CS:GO: KOVA - temp

Elisa Open Finland | KOVA - temp | 16:00
Kohde sulkeutuu: 29.05.2022 16:00
Sunnuntaina pelataan Elisa Open Finland Season 2:n finaali, joten suomalaisen CS:GO:n ystäville on luvassa viihdettä. Ottelussa vastakkain ovat KOVA ja temp. Kumpikin on finaalipaikallaan varmistanut paikan Elisa Invitational Fall 2022 Contenders -peleissä, joten ottelussa pelataan ennen kaikkea maineesta sekä tietysti rahapalkinnosta. Ottelu alkaa noin kello 16, ja se pelataan bo3-periaatteella.KOVA löytyy HLTV-rankingista sijalta 83. Se nappasi finaalipaikan itselleen lopulta melko vaivattomalla 2–0-voitolla Conquerista. Joukkueella on henkisesti ja pitkälti myös käytännössä Suomen ykkösjoukkueen titteli hallussa, mistä yhtenä osoituksena on Elisa Open Finlandin edellisen kauden voitto helmikuussa. Elisa Openin lisäksi KOVAlla on toinenkin turnaus, Elisa Invitational, tällä hetkellä menossa. Siellä on avausottelu Finestiä vastaan pelattu: KOVA oli vahvempi Ancientissa, mutta vastustaja oli parempi Overpassissa ja Infernossa. Invitationalin Contenders-vaiheessa joukkue lunasti jatkopaikan voitoilla Astralis Talentista, Anonymosta ja Hellslayersista. Viimeisimpänä pelattujen turnauksien joukossa on myös Pinnacle Cup III, jossa 32 tiimin joukossa päädyttiin sijalle 16–18. Siellä Anonymo, Into the Breach ja Tricked olivat liian vahvoja vastustajia, mutta hieno päänahkakin otettiin, kun SKADE kaatui 2–1. KOVAlla on tältä keväältä muutama hyvä vähintäänkin yhden kartan voitto kansainvälisesti hyvästä vastustajasta, ja suomalaisjoukkeidenkin väliset ottelut ovat olleet voitokkaita, joten joukkue on tällä hetkellä Suomen vahvin kandidaatti haastamaan kansainvälisillä kentillä.

Temp puolestaan on melko tuore joukkue, jolla ei tällä hetkellä ole sijoitusta. Temp avasi Elisa Openin 2–0-voitolla Bobista. Aloittelevista pelaajista ei kuitenkaan missään nimessä ole kyse, sillä joukkueessa on muun muassa mukana ENCEstä tuttu Katowice-finalisti Aleksi "allu" Jalli. Toinen monille varmasti tuttu pelaaja on HAVUssakin pelannut Lasse "ZOREE" Uronen. Tämä uusi kokoonpano aloitti kilpapelit helmikuussa majoreiden Euroopan avoimissa karsinnoissa, joissa joukkue parhaimmillaan selvitti tiensä satojen joukkueiden joukosta 64 parhaan joukkoon. Temp oli mukana myös suomalaisjoukkueiden välisessä Pelaajat Series Springissä, jossa sen pelit päättyivät alkulohkoon: saldona oli voitto ja tappio Omapeliä vastaan sekä tappio tämänkertaiselle vastustajalle KOVAlle. Kovia tuloksia tai näyttöjä ylipäätään ei tempillä vielä ole, mutta joukkueessa on sen verran kokemusta maailman huipultakin asti ja valmentajana ENCEä aikanaan valmentanut Slaava "Twista" Räsänen, joten jossakin vaiheessa tältä joukkueelta voidaan nähdä hienojakin suorituksia.

KOVA vahva suosikki


KOVA ei tunnetusti pelaa Dust2:a, joten sen voi poistaa karttaspekulaatioista. Temp puolestaan on otteluissaan bannannut Vertigoa ensimmäisenä. KOVAn ehdoton suosikkikartta on Nuke, jossa joukkue on kevään aikana ollut erinomaisessa kansainvälisessä vireessä: parhaimmillaan käynnissä on ollut peräti 10 kartan voittoputki, jonka aikana muun muassa Into the Breach ja SKADE joutuivat tunnustamaan suomalaisjoukkueen paremmakseen. Tempissäkin on sen verran kokemusta, että Nuke kyllä luonnistuu, mutta KOVA on silti näyttöjensä perusteella ehdoton voittajasuosikki siellä. Tempistä ei varsinkaan bo3-otteluista löydy juurikaan dataa, mutta erityisesti Mirage haiskahtaa potentiaaliselta valinnalta: temp valitsi sen viime ottelussaan, ja lisäksi se valikoitui pelattavaksi kartaksi joukkueiden viime kohtaamisessa. Kartta oli varsin tasainen, sillä se päättyi KOVAn 16–13-voittoon.

Oli tempin valinta oikeastaan mikä tahansa, on KOVA silti selkeä suosikki. Vaikkakin temp on nimekäs, on se joukkueena tuore, eikä kilpaotteluita ole kovinkaan montaa takana. Temp ei ole ensimmäisissä otteluissaan todellakaan tehnyt ihmeitä, eikä sellaisia toisaalta ole varmasti odotettukaan. KOVAn pitäisi siis silkalla rutiinilla hoitaa homma kotiin tänäänkin. Sen hyvän tason, jota KOVAlta on keväällä nähty, pitäisi riittää kahteen karttavoittoon kehitysvaiheessa olevaa vastustajaa vastaan.

Pelivalintamme:

Lopputulos: 2–0 @2.31

Huti
Vulkanbet - Lue arvostelu

2.31

Vulkanbet - eSportsin ammattilainen tarjoaa hyvät pelikohteet!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Aleksi