Melbournen ATP250-turnaus: Emil Ruusuvuori - Norbert Gombos

Melbournen ATP250-turnaus | Emil Ruusuvuori - Norbert Gombos | 03.01.2022 | 05.00
Kohde sulkeutuu: 03.01.2022 05:00
Emil Ruusuvuoren ranking (ATP-95) ei aivan riittänyt suoraan pääsarjapaikkaan Melbournen ATP250-turnauksessa. Niinpä turnausmenestystä on haettava karsinnan kautta.

Ensimmäisenä tulee vastaan Norbert Gombos (ATP-118), jonka historia suomalaisen kanssa on mielenkiitoinen. Gombos on voittanut kaikki kolme keskinäistä kohtaamista.

Pitää kuitenkin huomata, että voitoista kaksi on tullut massalla, joka on Ruusuvuorelle toistaiseksi paljon kovaa kenttää huonompi alusta.

Ruusuvuori onkin noteerattu selvähköksi suosikiksi. Tuskinpa tästä silti mitään ylikävelyä tulee, ja yli 21,5 peliä on hyvä lähtökohta uuteen kauteen. Jo 7-5 ja 6-4 riittäisivät siihen.Ruusuvuori pelasi ensimmäisen täydeksi ATP-vuodeksi lasketun sesongin ja päätyi lopulta prosentuaalisesti lähes 50-50-saldoon. Hän voitti 23 ja hävisi 22 ottelua.

Isommat menestykset jäivät pitkälti saavuttamatta, ja etenkin Grand Slam -turnauksiin jäi paljon parannettavaa. Kaksi toisen ja kaksi ensimmäisen kierroksen paikkaa johtivat osaltaan siihen, että vuoden päätösranking jäi lopulta matalammaksi kuin 2020.Keskinäinen otteluhistoria viittaa siis siihen, että Ruusuvuoren pelityyli sopii Gombosille. Slovakialaisen voitoista kaksi tuli viime vuonna massalla, ja noihin aikoihin suomalaisen pelivire oli heikoimmillaan.

Keväällä Parman turnauksessa mentiin kolmeen erään, ja mieleen jäi erityisesti murtopallotilasto. Ruusuvuorella oli peräti 25 tilaisuutta murtaa vastustajansa syöttö, mutta se onnistui vain viisi kertaa.

3-0 hämää tässä tapauksessa


Ensimmmäinen kohtaaminen oli helmikuussa 2020, jolloin Ruusuvuori vasta totutteli ATP-rytmiin. Gombos voitti Montpellierin kovalla kentällä 7-5, 6-4, mutta yksittäisiä pisteitä hän vei vain neljä enemmän.

Pointti on siis se, että alle kahden vuoden säteellä pelattujen ottelujen 3-0-saldo Gombosin eduksi ei ole niin merkittävä kuin se monessa muussa tapauksessa voisi olla.

Gombos on kiertänyt tennismaailman kenttiä pitkään. 31-vuotiaan pelaajan kohdalla on voinut havaita tietyllä tapaa jopa äärimmäistä tasaisuutta. Hän pelasi itsensä taas kerran sellaisille ranking-sijoituksille, jotka ovat olleet voimassa vuodesta 2014 lähtien.

Kahdeksana viimeisimmän vuoden päätteeksi hän on löytynyt kuusi kertaa ranking-sijojen 109 ja 142 välistä. Vuoden 2020 lopuksi hän piipahti toviksi top-sadassa, kunnes laskeutui tämän vuoden alkajaisiksi sijaan 118.Edessä on siis jälleen taistelua viimeisistä suorista Grand Slam -pääsarjapaikoista. Niiden saavuttaminen on myös Ruusuvuorelle se vähimmäistavoite.

Ruusuvuori mursi useammin


Gombos on pelityyliltäänkin tasainen pelaaja ilman valtavia vahvuuksia tai heikkouksia. Profiili on hieman enemmän hyökkäävä kuin puolustava, kuten 193-senttiseltä pelaajalta voi kuvitellakin.

Viime vuoden aikana pelaajat pitivät ATP-tasolla syöttövuoroja lähes identtisellä (epä)varmuudella eli noin 74-prosenttisesti. Eroa tuli Ruusuvuoren kannalta positiivisesti murretuissa syöttövuoroissa. Suomalainen onnistui siinä 23,6-, slovakialainen 19,8-prosenttisesti.

Molemmat lopettivat viime vuoden pelit varsin vaihtelevasti, joten itseluottamuspuolessa tuskin on suurta eroa uuteen kauteen lähdettäessä.

Tämän ottelun voittajaa odottaa joko Ricardas Berankis tai Tomas Martin Etcheverry.

Pelivalintamme:

Ottelussa yhteensä yli 21,5 peliä @1.87

Mr Green - Lue arvostelu

1.87

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Pinnacle Sports - Lue arvostelu

1.85

Hyödynnä alan parhaat kertoimetLue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

1.83

40 €:n edestä bonuksia vain 10€ ensitalletuksella!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä