academyn HLTV-ranking on 86. Kuten nimikin jo kertoo, on kyseessä BIG:n akatemiajoukkue. Kokemustakin joukkueessa kuitenkin, on sillä pari kuukautta sitten joukkueeseen siirretty Nils "k1to" Gruhne pelasi kaksi vuotta isäntä-BIG:ssä. Invitationalin avauksessa vastaan asettui BLUEJAYS, joka oli lopulta vahvempi lukemin 2–1. Joukkue osallistuu tällä hetkellä myös akatemiajoukkueiden väliseen WePlay Academy Leagueen, joka on tähän mennessä sujunut mainiosti. Takana on neljä voittoa suurempien ja pienempien joukkueiden akatemiajoukkueista, ja ainoa tappio on tullut Astralis Talentille. Juniorijoukkueiden keskuudessa kyse on siis kovasta tekjästä. Paikka Elisa Invitationalissa varmistui Contenders-vaiheessa, jonka loppusijoitukseksi tuli 3–5. Voitto irtosi Enterprisesta, PROSPECTSista sekä tämänkertaisesta vastustajasta KOVAsta, kun taas tappio tuli Hellslayersille.

KOVAn tämänhetkinen rankingsijoitus on pykälää heikompi 87. Invitational käynnistyi 1–2-tappiolla Finestille. Joukkue on samaan aikaan osallistunut suomalaisjoukkueiden väliseen Elisa Open Finlandiin, josta heltisi turnausvoitto. Suomi-pelit ovat aiemminkin tänä vuonna sujuneet voitokkaasti, joten voidaan puhua Suomen ykkösjoukkueesta. Invitational-paikka lunastettiin Contenders-vaiheen sijoituksella 6–8. Voitot Astralis Talentista, Anonymosta ja Hellslayersista sekä tappiot 777:lle ja BIG Academylle riittivät varmistamaan jatkopaikan. Takana on myös esimerkiksi Pinnacle Cup, jossa loppusijoitus 32 joukkueen joukosta asettui puolen välin tienoille. Group play -vaiheessa KOVA otti hienon päänahan SKADEsta, mutta tappiot Anonymolle, Into the Breachille ja Trickedille tarkoittivat kotimatkaa.

Karttavoitto kummallekin?


KOVAlle ei Dust2 kelpaa, joten sitä ei ainakaan tiistai-iltana nähdä. BIG puolestaan on viime aikoina bannannut erityisesti Infernoa, mutta pidemmällä aikavälillä myös Miragea on poistettu. Joukkueiden viime kohtaamisessa huhtikuussa juurikin Dust2 ja Inferno olivat ykkösbannit. Viimeksi KOVA valitsi Nuken, joka onkin joukkueen ehdoton paraatikartta. Aiemmin keväällä suomalaisilla oli siellä 10 voiton putki menossa, jonka aikana kaatuivat esimerkiksi Into the Breach ja SKADE. BIG:n lempivalinta olisi Dust2, mutta sen valitseminen ei KOVAa vastaan ole mahdollista. Viime kohtaamisessa saksalaiset päätyivät valitsemaan Overpassin, jonka he myös voittivat selkeällä erolla. Muita vaihtoehtoja pohtiessa Ancient tuntuu epätodennäköiseltä valinnalta, sillä BIG on pelannut siellä äärimmäisen vähän. Vertigo sen sijaan on mahdollinen vaihtoehto. Overpass on kuitenkin KOVAlle selkeästi heikompi kartta, joten BIG mitä luultavimmin päätyy jatkamaan sillä linjalla.

Jos ja kun samalla linjalla jatketaan, on kummallakin joukkueella oman karttavalintansa voitto ehdottomasti hyppysissä. KOVA Nuke-spesialistina on suosikki omaan valintaansa, kun taas BIG pelaa Overpassia vastustajaansa paremmin. Näin ollen ilmassa tuoksuu vahvasti kolmen kartan peli.

Pelivalintamme:

Yli 2,5 karttaa @2.00

Osuma
STS Bet - Lue arvostelu

2.00

STS Bet - Hyödynnä 100 € vedonlyöntibonus helpolla kierrätysvaatimuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

2.00

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
William Hill - Lue arvostelu

2.00

William Hill - Nappaa 100€ riskitön veto!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Vulkanbet - Lue arvostelu

1.97

Vulkanbet - eSportsin ammattilainen tarjoaa hyvät pelikohteet!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Neo.bet - Lue arvostelu

1.88

Neo.bet - Lunasta 200% bonus vedonlyöntiin!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Aleksi