Davis Cup: Emil Ruusuvuori - Ramkumar Ramanathan

Davis Cup: Emil Ruusuvuori - Ramkumar Ramanathan
Davis Cup | Emil Ruusuvuori - Ramkumar Ramanathan | 17.9.2021 | 20:00
Kohde sulkeutuu: 17.09.2021 20:00
Emil Ruusuvuori (ATP-74) on ratkaisevan keskeinen palanen Suomen jatkopaikkamahdollisuuksissa Davis Cupissa. Molemmat intialaispelaajat kuuluvat sellaisiin miehiin, jotka pitäisi olla Ruusuvuorelle ehdottomasti voitettavia tapauksia.

Ramkumar Ramanathanille (ATP-187) ovat viime kuukausina olleet tyypillisiä täydet kolmen erän ottelut. Sama on jossain määrin pätenyt myös Ruusuvuoreen.

Siksi olisi riskialtista lähteä vihjaamaan suoraa 2-0-voittoa Ruusuvuorelle alle kahden kertoimilla. Tasoerot ovat kuitenkin selkeät suomalaisen eduksi, minkä myötä miinuksellinen muutaman pelin tasoitus maistuu varsin hyvältä.Ruusuvuoren tämän kauden käänteitä on käsitelty tälläkin palstalla paljon. Pitkä Pohjois-Amerikan kiertue muodostui tuloksiltaan lopulta lievästi plusmerkkiseksi, vaikka tarjolla olleet suuret pisteet jäivät US Openista toisen kierroksen myötä saavuttamatta.

Espooseen hän palaa ottelumielessä parin vuoden tauon jälkeen. Monella on muistissa voitto Dominic Thiemistä, mikä viimeistään muurasi miehen suomalaisen suuremmankin yleisön tietoisuuteen.Kiinnostava vaikkakaan ei erityisen merkityksellinen yksityiskohta liittyy sekin Thiemiin. Ramanathanin ainoa top-10-pelaajan voitto on niin ikään itävaltalaisesta. Ramanathan päihitti Thiemin vuonna 2017 ruohokentällä ajanjaksona, jolloin vastustaja oli rankingissa sijalla seitsemän.

Vuosikaudet samoilla sijoilla


Kummastakaan näistä voitosta ei ole syytä vetää kovin suuria johtopäätöksiä. Thiem oli puolikuntoinen Ruusuvuorta vastaan ja niin sanotusti pihalla nurmialustalla runsaat neljä vuotta sitten.

Ramanathanin tilanteessa on melko paljon yhtäläisyyksiä Davis Cupin joukkuekaveriin Prajnesh Gunneswaraniin. Molemmat pyrkivät kovasti top-sataan ja sitä kautta esimerkiksi suoriin Grand Slam -paikkoihin.

Toki erojakin on. Ensinnäkin Ramanathan on viitisen vuotta nuorempi mutta siitä huolimatta pyörinyt Gunneswarania pidempään sijojen 130-300 välissä. Hän on viettänyt siinä haarukassa jo ennen sitä kun täytti 20.

Sadan parhaan joukkoon mies ei ole yltänyt, kun paras noteeraus on edelleen 111 vuodelta 2018. Sitä kautta mies nähdään kerta toisensa jälkeen Grand Slamien karsinnoissa, joita on takana ikään nähden jo valtava määrä, 22 kappaletta. Melkoinen osoitus tasosta on se, ettei tie ole kertaakaan vienyt pääsarjaan asti. Kyseessä on siis niin Challenger-luokan mies kuin olla ja voi.

Challengereissa vähemmän voittoja kuin tappioita


Fakta on se, että Ramanathan on ollut Challengereissa enemmän häviävä kuin voittava pelaaja. Tämän kategorian miehet ovat sellaisia, joita Ruusuvuoren pitäisi pystyä varsinkin kotimaan kentällä "syömään aamupalaksi".

Miksi sitten uskallus 2-0-voiton vihjaamiseen ei kuitenkaan meinaa riittää? Siksi, että Ramanathan on viime aikoina pelannut varsin hyvin. Ranskan Challenger-kisassa hän eteni karsintojen kautta puolivälierään, samoin Mallorcalla ennen US Openin karsinnan avaustappiota.Ylipäätäänkään intialainen ei ole jäänyt avauskierrokselle tänä vuonna kuin hyvin harvoissa turnauksissa. Toisin sanoen hän pelaa edelleen juuri siinä samassa luokassa kuin vuosikaudet aiemminkin.


Riittävän pitkässä juoksussa Ruusuvuori on kuitenkin yli 3,5 pelin verran parempi.

Rabona - 200€ tervetuliaisbonus tarjolla!


Oletko tutustunut aikaisemmin Rabona vedonlyöntisivustoon? Uutena pelaajana saat nyt 100% talletusbonuksen jopa 200€ saakka. Tuplaat siis ensimmäisen talletuksesi. Lue lisää Rabona arvostelu sivultamme tai siirry suoraan alta pelaamaan.
Rabona: lunasta 200€ vedonlyöntibonuksesi ››

Pelivalintamme:

Emil Ruusuvuoren voitto -3,5 pelin tasoituksella @1.8

Bet365 - Lue arvostelu

1.8

Hyödynnä 100% bonus 50€ saakka!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Coolbet - Lue arvostelu

1.77

Kaksi bonusta: 100%/150€ tai talleta 10€ & saat 50€!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Unibet - Lue arvostelu

1.74

Hyödynnä 200% bonus 200€ asti uusille pelaajille!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Mr Green - Lue arvostelu

1.74

Lunasta nyt 100€ ilmaisveto uutena pelaajana!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
888sport - Lue arvostelu

1.74

Hyödynnä 100€ ensitalletusbonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Casumo - Lue arvostelu

1.74

Casumo - Lunasta 100€ tervetulobonus!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Eki-setä