CS:GO: JANO - HOTU

ESEA Advanced | JANO - HOTU | 18:00
Kohde sulkeutuu: 25.09.2022 18:00
CS:GO:ssa ESL Challenger -paikoista taistellaan ESEA Advanced -peleissä. Turnaus on jo täydessä tohinassa, ja ensimmäiset joukkueet ovat jo pudonneet näistä karkeloista. Sunnuntaina 25. syyskuuta noin kello 18:00 alakaavion puolelle pudonnut suomalaistiimi JANO kohtaa venäläisen HOTUn. Ottelu pelataan bo3-periaatteella, ja vain voittajan pelit jatkuvat.JANOn HLTV-ranking on tällä hetkellä 111. ESEAn avausottelu François "AMANEK" Delaunay'n tähdittämää LDLC:tä vastaan sujui mallikkaasti, kun JANO onnistui jatkoajan kautta kairaamaan karttavoiton vastustajan valitsemasta Nukesta, ja suorastaan jyräämään vastustajan omassa valinnassaan Ancientissa lukemin 12–3. Yläkaavion toisessa ottelussa vastaan asettui PACT, josta irtosi voitto Overpassissa, mutta Ancientissa ja Nukessa vastustaja oli parempi. JANO on projektina varsin tuore, sillä joukkue aloitti yhteisen taipaleensa elokuussa Assembly Summer -tapahtumassa. Alku on ollut sinänsä lupaava, sillä JANO on onnistunut päihittämään kaikki muut merkittävät suomalaistiimit, kuten KOVAn, HAVUn ja Conquerin. Suuria urotekoja ei kuitenkaan olla onnistuttu tekemään, sillä tappioita suurin piirtein samantasoisia joukkueita vastaan on tullut samaan tahtiin kuin voittojakin. Harmillista kärisemistä ratkaisevissa paikoissa on toisinaan tapahtunut, joten petrattavaa kyllä riittää. Joukkueen ehdoton ykköshahmo on ENCEstä tuttu Aleksi "allu" Jalli, joka LDLC:tä vastaan täräytti yli 60 tappoa ja PACTia vastaan kunnioitettavat 76. Paljon lepää siis allun harteilla, joten AWP-legendan on ehdottomasti oltava pelipäällä, jos voitoista halutaan taistella.

Venäläistiimi HOTU on vastustajana hieman eksoottinen: sillä ei esimerkiksi vielä ole HLTV-rankingia. ESEA-avauksessaan joukkue nappasi Apeksista karttavoiton Ancientissa, mutta taipui Nukessa ja Miragessa. Alakaavion avauksessa Nexusta vastaan HOTU taisteli voiton pitkän jatkoajan kautta Nukessa, mutta otti kunnolla turpiin Ancientissa ja Dust2:ssa. ESEAn lisäksi joukkueelle ei kovinkaan montaa ottelua ole tällä tasolla kertynyt, joten liian pitkälle menevää analyysia joukkueen iskukyvystä ei vielä oikein voi tehdä. Pelaajalista on varsin nimetön, eli joukkueen pelaajilla ei esimerkiksi ole juurikaan taustaa muissa kansainvälisesti merkittävissä joukkueissa. Mitään ihmeitä ei HOTU ensimmäisissä otteluissaan ole todellakaan tehnyt, joten JANO lähtee sunnuntain otteluun ehdottomasti ennakkosuosikkina.

Helppo nakki?


Joukkueiden yhteinen inhokkikartta on Vertigo, joten sitä ei ainakaan sunnuntaina nähdä. HOTUlla toki on muitakin vaihtoehtoja ykkösbanniksi: joukkue on viime peleissään bannannut myös Nukea ja Infernoa. Karttamaku yleisesti ottaen vaikuttaa olevan kummallakin joukkueella samanlainen, sillä kumpikin harrastaa Ancientin, Overpassin ja Dust2:n valitsemista. On siis todennäköistä, että valinnoissa päästään kummankin kannalta mieleiseen lopputulokseen, mikä suosii huomattavasti ennakkoon arvioituna vahvempaa joukkuetta.

Kyseessä on ottelu, joka JANOn kaiken järjen mukaan pitäisi voittaa. JANOssa on sen verran kovaa kansainvälistä pelikokemusta, että vastustajalla ei pitäisi olla saumoja voittoon. Vastustajaa ei kuitenkaan saa liikaa aliarvioida, sillä Nexus-voitto jo itsessään kertoo, ettei HOTU mikään pubiliigajoukkue ole. Jos turhat kärisemiset saadaan pidettyä poissa ja allun awikka laulaa totuttuun tahtiin, on JANOlla kiikarissa voitto jopa suoraan kahdessa kartassa. Oikeastaan minkä tahansa potentiaalisen pelikartan pitäisi sopia JANOlle, joten valikoimassa ei oikein ole karttaa, jolla vastustaja voisi yrittää kampittaa omalla hyvällä tasollaan pelaavaa suomalaistiimiä – banneista riippumatta pelattavaksi jää karttoja, jotka kokeneen JANO-miehistön pitäisi pystyä hoitamaan kotiin.

Pelivalintamme:

Alle 2,5 karttaa @1.7

Mobilebet - Lue arvostelu

1.7

Mobilebet - Tuplaa ensitalletuksellesi 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Comeon! - Lue arvostelu

1.7

ComeOn - Lunasta helppo 100% aina 100€ asti!Lue arvosteluSiirry pelaamaan
Kirjoittanut: Aleksi